Φώφη Γεννηματά: Ήξερε πως η κατάσταση της υγείας της ήταν μη αναστρέψιμη αρκετές ημέρες

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Φώφη Γεννηματά: Ήξερε πως η κατάσταση της υγείας της ήταν μη αναστρέψιμη αρκετές ημέρες

Από την ζωή έφυγε το μεσημέρι της Δευτέρας 25/10 στα 56 της χρόνια η Φώφη Γεννηματά η οποία εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός περίπου πριν από δυο εβδομάδες καθώς έπασχε από καρκίνο.

Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα να υπήρξε μια βελτίωση στην υγεία της αλλά μόλις ολοκληρώθηκε ο νέος κύκλος εξετάσεων, η νέα διάγνωση των γιατρών δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης: Η κατάστασή της ήταν μη αναστρέψιμη.

Πιο συγκεκριμένα, ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση στην κοιλιακή χώρα για την οποία δεν υπήρχε θεραπευτική αντιμετώπιση.

Το πιο σοκαριστικό είναι πως η αγαπημένη πολιτικός είχε πλήρη ενημέρωση για την κατάστασή της και γνώριζε πως οι πιθανότητες να βγει από το νοσοκομείο και να επιστρέψει στο σπίτι και την οικογένειά της ήταν μηδαμινές.

Όλα όσα έγιναν γνωστά για την Φώφη Γεννηματά

Η κατάρα της οικογένειάς με τον καρκίνο

Σε πένθος βύθισε τον πολιτικό κόσμο της χώρας, ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά. Κόρη του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γεωργίου Γεννηματά, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, έφυγε από τη ζωή, στα 57 της χρόνια.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατέληξε την Δευτέρα 25/10 στις 12.04 στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Είχε εισαχθεί στον Ευαγγελισμό στις 12 Οκτωβρίου με συμπτώματα ατελούς ειλεού, τα οποία αποδόθηκαν τελικά σε υποτροπή της βασικής της νόσου. Σημειώνεται ότι η Φώφη Γεννηματά μόλις ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της, ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην κούρσα διαδοχής για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Η Φώφη Γεννηματά έχασε τους γονείς της από καρκίνο, οι οποίοι πέθαναν με 7 μήνες διαφορά ο ένας από τον άλλον.

Στις 25 Απριλίου 1994 έφυγε από τη ζωή ένας από τους πιο σημαντικούς πολιτικούς της σύγχρονης ιστορίας της χώρας, ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς, σε ηλικία 55 ετών. Επτά μήνες νωρίτερα είχε πεθάνει η πολυαγαπημένη του σύζυγος Κάκια... διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr