Ανησυχία με την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ

Ακύρωσε τη συμμετοχή της στην Διάσκεψη COP26

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ανησυχία με την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις με την κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ, μιας και πριν από λίγη ώρα, έγινε γνωστή η είδηση πως ακύρωσε την συμμετοχή της στην διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα (COP26), που ξεκινά την 1η Νοεμβρίου στη Γλασκώβη της Σκωτίας.

Νωρίτερα είχε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με νέους πρέσβεις στη Βρετανία, στις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις της από τότε που γιατροί της συνέστησαν να ξεκουραστεί και αφότου χρειάστηκε να περάσει μία νύχτα στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα.

Η 95χρονη Ελισάβετ πραγματοποίησε τις ακροάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, από το κάστρο του Ουίνσδορ, τον βασικό πλέον τόπο κατοικίας της. Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης οι πρεσβευτές της Νότιας Κορέας Γκουν Κιμ και της Ελβετίας Μάρκους Λάιτνερ επέδωσαν τα διαπιστευτήριά τους, όπως έγινε γνωστό από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Βασίλισσα Ελισάβετ υγεία

Την περασμένη εβδομάδα η βασίλισσα πέρασε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στο νοσοκομείο, επισήμως για «προκαταρκτικές» εξετάσεις.

Το γεγονός ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ καθυστέρησε να αποκαλύψει τη νοσηλεία της, την πρώτη της από το 2013, προκάλεσε ερωτήματα και επικρίσεις για την έλλειψη διαφάνειας εκ μέρους του παλατιού.

Άσχημα νέα για την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ - Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Ευδιάθετη, ντυμένη με ένα κομψό, μπλε ταγιέρ και κρατώντας ένα μπουκέτο λουλούδια στα χέρια, η βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφθηκε την Τρίτη το Αβαείο του Γουεστμίνιστερ.

Η 95χρονη βασίλισσα - τον μήνα των γενεθλίων της έγινε η κηδεία του συζύγου της, δείτε εδώ φωτογραφίες - συνοδευόταν από την κόρη της, πριγκίπισσα Άννα, για να παραστούν στη λειτουργία των Ευχαριστιών που σηματοδοτεί την εκατονταετηρίδα της βασιλικής βρετανικής λεγεώνας.

Εκείνο, ωστόσο, που παρατήρησαν οι παρευρισκόμενοι, αλλά και τα διεθνή ΜΜΕ, ήταν πως η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε δημόσια με μπαστούνι! Αυτό δεν έμεινε ασχολίαστο από το αμερικανικό People, αλλά και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, που φιλοξένησε φωτογραφίες της από την επίσκεψη.

Η τελευταία φορά που η βασίλισσα Ελισάβετ εθεάθη δημόσια με μπαστούνι ήταν το 2003, όταν και ανάρρωνε από εγχείρηση στο γόνατο. Το People σημειώνει πως μόλις την περασμένη εβδομάδα η 95χρονη συνόδευσε τον γιο της, πρίγκιπα Έντουαρντ, έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, χωρίς να κρατά μπαστούνι στο χέρι.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ φορούσε στο πέτο μια ρωσική καρφίτσα, κόσμημα που απέκτησε από τη γιαγιά της το 1953.

Είχε λάβει την καρφίτσα αυτή ως δώρο γάμου από την αυτοκράτειρα Μαρία Φεοντόροβνα, το 1893.
Η βασίλισσα Ελισάβετ πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα του καλοκαιριού στο κάστρο Μπαλμοράλ στη Σκωτία.

Στα καθήκοντά της επέστρεψε τον τελευταίο μήνα, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στη Σκωτία ώστε να παραστεί στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή.