Όλγα Κεφαλογιάννη για Φώφη Γεννηματά: «Είναι μια ημέρα συγκίνησης για όλους μας»

«Είχε μια διαδρομή αψεγάδιαστη και αυτό είναι κάτι πολύ σπάνιο»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Όλγα Κεφαλογιάννη για Φώφη Γεννηματά: «Είναι μια ημέρα συγκίνησης για όλους μας»

Αναχώρησε για την Μητρόπολη η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά καθώς στις 14:00 θα γίνει η κηδεία της μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 56 ετών. Ενώ από την άλλη συντετριμμένο είναι το πανελλήνιο μετά από την είδηση.

Μεταξύ άλλων, το πρωί της Τετάρτης η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» και αναφέρθηκε στην Φώφη Γεννηματά θέλοντας να εκφράσει την θλίψη της. Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά πως:

Είναι μια ημέρα συγκίνησης για όλους μας και αυτό το πρωτοφανές κύμα συγκίνησης για την Φώφη Γεννηματά νομίζω οφείλεται στο ότι ο κόσμος, ο καθένας από εμάς ταυτίζεται μαζί της βλέπουμε έναν δικό μας άνθρωπο. Αυτή η συγκίνηση ξεπερνάει την πολιτική αλλά θα έλεγα ότι τελικά όμως είναι και βαθιά πολιτική.

Βλέπουμε ίσως μια πολύ σπάνια περίπτωση όπου υπάρχει αυτό από όλο το πολιτικό φάσμα, μια ειλικρινής συγκίνηση σε όλο το πολιτικό σύστημα και αυτό είναι μια πολύ σημαντική αναγνώριση για την μεγάλη προσωπικότητα που ήταν η Φώφη.

Η Φώφη Γεννηματά είχε τρεις πολύ σημαντικές πλευρές στην προσωπικότητα της, πρώτα από όλα ήταν μια πολιτικός, αρχηγός κόμματος με πολύ έντονη παρουσία με δυναμισμό και αγωνιστικότητα.

Ήταν μια μητέρα τρυφερή μέχρι το τέλος και βέβαια ήταν γυναίκα και αυτά τα τρία χαρακτηριστικά, αυτές οι τρεις πλευρές της δεν κάλυπταν η μία την άλλη θεωρώ ότι κατάφερε και κρατούσε ισορροπία με πολύ μεγάλο σεβασμό σε κάθε της ρόλο.

Δίνει ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες ότι μια γυναίκα μπορεί να τα καταφέρει κόντρα σε κάθε είδους στερεότυπα. Είχε μια διαδρομή αψεγάδιαστη και αυτό είναι κάτι πολύ σπάνιο, υπερασπίστηκε ακέραια τα δημοκρατικά ιδανικά και υπηρέτησε τον τόπο μας με αγάπη και αφοσίωση και αυτό θα μείνει παρακαταθήκη».

Οι δηλώσεις της Όλγας Κεφαλογιάννης

«Μου ξέφυγε ο μπαγάσας...» - Ανατριχίλα με τα τελευταία λόγια της Φώφης Γεννηματά για τον καρκίνο

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ο στενός συνεργάτης και φίλος της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας, ο οποίος μεταξύ άλλων αποκάλυψε ποια ήταν τα τελευταία λόγια που του είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ για τη μάχη της με τον καρκίνο.

Η σορός της Φώφης Γεννηματά έχει φτάσει στη Μητρόπολη για το λαϊκό προσκύνημα, και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 2 όταν και θα γίνει η κηδεία.

«Η Ελλάδα σήμερα θα ανοίξει μία μεγάλη αγκαλιά για να αποχαιρετίσει τη Φώφη. Η Φώφη διαχειριζόταν το πρόβλημά της με τη γνωστή μαχητικότητα και απαράμιλλη αξιοπρέπεια. Έκλεινε το πρόβλημα στη ψυχή και το κορμί της. Έδινε τη μάχη της χωρίς να είμαστε κοινωνοί του προβλήματός της.

Φύγαμε 3 το μεσημέρι και το απόγευμα μιλούσε στη Νέα Ιωνία. 7 παρά με πήρε τηλέφωνο και μου είπε «σφαδάζω από τους πόνους, μάλλον είναι γαστρεντερίτιδα. Δεν θα μπορέσω να πάω στη Νέα Ιωνία, ζητήστε συγγνώμη από τον κόσμο, μου είναι αδύνατο». Μέχρι και την τελευταία ώρα είχε ένα βαρύ πρόγραμμα, ακόμα και για ανθρώπους που χαίρουν άκρας υγείας. Δεν ζητούσε βοήθεια», είπε αρχικά.

«Μανώλη, εγώ 14 χρόνια παλεύω. Το διαχειρίστηκα, το διαχειρίζομαι, μου ξέφυγε ο μπαγάσας, αλλά θα τον νικήσω», είχε πει χαρακτηριστικά στον στενό της συνεργάτη.