Συντετριμμένη στο Πρωινό η Λίτσα Πατέρα - «Καλό Παράδεισο»

Με δάκρυα στα μάτια για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συντετριμμένη στο Πρωινό η Λίτσα Πατέρα - «Καλό Παράδεισο»

Πολύ βαρύ ήταν το κλίμα το πρωί της Τετάρτης (27/10) στο Πρωινό, με την Λίτσα Πατέρα να αποχαιρετά με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο τη Φώφη Γεννηματά, η οποία σε λίγες ώρες θα κηδευτεί στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Η γνωστή αστρολόγος είπε ένα ποίημα για την Φώφη Γεννηματά, ενώ δεν έκρυψε τη συγκίνησή της για τον θάνατό της.

Τα λόγια της Λίτσας Πατέρα για τη Φώφη Γεννηματά

«Εγώ θέλω να αρχίσω με ένα απόσπασμα από ένα μικρό ποίημα του Μαβίλη που λέει: Αν δεν μπορείς παρά να κλαις στο δείλι, τους ζωντανούς τα μάτια σου ας θρηνήσουν θέλουν μα δεν μπορούν να λησμονήσουν.

Επειδή πιστεύω και σε μια άλλη ζωή, τελοσπάντων… Δεν πειράζει, ας το σταματήσουμε γιατί είμαι λίγο φορτισμένη. Είμαι πολύ συγκινημένη. Ήταν ένα πλάσμα που αγαπούσαμε όλοι και θα αγαπάμε. Έχει αφήσει μια πολύ όμορφη αίσθηση, τουλάχιστον στη θύμισή μας. Ας πάει στο καλό. Καλό Παράδεισο. Δυο λόγια θα πω γιατί πραγματικά δεν μπορώ», είπε χαρακτηριστικά με δάκρυα στα μάτια η Λίτσα Πατέρα.

Όλγα Κεφαλογιάννη για Φώφη Γεννηματά: «Είναι μια ημέρα συγκίνησης για όλους μας»

Αναχώρησε για την Μητρόπολη η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά καθώς στις 14:00 θα γίνει η κηδεία της μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 56 ετών. Ενώ από την άλλη συντετριμμένο είναι το πανελλήνιο μετά από την είδηση.

Μεταξύ άλλων, το πρωί της Τετάρτης η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» και αναφέρθηκε στην Φώφη Γεννηματά θέλοντας να εκφράσει την θλίψη της. Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά πως:

Είναι μια ημέρα συγκίνησης για όλους μας και αυτό το πρωτοφανές κύμα συγκίνησης για την Φώφη Γεννηματά νομίζω οφείλεται στο ότι ο κόσμος, ο καθένας από εμάς ταυτίζεται μαζί της βλέπουμε έναν δικό μας άνθρωπο. Αυτή η συγκίνηση ξεπερνάει την πολιτική αλλά θα έλεγα ότι τελικά όμως είναι και βαθιά πολιτική.

Βλέπουμε ίσως μια πολύ σπάνια περίπτωση όπου υπάρχει αυτό από όλο το πολιτικό φάσμα, μια ειλικρινής συγκίνηση σε όλο το πολιτικό σύστημα και αυτό είναι μια πολύ σημαντική αναγνώριση για την μεγάλη προσωπικότητα που ήταν η Φώφη.

Η Φώφη Γεννηματά είχε τρεις πολύ σημαντικές πλευρές στην προσωπικότητα της, πρώτα από όλα ήταν μια πολιτικός, αρχηγός κόμματος με πολύ έντονη παρουσία με δυναμισμό και αγωνιστικότητα.

Ήταν μια μητέρα τρυφερή μέχρι το τέλος και βέβαια ήταν γυναίκα και αυτά τα τρία χαρακτηριστικά, αυτές οι τρεις πλευρές της δεν κάλυπταν η μία την άλλη θεωρώ ότι κατάφερε και κρατούσε ισορροπία με πολύ μεγάλο σεβασμό σε κάθε της ρόλο.

Δίνει ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες ότι μια γυναίκα μπορεί να τα καταφέρει κόντρα σε κάθε είδους στερεότυπα. Είχε μια διαδρομή αψεγάδιαστη και αυτό είναι κάτι πολύ σπάνιο, υπερασπίστηκε ακέραια τα δημοκρατικά ιδανικά και υπηρέτησε τον τόπο μας με αγάπη και αφοσίωση και αυτό θα μείνει παρακαταθήκη».