Στην Μητρόπολη Αθηνών έφτασε η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά

Απέραντη θλίψη

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Στην Μητρόπολη Αθηνών έφτασε η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά

Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά η οποία έχασε την μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 56 ετών, έφτασαν στην Μητρόπολη Αθηνών για να πουν "αντίο" στην τελευταία κατοικία της.

Μάλιστα, ο σύζυγός της μαζί με τα τρία τους παιδιά έφυγαν από το σπίτι τους στην Βούλα για να βρεθούν στην Μητρόπολη όπου από το πρωί πλήθος κόσμου αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά. Συντετριμμένοι ο σύζυγος, τα παιδιά και η αδερφή της πολιτικού μπήκαν στο παρεκκλήσι για να αποχαιρετήσουν την αγαπημένη τους Φώφη.

Να σημειωθεί πως η κηδεία θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στην τελευταία κατοικία της στο Α’ νεκροταφείο και στον οικογενειακό τάφο, δίπλα στον πατέρα της Γιώργο Γεννηματά.

Η άφιξη της οικογένειας της Φώφης Γεννηματά

«Η μητέρα της Φώφης με ρώταγε αν υπήρχε κληρονομική προδιάθεση γιατί φοβόταν για τα δύο της κορίτσια»

Στην εκπομπή Live News μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης (26/10) ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, αποκαλύπτοντας μία άγνωστη ιστορία για την οικογένειά της.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, ήταν ο γιατρός που είχε αναλάβει τη μητέρα της Φώφης Γεννηματά, η οποία έφυγε επίσης νικημένη από τον καρκίνο (δείτε εδώ τη συγκλονιστική ιστορία της οικογένειάς της).

«Η πρώτη επαφή μου με την οικογένεια Γεννηματά ήταν το 1983. Ο πατέρας της ήταν υπουργός Υγείας τότε και η πρώτη μας συνάντηση ήταν επεισοδιακή λες και ξέραμε όμως ότι μέσα από αυτήν τη συνάντηση θα γεννιόταν μια σχέση αλληλοσεβασμού.

Η Κάκια ποτέ δε με ρώτησε ‘πως πάω’. Εκείνο που την ενδιέφερε και με ρωτούσε, ήθελε να τη βεβαιώσω, και φυσικά της έλεγα ψέματα, αν υπάρχει κληρονομική προδιάθεση γιατί φοβόταν για τα δύο της κορίτσια. Έτσι γνώρισα και τη Φώφη σε πολύ νεαρή ηλικία. Η Φώφη είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασής της. Ήξερε, μπορεί να την έκρυβε από όλους, αλλά ήξερε τη βαρύτητα της νόσου», είπε χαρακτηριστικά ο Νικήτας Κακλαμάνης.