Φώφη Γεννηματά: Ξέσπασε σε δάκρυα ο Παναγιώτης Λάμψιας - Βαρύ το κλίμα στο ΣΚΑΙ

"Ζητώ συγνώμη..."

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Φώφη Γεννηματά: Ξέσπασε σε δάκρυα ο Παναγιώτης Λάμψιας - Βαρύ το κλίμα στο ΣΚΑΙ

Λίγες ώρες μετά την κηδεία της, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λάμψιας βρέθηκε στο πλατό της Σίας Κοσιώτη προκειμένου να μιλήσουν για την Φώφη Γεννηματά.

Ωστόσο, ο ίδιος δεν κατάφερε να συγκρατήσει την συγκίνησή του και κατά την διάρκεια της συζήτησης, ξέσπασε σε κλάματα.

Τα συγκινητικά λόγια του Λάμψια για την Φώφη Γεννηματά

«Για πρώτη φορά νιώσαμε όλοι ότι τα λόγια και τα αισθήματα ήταν τόσο δυνατά, όπως εκφράστηκαν από φίλους, την οικογένειά της κι αντιπάλους. Αυτό λέει πολλά για την πολιτική και τον βίο της Φώφης Γεννηματά ως ανθρώπου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα λόγια του πατέρα της λίγο πριν πεθάνει, όταν τον επισκέφθηκα στην Βούλα…

Την ίδια αγωνία έζησα και στο πρόσωπο της Φώφης, μετά από τις αλλεπάλληλες μάχες που έδινε για την υγεία της, για να δει τα παιδιά της να μεγαλώνουν. Δεν τα κατάφερε μέχρι τέλους αλλά είναι άξια τα παιδιά της, όπως κι αυτή ήταν άξια κόρη του πατέρα της. Ζητώ συγνώμη».

Οι τελευταίες ώρες της Φώφης Γεννηματά

Στην τελευταία της κατοικία οδήγησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (27/10) την Φώφη Γεννηματά. Συγγενείς, φίλοι, πολιτικός κόσμος, πλήθος πολιτών και φυσικά ο σύζυγός της μαζί με τα παδιά της την αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά.

Λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πρόλαβε να ζήσει μια ιδιαίτερη στιγμή. Όπως αποκαλύφθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η Φώφη Γεννηματά γιόρτασε το περασμένο Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, τα γενέθλια του 17χρονου γιου της, Γιώργου, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Γύρω της βρίσκονταν και τα άλλα δύο της παιδιά, Αιμιλία και Κατερίνα, ο σύζυγός της, αλλά και η αδελφή της.

Μάλιστα, στο ρεπορτάζ έγινε υπενθύμιση πως το βράδυ της Κυριακής (24/10) έπεσε σε κώμα και το πρωί της Δευτέρας (25/10) ξεψύχησε.

Ολοι μαζί έσβησαν μια μικρή τούρτα με ένα κεράκι και με αυτόν τον τρόπο ήθελε να αποχαιρετήσει τα αγαπημένα της πρόσωπα. Να έχουν, δηλαδή, άπαντες μια γλυκιά ανάμνηση. Ολα της τα αγαπημένα της πρόσωπα ήταν κοντά της εκείνο το Σάββατο, λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.

Φώφη Γεννηματά γιόρτασε τα γενέθλια του γιου της 1 μέρα πριν πέσει σε κώμα