Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Άκης Τσελέντης: "Μακάρι να είχα τον ύπουλο Χάρο μπροστά μου" - Συγκλονίζουν τα λόγια του μετά την απώλεια της μητέρας του

"Καλό ταξίδι μανούλα σου οφείλω τόσα πολλά"

Άκης Τσελέντης:
News 28.10.2021 12:24
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Πολύ δύσκολες ώρες βιώνει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης καθώς έχασε πριν από μερικές μέρες την μητέρα του.

Ο Άκης Τσελέντης συγκεκριμένα δημοσίευσε μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook, στην οποία αναφέρεται στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα το Φισκάρδο, τον τόπο καταγωγής του. Ο ίδιος μάλιστα θυμάται «τα υπέροχα Κεφαλονίτικα φαγητά» της μητέρας του αλλά και τα παράπονά της επειδή πήγαινε μόνος του για ψαροντούφεκο.

Η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη για την απώλεια της μητέρας του

Στο αγαπημένο μου Φισκάρδο όπου ταξίδεψε μαζί μου η αγαπημένη μου μητέρα που με τόσες θυσίες με μεγάλωσε σε αυτό το υπέροχο χωριό, μόνο που αυτή σήμερα σκεπάστηκε με το πανάλαφρο άγιο ποτισμένο με αλμύρα χώμα αυτού του τόπου.

Σήμερα το μεσημέρι που θα περάσω από το σπίτι μας δε θα μυρίσω τα υπέροχα Κεφαλλονίτικα φαγητά της, ούτε θα ακούσω το γνώριμο ήχο να χτυπά με το πέτρινο γουδοχέρι το Ρισιάνικο καφτερό σκόρδο για να κάνει την αγαπημένη μας σκορδαλιά, ούτε θα με περιμένει στη πόρτα, ούτε θα ακούσω τη γλυκιά Κεφαλλονίτικη φωνή της «Άκηηηηη ξαναπήγες για ψαροντούφεκο μόνος σου; Θα στα πετάξω όλα ψαροντούφεκα και στολές μα πότε θα βάλεις μυαλό;»

Δεν μπορώ να το Συνειδητοποιήσω ακόμα ότι την έχασα ούτε ποτέ θα μπορέσω. Μακάρι να είχα τον ύπουλο Χάρο μπροστά μου να τον τσάκιζα που παίρνει τους υπέροχους ανθρώπους και αφήνει τα ανήθικα ρεμάλια.

Σήμερα για μια ακόμα φορά κατάλαβα τη ματαιότητα για το κυνήγι της δόξας, του χρήματος της δήθεν κοινωνικής καταξίωσης και τα τηλεοπτικά καραγκιοζιλίκια των δήθεν ειδικών του χώρου. Μόνο η ανιδιοτελής προσφορά αξίζει, μόνο το ειλικρινές ξεκάθαρο βλέμμα και οι φίλοι που δεν σε βλέπουν σαν συμφέρον αν και αυτοί είναι ελάχιστοι. Καλό ταξίδι μανούλα σου οφείλω τόσα πολλά!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ Στο αγαπημένο μου Φισκάρδο όπου ταξίδεψε μαζί μου η αγαπημένη μου μητέρα που με τόσες θυσίες με μεγάλωσε...

Posted by Akis Tselentis on Wednesday, October 27, 2021

Λίγα λόγια για τον Άκη Τσελέντη

Ο Άκης Τσελέντης σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησε το 1978. Συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία, όπου ολοκλήρωσε το πρώτο του μεταπτυχιακό το 1979 στην Γεωφυσική από το Πανεπιστήμιο του Leeds. Έκανε ένα δεύτερο μεταπτυχιακό τo 1980 στην Ηλεκτρονική στο Εθνικό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. Ολοκληρωσε τη διδακτορική του διατριβή το 1983 στη Γεωφυσική στο Imperial College του Λονδίνου.

Εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, ως γεωφυσικός στην εταιρία Schlumberger oilfield services και στο Ελληνικό Ινστιτούτο Γεωλογικών και ορυκτών εξορύξεων και ως συνεργάτης ερευνητής στο τμήμα Γεωλογίας και Γεωθερμίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταξύ του 1986 και 1989 ήταν μεταδιδακτορικός ερευνητής του Ινστιτούτου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου του Τόκιο. Υπήρξε επίσης εκπρόσωπος σεισμολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ασία. Από το 1990 άρχισε να εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπου είναι σήμερα καθηγητής Σεισμολογίας και Γεωφυσικής, καθώς και διευθυντής του Εργαστηρίου Σεισμολογίας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την υψηλής πιστότητας σεισμική αποτύπωση, τη θεωρία της γεωφυσικής ανατροπής, την επεξεργασία σεισμογραφικών πληροφοριών και τις τομογραφικές μέθοδους. Έχει δημοσιεύσει πάρα πολλές ερευνητικές μελέτες. Στο ενεργητικό του ως σήμερα έχει 5 βιβλία και 8 διεθνώς αναγνωρισμένες ευρεσιτεχνίες.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νικηφόρος Αντωνόπουλος

Πέθανε ο ποιητής Γιώργος Κακουλίδης

Share