Πύρρος Δήμας: Έκλαιγε με αναφιλητά στον αέρα του ΑΝΤ1 - «Μου λέει "θα πεθάνω"»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση για το θάνατο της γυναίκας του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Πύρρος Δήμας: Έκλαιγε με αναφιλητά στον αέρα του ΑΝΤ1 - «Μου λέει

Καλεσμένος στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 28/10 ο Πύρρος Δήμας. Ο χρυσός ολυμπιονίκης, μίλησε για όλους και για όλα, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον θάνατο της συζύγου του, που μέχρι και σήμερα δεν μπορεί να ξεπεράσει.

Μιλώντας για την πρώτη τους γνωριμία, αλλά και το ξαφνικό της τέλος έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, ξέσπασε σε κλάματα.

«Ήρθε να μου πάρει συνέντευξη, έτσι γνωριστήκαμε. Έπαθα πλάκα με το χαμόγελό της, τη ψυχή της, το πώς αντιμετώπιζε τα πράγματα. Έβλεπες έναν άνθρωπο θετικό σε όλα. Ήταν για μένα μεγάλη δύναμη, στήριγμα από την αρχή μέχρι το τέλος. Ήταν δίπλα μου όποτε είχα πρόβλημα, ήταν εκεί, μαζί μου. Με την Αναστασία μεγαλώσαμε μαζί και κάναμε πολλά πράγματα μαζί. Πιστεύω άλλοι άνθρωποι δεν θα τα έκαναν ούτε σε τρεις ζωές. Μου χάρισε τέσσερα υπέροχα παιδιά, πολλά μου χάρισε», ανέφερε αρχικά.

Η εξομολόγηση του Πύρρου Δήμα για το θάνατο της γυναίκας του

«Όλα έγιναν τόσο γρήγορα που δεν καταλάβαμε κιόλας. Τρέξαμε τόσο γρήγορα για να το αντιμετωπίσουμε που στο τέλος μαζευτήκαμε ξαφνικά στο σπίτι. Θυμάμαι όταν πήγαμε στο σπίτι μετά το χειρουργείο, σηκωνόταν το βράδυ, όταν κοιμόντουσαν τα παιδιά και έκλαιγε μόνη της. Την άφησα δυο, τρεις μέρες να το χωνέψει όλο αυτό.

Κάποια στιγμή της λέω, «δεν γίνεται άλλο αυτό το πράγμα που κάνεις. Είναι κακό. Δεν βοηθάς τον εαυτό σου, δεν βοηθάς ούτε τα παιδιά ούτε και μένα». «Θα πεθάνω» μου λέει. «Και 'γω θα βγω αύριο στους δρόμους και μπορεί να τρακάρω με μια νταλίκα και να πεθάνω. Κανείς δεν ξέρει πότε θα πεθάνει» απάντησα. Από εκείνη την ημέρα ήταν σε όλα μια μαχήτρια, έδωσε έναν αξιοπρεπέστατο αγώνα με τον καρκίνο. Δεν έχω λόγια».

Η εξομολόγηση για τα παιδιά του

«Η οικογένειά μου πάνω απ’ όλα. Η γυναίκα μου, τα παιδιά μου, η Ελένη 21 ετών κάνει μεταπτυχιακό στο Σικάγο, ο Βίκτωρ 18 χρόνων πέρασε στο Γέιλ για πολιτικές επιστήμες, η Μαρία 16 και ο Νικόλας 7. Η Μαρία κάνει κωπηλασία και την πηγαίνω στον Αγιο Κοσμά κάθε μέρα. Θέλω τα παιδιά μου να κάνουν ό,τι δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω εγώ. Κλαίω όταν τα βλέπω να προκόβουν. Αυτά είναι τα καλύτερα μετάλλιά μου. Μετά έρχεται η καριέρα.

Οι Αμερικανοί με ζητούν από το 2012. Δεν ήθελα να φύγω όμως από την Ελλάδα. Τώρα, διαπιστώνω εχθρότητα. Πρόσφατα, μας έστειλε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να αξιολογήσουμε τους καθηγητές φυσικής αγωγής που παίρνουν κάθε χρόνο απόσπαση ως προπονητές στα σωματεία μας. Στείλαμε έξι. Εκοψαν τον πρώτο και τον δεύτερο! Δηλαδή τους άριστους. Αξιολογείς και κόβεις τους δύο καλύτερους; Γιατί; Στη ζωή μου προχώρησα γιατί έλεγα άσε τους μικρούς να γίνονται μικρότεροι και τα άφηνα πίσω μου όλα αυτά», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη του