Βούρκωσε στο Χαμογέλα και Πάλι η Ζέτα Δούκα - «Αυτήν την κοινωνία θέλουμε»

«Ο καθένας από όπου είναι κι όσο μπορεί, να βοηθήσει σε αυτήν την αλλαγή»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Βούρκωσε στο Χαμογέλα και Πάλι η Ζέτα Δούκα - «Αυτήν την κοινωνία θέλουμε»

Καλεσμένη στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι βρέθηκε η Ζέτα Δούκα, η οποία μίλησε για την απόφασή της να «σπάσει» τη σιωπή της και να ξεκινήσει το Me Too στον χώρο του θεάτρου, καθώς και για τις εξελίξεις που έχουμε δει να συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες.

Μετά από ένα αφιερωματικό βίντεο που έκανε για εκείνη η εκπομπή, η Ζέτα Δούκα δεν έκρυψε τη συγκίνησή της και βούρκωσε.

Οι δηλώσεις της Ζέτας Δούκα στο Χαμογέλα και Πάλι

«Με συγκινήσατε… Όλα θα πάνε καλά. Ο κόσμος προχωρά κι η κοινωνία αλλάζει. Ο καθένας από όπου είναι κι όσο μπορεί, να βοηθήσει σε αυτήν την αλλαγή, να κάνουμε τους ανθρώπους να πιστέψουν στους εαυτούς τους.

Αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς προνομιούχους για κανένα λόγο, μόνο επειδή γεννήθηκαν σε μια χώρα, με συγκεκριμένο χώρα δέρματος και φύλο κι έχουν καταφέρει κάποια πράγματα και τους έχει δοθεί η όποια εξουσία, να μην θεωρούν ότι είναι κάτι περισσότερο από κάποιον άλλον και να κάνουν ότι θέλουν σε όσους δεν είναι σαν αυτούς. Στις γυναίκες, στα ζώα, στους αλλοεθνείς κ.ά.

Είμαστε όλοι ίσοι, αυτήν την κοινωνία θέλουμε. Οφείλουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι κι ίσως τα παιδιά μας καταφέρουν να δούνε την αλλαγή», είπε χαρακτηριστικά η αγαπημένη ηθοποιός.

«Νιώθω χαρά που ξεκίνησε το #metoo»

Η Ζέτα Δούκα παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής «Happy Day» με αφορμή την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Έλλα και Άλλυ είσαι δυνατή». Μεταξύ άλλων η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε και στο ελληνικό κίνημα #metoo όπου συνεχίζει να απασχολεί αρκετά.

Έναν χρόνο μετά από την συγκλονιστική αποκάλυψη που είχε κάνει καθώς είχε ανοίξει την καρδιά της και είχε μιλήσει για την δραματική εμπειρία που είχε βιώσει στον χώρο ανέφερε χαρακτηριστικά πως:

«Από τη μία νιώθω μεγάλη χαρά γιατί ξεκίνησε κάτι που εξυγίανε έναν χώρο ή τουλάχιστον προσπαθεί να εξυγιάνει τον καλλιτεχνικό χώρο, από την άλλη θέλω τα πράγματα να προχωρήσουν και σε άλλους χώρους», δήλωσε η ίδια.