Γιώργος Λιάγκας για Τάσο Ξιαρχό: «Αν θες να αυτοκτονήσεις, εξαφανίζεσαι και...»

Οι νέες δηλώσεις "καρφί" του παρουσιαστή μετά το σάλο και την απόπειρα αυτοκτονίας

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Γιώργος Λιάγκας για Τάσο Ξιαρχό: «Αν θες να αυτοκτονήσεις, εξαφανίζεσαι και...»

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο Τάσος Ξιαρχό, μετά τις απειλές για απόπειρα αυτοκτονίας το απόγευμα 1/11. Το γεγονός λοιπόν σχολίασαν στο Πρωινό, με τον Γιώργο Λιάγκα να ξεσπά ξανά κατά του χορευτή - χορογράφου για τον οποίο έχουν γίνει καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από μαθητές του.

Το ξέσπασμα του Λιάγκα κατά του Ξιαρχό

«Να δούμε τα πράγματα με ψυχραιμία για κάποιους ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας. Εδώ μιλάμε –χωρίς να είμαστε ειδικοί και επιστήμονες- ότι το παιδί έχει τρικυμία εν κρανίω. Δε μπορεί να τον κατηγορεί όλη η Ελλάδα διότι κορόιδεψε και διαπόμπευσε μία κυρία με παραπάνω κιλά και να βγαίνει στη δεύτερη ανάρτησή του και να λέει ότι είναι παρουσιάστρια η Δανάη Μπάρκα που είναι χοντρή» είπε αρχικά.

«Προφανώς το παιδί δε μπορούμε να το κατηγορήσουμε πια, εγώ αλλάζω στρατηγική και στάση. Το παιδί θέλει βοήθεια, ψυχολογική ή ψυχιατρική… Δεν ξέρω αν υπάρχουν και άλλα από πίσω… Δεν πρέπει να τον σπρώξουμε κι άλλο πιο κάτω. Όταν τον κατηγορεί όλη η Ελλάδα ότι διαπόμπευσε μία γυναίκα λέγοντάς την χοντρή, δε μπορεί να βγαίνει μετά και να λέει για μία άλλη ότι είναι παχουλή.

Είναι ένα παιδί που ακόμα και την αυτοκτονία την επικοινωνεί στα social media, αν θες να αυτοκτονήσεις, εξαφανίζεσαι και τελειώνει η ιστορία. Δεν το ανακοινώνεις» συνέχισε.

«Τον θεωρήσαμε σημαντικό και ότι πρέπει να του δίνουμε τηλεοπτικό χρόνο. Τον φιλοξενούσαμε εμείς. Επειδή έχουμε δει ανθρώπους που η τηλεόραση τους θεωρεί χαριτωμένους και διαφορετικούς, και αναφέρομαι στην περίπτωση της Έφης Θώδη... Είναι άρρωστο το παιδί», ολοκλήρωσε.

Όσα έλεγα ο Λιάγκας μετά την αποκάλυψη για το bullying

«Όλοι έχουμε κάνει λάθη και ο ομιλών και έχω ζητήσει συγγνώμη. Το θέμα είναι αν τα λάθη τα επαναλαμβάνεις. Και αν μαθαίνεις από τα λάθη σου. Ο συγκεκριμένος κύριος έχει μια επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά ίδια όμως και εμείς του δίνουμε βήμα γιατί λέμε έχει πλάκα. Δίνουμε βήμα σε ανύπαρκτους ανθρώπους στην τηλεόραση. Είμαστε κι εμείς υπεύθυνοι γι’ αυτά τα φαινόμενα», είπε ο Γιώργος Λιάγκας

Από την πλευρά της η Φαίη Σκορδά ανέφερε: «Έχω γίνει έξαλλη και στεναχωριέμαι πάρα πολύ με τον Τάσο. Το χθεσινό το επαναλαμβανόμενο ήταν τραγικό. Βγαίνεις έξω και νομίζεις ότι έχεις την εξουσία να εκθέτεις τη ζωή ενός ανθρώπου. Μιλάς για την εξωτερική εμφάνιση, μιλάς για τα ρούχα, μιλάς για δεδομένα και στερότυπα. Ότι οι άνθρωποι που έχουν παραπάνω κιλά δεν πρέπει να φοράνε τι; Ριγέ μπλουζάκια. Το πιο τραγικό από όλα είναι ότι τον ακολουθούν παιδιά και τα βάζει σε αυτή τη λογική. ότι ναι, επιτρέπεται να κάνεις bullying».