Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση της Άννας Φόνσου για τον θάνατο του πρώην συζύγου της

«Είσαι ό,τι καλύτερο και σπάνιο συνάντησα στην ζωή μου»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση της Άννας Φόνσου για τον θάνατο του πρώην συζύγου της

Μέσα από τον λογαριασμό στο Facebook «Actors House – Το σπίτι του ηθοποιού», η Άννα Φόνσου θέλησε να αποχαιρετήσει τον πρώην σύζυγό της ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή, βυθίζοντας σε πένθος τον καλλιτεχνικό χώρο.

Η ίδια έγραψε χαρακτηριστικά: «ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΚΗ ΜΟΥ. Έφυγες αγάπη μου 01/11/2021, 7 παρά 5. Από τις τελευταίες φορές που σε έβλεπα στο Ιατρικό Κέντρο. Σεπτέμβρης. Εσύ άρρωστος… όχι ήταν ψέμα… Με κοίταγες, μου μίλαγες με εκείνη την αγάπη που δεν έχω συναντήσει ποτέ και που κανείς δεν μπορεί να μου ξαναδώσει.

Δύο μήνες περάσαν κι έφυγες… Ό,τι μου είπε ο καταραμένος ο γιατρός. Μωρό μου, μου είπες, θα γίνω καλά και θα σε πάω πάλι πολλά ταξίδια. Ω Τάκη μου… Ήξερες όλη την αλήθεια και δεν ήθελες να στενοχωριέμαι… Είσαι ό,τι καλύτερο και σπάνιο συνάντησα στην ζωή μου…

Τόσα χρόνια που γνωριζόμαστε… θυμάσαι ήταν 18/05/1985 όταν παντρευτήκαμε… Δεν έχει σημασία αν χωρίσαμε… δεν πάψαμε ποτέ να αγαπιόμαστε… Σου ζητώ συγγνώμη αν κάποτε σε στενοχώρησα… Θυμάσαι;;; Γαλαξίδι, Τήνο, Θεσσαλονίκη… Όλο τον κόσμο γυρίσαμε μαζί….

Και τώρα;; Μου έλεγες ότι ήσουν καλά. Παίζαμε θέατρο κι οι δυο μας…. Δεν είναι η βροχή που μου χαράκωσε το βλέμμα… είναι που μένω μοναχή…. Δεν θα ετοιμάσει πια κανείς ταξίδι μοναχά για πάρτη μου…. Μίλα μου απλά μην υπερβάλλεις, μην λες ψέματα..

Ότι έφυγες… Είναι αλλιώτικη η μέρα…. Πως πεθαίνει ένας άντρας. Παράξενο… κανείς δεν συλλογίστηκε…. Κι όμως ο θάνατος είναι κάτι που γίνεται…. Πως πεθαίνει ένας άντρας…. Κι όμως κερδίζει κανείς τον θάνατό του… τον δικό του θάνατο… που δεν ανήκει σε κανέναν άλλο.

Και τούτο το παιχνίδι είναι η ζωή…. Η ζωή χωρίς εσένα… Έφυγες Τάκη…. Κι εμείς μένουμε φτωχότεροι… Ταπεινέ μου… Ο θάνατός σου αγάπη μου δεν είναι το τέλος… Είναι η αρχή μιας καινούργιας σου ζωής… Γιατί εσύ δεν έχεις γνώση του θανάτου….

Δεν ξέρεις… δεν μπορείς να πεθάνεις… Είσαι σαν ένα κύμα που σπάει και χάνεται…. Σαν την φευγαλέα τη ζωή σου… Που να είσαι;;;; Είμαι τόσο δυστυχισμένη…. Σ΄ αγαπώ….ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ. ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ». Πριν λίγο καιρό είχε ξεσπάσει και ενάντια του Ντίνου Καρύδη. Τι είχε συμβεί;

Η ανάρτηση της Άννας Φόνσου

Ο θάνατος που "τσάκισε" ψυχολογικά την Άννα Φόνσου - «Τα βράδια βασανίζομαι γιατί...»

Η Άννα Φόνσου θα βρεθεί καλεσμένη στην εκπομπή «Προσωπικά», όπου θα μιλήσει για τον θάνατο της αδερφής της που την "τσάκισε" ψυχολογικά. Τα λόγια της συγκλονίζουν...

Συγκεκριμένα: Η Άννα Φόνσου, το «αγοροκόριτσο» που βρέθηκε από τους χωματόδρομους της Καισαριανής να παίζει δίπλα στους πιο λαμπερούς και αγαπημένους πρωταγωνιστές του ελληνικού κινηματογράφου, μιλάει – την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, στις 23:00- στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Προσωπικά» και την Έλενα Κατρίτση για τη ζωή της, που μοιάζει με ταινία του σινεμά.

Η Άννα Φόνσου, με καλλιτεχνική πορεία μεγαλύτερη των 60 χρόνων, φέρνει ξανά στη μνήμη της, σαν κινηματογραφικά καρέ, εικόνες από το σπίτι όπου μεγάλωσε και αναμνήσεις από τη γειτονιά της. Πρόσωπα που προσπαθεί να ξεχάσει, όπως η γιαγιά της αλλά και πρόσωπα που λάτρεψε, όπως ο πατέρας της και η μεγάλη ηθοποιός, Κατερίνα Ανδρεάδη, δίπλα στην οποία έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα σε ηλικία, μόλις, 13 χρόνων.

Άννα Φόνσου Προσωπικά θάνατος αδερφής

Ο άνθρωπος όμως, που αγάπησε πιο πολύ και της λείπει κάθε μέρα που περνά, είναι η αγαπημένη της αδερφή, που έφυγε από τη ζωή πριν από 8 χρόνια. «Της γράφω κάθε μέρα. Τα βράδια βασανίζομαι γιατί δεν είναι εδώ. Δεν μπορώ να συνηθίσω την απώλειά της».

Η Άννα Φόνσου έβαλε σκοπό της ζωής της να βοηθήσει τους λησμονημένους και αβοήθητους συναδέλφους της, και τα κατάφερε, δημιουργώντας το «Σπίτι του Ηθοποιού», για το οποίο βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών.

Σε μια κουβέντα καρδιάς, μιλάει στην Έλενα Κατρίτση για τα όνειρά της, τις σκέψεις της και τις επιθυμίες της. «Θέλω να τα τακτοποιήσω όλα και μετά να πάρω ένα αεροπλάνο και να πάω σε ένα μέρος που μου αρέσει. Και, κάποτε, να φύγω από τη ζωή και να λένε: Θυμάσαι μια τρελή που είχε κάνει και το “Σπίτι του Ηθοποιού”; Άραγε, ζει;» εξηγεί μεταξύ άλλων η ίδια.