Αυξήθηκε ο αριθμός καταγγελιών για τον τέταρτο ηθοποιό - Ανήλικα τα δύο θύματα

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Αυξήθηκε ο αριθμός καταγγελιών για τον τέταρτο ηθοποιό - Ανήλικα τα δύο θύματα

Ο αριθμός των καταγγελιών για τον τέταρτο ηθοποιό ο οποίος φέρεται να κατηγορείται για βιασμό έχει αυξηθεί. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει επτά καταγγελίες για τον εν λόγο ηθοποιό καθώς τον κατηγορούν για βιασμό και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου

Μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τις γυναίκες αυτές μίλησε την Παρασκευή 5/11 στην εκπομπή «Love it» στον ΣΚΑΪ. Ο εν λόγω ηθοποιός δραστηριοποιείται στο εξωτερικό αλλά είναι κάτοικος Ελλάδος.

Όλες οι πράξεις έχουν λάβει χώρα στην Ελλάδα ενώ όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος των γυναικών, γνώριζε και άλλες περιπτώσεις που σχετίζονται με τον ίδιο άνθρωπο παρακαλώντας τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματά του και δεν τον έχουν καταγγείλει να το κάνουν.

Αλλάζει ο ποινικός κώδικας για βαριά και σεξουαλικά εγκλήματα

Σε δημόσια διαβούλευση τίθενται σήμερα 24/9 Παρασκευή οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα οι οποίες, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης κινούνται σε 4 βασικούς άξονες και συγκεκριμένα:

  • στην αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών για συγκεκριμένα εγκλήματα,
  • στην αυστηροποίηση της απόλυσης «υπό όρους» των καταδίκων που τελούν κατ’ επανάληψη σοβαρά αδικήματα,
  • στην επαναφορά και διεύρυνση του αξιοποίνου στα αδικήματα εμπρησμού, εκρήξεων και πλημμυρων και
  • στην κατά προτεραιότητα διεξαγωγή ανακρίσεων αλλά και διαδικασιών στο ακροατήριο για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Διαβάστε τα πάντα στο Athensmagazine.gr