Συγκλονίζει ο Ζήσης Ρούμπος - «Είπα ότι θα αλλάξω όταν η συμπεριφορά μου μού δημιουργούσε δυστυχία»

«Τα αδιαχείριστα συναισθήματα καταλήγουν σε βία λεκτική, ψυχολογική ή σωματική»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συγκλονίζει ο Ζήσης Ρούμπος - «Είπα ότι θα αλλάξω όταν η συμπεριφορά μου μού δημιουργούσε δυστυχία»

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Mega Καλημέρα έκανε το πρωί της Παρασκευής (5/11) ο Ζήσης Ρούμπος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απόφασή του να αλλάξει τελείως τη συμπεριφορά του και τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται, όταν συνειδητοποίησε πως δημιούργησε δυστυχία στη σχέση του.

Ο Ζήσης Ρούμπος ήταν ο ηθοποιός που όταν ξέσπασε το κίνημα Me Too στην Ελλάδα, έκανε μία ανάρτηση που συγκλόνισε το κοινό (δείτε τη εδώ).

Οι δηλώσεις του Ζήση Ρούμπου

«Μέσα από τα δικά μου βιώματα είχα κάποιες καταγραφές που έχουν να κάνουν με την πατριαρχεία και το ανδρικό πρότυπο και έχουν να κάνουν πώς αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο του άνδρα και πως περνάμε υποσυνείδητα μηνύματα στα παιδιά που μεγαλώνουν και δεν έχουν διαχειριστεί βασικά συναισθήματα, όπως είναι του θυμού, της ζήλιας.

Τα αδιαχείριστα συναισθήματα καταλήγουν σε βία λεκτική, ψυχολογική ή σωματική. Αν λοιπόν έχεις μάθει ότι η γυναίκα είναι υπό, ότι η γυναίκα δεν δουλεύει, η γυναίκα είναι για την κουζίνα και τα παιδιά και άλλα πολλά, αυτά πας να τα επιβεβαιώσεις.

Ψυχολογική βία είναι αυτό που σε μία σχέση απειλείς ή αφήνεις να εννοηθεί πως θα υπάρξει κάποια ποινή ή τιμωρία. Τα μούτρα, να φεύγω και να μην σου μιλώ για μέρες και να σε τιμωρώ ψυχολογικά γιατί μου αντιμίλησες ή γιατί τσακωθήκαμε και με έβρισες.

Είπα ότι θα το αλλάξω, όταν η συμπεριφορά μου μέσα στην σχέση, μου δημιουργούσε δυστυχία. Οι δύο άνθρωποι που χρωστώ τις μεγαλύτερες αλλαγές στην ζωή μου είναι η μητέρα μου κι η γυναίκα μου», είπε χαρακτηριστικά ο αγαπημένος ηθοποιός.

Η συνέντευξη του Ζήση Ρούμπου στο The 2night Show

«Αγαπάω το δράμα, γράφω δραματικά αλλά δεν έτυχε να με φωνάξει κάποιος να παίξω δράμα. Έχω κάνει λίγα δραματικά πράγματα.

Υπήρξα άνθρωπος που με ενοχλούσε ο όρος γυναικοκτονία. Έψαξα γιατί με ενοχλούσε και είδα ότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να πάρουν περισσότερη δύναμη οι γυναίκες.

Ήμουν μέρος του προβλήματος. Παρεξηγήθηκε αυτό που έγραψα σαν πρόσκληση σαν κουβέντα, δεν ήταν έτσι, ήταν βιωματική κατάθεση ψυχής.

Έχω ασκήσει ψυχολογική βία, λεκτική βία, δούλεψα πολύ για να σκοτώσω το “τέρας”. Και ακόμα δουλεύω.

Έχω την τύχη να είμαι ευτυχισμένος γιατί έχω που έχει περάσει πολύ δύσκολα μαζί μου. Δουλέψαμε μαζί και είναι ένας από τους σημαντικούς λίγους που κάνω τη δουλειά που κάνω, με στήριξε. Θέλαμε να κάνουμε οικογένεια και της λέω “δεν βγαίνει με το ηθοποιιλίκι” και μου είπε “μην τολμήσεις να το παρατήσεις γιατί αυτό που μου περιγράφεις δεν είναι αυτό που ερωτεύτηκα».