Πέθανε γνωστός Έλληνας ηθοποιός - Δώρισε τα όργανα του

Θρήνος

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Πέθανε γνωστός Έλληνας ηθοποιός - Δώρισε τα όργανα του

Θρήνος επικρατεί στον καλλιτεχνικό χώρο με την είδηση πως έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ο Βασίλης Αναστασίου. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης με δική του επιθυμία, δώρισε τα όργανα του με σκοπό να βοηθήσει συνανθρώπους του που έχουν ανάγκη.

Το γεγονός έκανε γνωστό με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας που τον αποχαιρέτησε με μερικά πολύ συγκινητικά λόγια.

«Ακόμα ένα θλιβερό νέο. Έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος φίλος Βασίλης Αναστασίου, ηθοποιός και σκηνοθέτης, που συνταυτιστήκαμε στην Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου μιας κι ήταν σε χρονιά κάτω από μένα. Ένας ευαίσθητος, πολυδιαβασμένος θεατρανθρωπος. Το σώμα του δωρηθηκε στην επιστήμη με δική του απόφαση. Καλό σου ταξίδι φίλε μου», έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Να σημειώσουμε πως ο Βασίλης Αναστασίου πέθανε, την ίδια ημέρα που έχασε τη ζωή του και ο Ανδρέας Νομικός.

Πέθανε ο Βασίλης Αναστασίου

Ποιος ήταν ο ηθοποιός Βασίλης Αναστασίου

Ο Βασίλης Αναστασίου ήταν θεατρολόγος, με σπουδές φιλοσοφίας, θεάτρου και επικοινωνίας, καθώς και σπουδές στην πολιτιστική διαχείριση στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Είχε ανεβάσει περισσότερα από 80 θεατρικά έργα στην Ελλάδα και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Είχε επίσης σκηνοθετήσει και σκηνογραφήσει πολλές παραγωγές όπερας ενώ εργάστηκε και ως μεταφραστής αποδίδοντας πάνω από 40 θεατρικά έργα και θεατρικές διασκευές.

Ο Βασίλης Αναστασίου υπήρξε διευθυντής στο Λυρικό και Επτανησιακό Φεστιβάλ Κέρκυρας κατά τα έτη 2001-2004, του Κρατικού Φεστιβάλ Αιγαίου 2006-2008 και του Μεσαιωνικού και Βυζαντινού Φεστιβάλ Καστοριάς (2011 – 2014).

Παράλληλα, από το 1996 δίδασκε δραματουργία και όπερα σε ανώτερες και ανώτατες σχολές, ενώ υπήρξε και επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ουμπέρτο Έκο.