«Με έπιασε από τα μάγουλα και...» - Συγκλονίζει η Άριελ Κωνσταντινίδη για την παρενόχληση που δέχθηκε

H καταγγελία που δεν έκανε ποτέ στο ΣΕΗ

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Με έπιασε από τα μάγουλα και...» - Συγκλονίζει η Άριελ Κωνσταντινίδη για την παρενόχληση που δέχθηκε

Δηλώσεις στην εκπομπή Πάμε Δανάη έκανε το πρωί της Δευτέρας (8/11) η Άριελ Κωνσταντινίδη, η οποία αναφέρθηκε ξανά στην παρενόχληση που είχε δεχθεί, και εξήγησε πως δεν θέλησε να κάνει ποτέ την καταγγελία στο ΣΕΗ.

Οι δηλώσεις της Άριελ Κωνσταντινίδη

«Απέχω 13 χρόνια από την τηλεόραση. Η σειρά “Μαρία η άσχημη” παίζεται όμως συνέχεια και είναι σαν να μην απέχω τελικά. Έφυγα για προσωπικούς λόγους από την τηλεόραση. Ήθελα να επαναπροσδιορίσω τον εαυτό μου και το τι θέλω να κάνω.

Υπήρχαν κι άλλα περιστατικά παρενόχλησης από αυτά που έχω πει. Κάποια στιγμή στο θέατρο είχε μπει ένας επιδειξίας, ήμουν εννιά χρονών, και αυτό ήταν κάτι αγριευτικό. Στο περιστατικό αυτό κάποια μαμά μού είπε “ε, και τι έγινε; Δεν έχεις δει τον μπαμπά σου γυμνό;”. Εγώ έμαθα να παγώνω και να κάνω ότι δεν συμβαίνει κάτι, όπως επίσης να δείχνω ότι είμαι μεγάλη. Φοβόμουν μη με σταματήσουν οι γονείς μου από το θέατρο. Στο πρώτο περιστατικό παρενόχλησης που μου συνέβη το είχα πει στον σκηνοθέτη. Και απλά απομάκρυναν αυτόν τον άνθρωπο από τα καθήκοντά του, ως βοηθός σκηνοθέτη.

Το άλλο περιστατικό, όταν ήμουν μικρή, δεν το είπα ποτέ διότι φοβόμουν μη σταματήσω από το θέατρο. Δεν θέλω να το πω γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι κάπου τώρα. Δεν θα είχε κανένα νόημα να το καταγγείλω στο ΣΕΗ. Θα το έκανα αν υπήρχαν κι άλλες καταγγελίες μαζί. Αυτός ο άνθρωπος με έπιασε από τα μάγουλα ξαφνικά και με φίλησε στο στόμα. Ακόμα θυμάμαι τον πόνο στα μάγουλά μου. Ήταν ένας μεγάλος ηθοποιός, επαγγελματίας, που τον εμπιστευόμουν και κάναμε παρέα. Η αντίδρασή μου ήταν ότι δεν συνέβη τίποτα. Το όνομά του έχει εμπλακεί ελάχιστα σε όλα αυτά που ακούμε.

Μου έχουν συμβεί ανάλογα περιστατικά και στην ενήλικη ζωή μου. Φοβόμουν ότι δεν θα βρω το δίκιο μου. Όταν το συζητούσα με γυναίκες συναδέλφους, μεγαλύτερες από μένα, η αντίδρασή τους ήταν “και τι έγινε;” ή “αχ, είσαι συναισθηματική και δεν θα κάνεις καριέρα”», είπε χαρακτηριστικά η Άριελ Κωνσταντινίδη.

Λίγα λόγια για την ταλαντούχα Άριελ Κωνσταντινίδη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Το 1981, σε ηλικία μόλις 9 ετών, επιλέχτηκε από την Αλίκη Βουγιουκλάκη για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη θεατρική παράσταση «Άννυ» που ανέβηκε στο Κηποθέατρο Αλίκη το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Η συμμετοχή της στη μεγάλη θεατρική επιτυχία την οδήγησε στην απόφαση να ασχοληθεί επαγγελματικά με την υποκριτική.

Ξεκίνησε την καριέρα της, ως ενήλικη πια, στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Από το 1992 μέχρι το 1994 συμπρωταγωνίστησε μαζί με τον Κώστα Καρρά, τη Νόρα Βαλσάμη και την Τασσώ Καββαδία στην κωμική σειρά «Ο χήρος η χήρα και τα χειρότερα». Τη σεζόν 1994-1995, πρωταγωνίστησε στην νεανική σειρά του Γιάννη Δαλιανίδη «Αραχτοί και λάιτ» στον ANT1.

Την περίοδο 1996-1997 έπαιξε στη δραματική σειρά «Το χρώμα του φεγγαριού» μαζί με τη Σμαράγδα Καρύδη και τον Κωνσταντίνο Καζάκο. Από το 1997 μέχρι το 1998 ήταν μέρος του καστ της καθημερινής σειράς «Η Λάμψη» σε σκηνοθεσία Νίκου Φώσκολου. Μία ακόμη γνωστή τηλεοπτική της συμμετοχή ήταν αυτή στην καθημερινή σειρά «Μαρία η άσχημη» στο Mega Channel, τις σεζόν 2006-2008, όπου είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1993 στο δράμα «Κόκκινο τριαντάφυλλο σου έκοψα». Ακολούθησαν διάφορες κινηματογραφικές συμμετοχές σε ταινίες κινουμένων σχεδίων όπου δάνεισε την φωνή της. Κάποιες από αυτές είναι «Οι Περιπέτειες του Σάμμυ: Το Μυστικό Πέρασμα», «Τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας», «Σταχτοπούτα» και άλλες.