Σπάνια εξομολόγηση από τη Γιώτα Νέγκα - «Φοβήθηκα ότι θα χάσω τη φωνή μου...»

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια κάνω ψυχοθεραπεία»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Σπάνια εξομολόγηση από τη Γιώτα Νέγκα - «Φοβήθηκα ότι θα χάσω τη φωνή μου...»

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Mega Καλημέρα έκανε το πρωί της Δευτέρας (8/11) η Γιώτα Νέγκα, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην περιπέτεια που έζησε πριν από λίγο καιρό, στην οποία έφτασε κοντά στο να χάσει τη φωνή της.

Η αγαπημένη τραγουδίστρια, η οποία άλλαξε ριζικά την εμφάνισή της, παραχώρησε μία ιδιαίτερη και σπάνια συνέντευξη, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον γάμο που έκανε σε νεαρή ηλικία.

Οι δηλώσεις της Γιώτας Νέγκα

«Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι θα γίνω τραγουδίστρια. Μικρή έλεγα ότι θα γίνω χορεύτρια, αεροσυνοδός, ηθοποιός. Την πρώτη φορά που άκουσα τραγούδι μου στην τηλεόραση ήμουν μέσα στην ξινίλα. Έλεγα θα αρέσει αυτό το πράγμα; Ξεκίνησα να τραγουδάω μετά το σχολείο. Ο πρώτος δίσκος ήρθε το 2003 από ένα τυχαίο γεγονός, τη στιγμή που είχα παραιτηθεί.

Παντρεύτηκα πολύ μικρή, στα 20. Δεν ήταν σχέδιο, αυτό έρχεται και σε βρίσκει. Ερωτεύτηκα με την αφοβία της νιότης. Χώρισα μετά από πολλά χρόνια, κλείνουν οι κύκλοι στη ζωή, αλλά κράτησα το επώνυμο του πρώην συζύγου μου. Το κανονικό μου όνομα είναι Παναγιώτα Τσεγρένη. Μεγάλο τραύμα το έχω από παιδί.

Έχω νιώσει πισώπλατες μαχαιριές και τρικλοποδιές στην καριέρα μου. Με πιάνουν οι μαυρίλες μου, αλλά δεν κρατάνε πολύ, δεν τους επιτρέπω. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια κάνω ψυχοθεραπεία. Ένιωσα μια τεράστια πίεση και είδα πως δεν μπορώ να διαχειριστώ καταστάσεις. Κάποια στιγμή φοβήθηκα ότι θα χάσω τη φωνή μου, έπαθα μεγάλη ζημιά από κακές συνθήκες και μια αντισυναδελφική συμπεριφορά», είπε χαρακτηριστικά η Γιώτα Νέγκα.

Λίγα λόγια για τη Γιώτα Νέγκα

Η Γιώτα Νέγκα γεννήθηκε στην Αθήνα 31 Αυγούστου 1968 και μεγάλωσε στο Αιγάλεω. Το πατρικό της επώνυμο είναι Τσεχρένη.

To 2003 κυκλοφόρησε το cd single Με τα μάτια κλειστά, σε μουσική και στίχους του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, η πρώτη της μεγάλη επιτυχία. Την επόμενη χρονιά κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός της δίσκος Το βέλος με τραγούδια του Βαγγέλη Κορακάκη. Το 2007 κυκλοφορεί ο δίσκος Έχω άνθρωπο σε στίχους Θοδωρή Γκόνη και μουσική Κώστα Λειβαδά, από τον οποίο ξεχώρισε το ομώνυμο τραγούδι.

Το 2014 συνεργάζεται με το συνθέτη Θέμη Καραμουρατίδη στο δίσκο Καινούριο Φιλί σε στίχους Λήδας Ρουμάνη, Γεράσιμου Ευαγγελάτου, Οδυσσέα Ιωάννου. Την επόμενη χρονιά κυκλοφορεί η δεύτερη δισκογραφική συνεργασία τους, ο "Τελευταίος Εαυτός", σε στίχους Οδυσσέα Ιωάννου.

Στα τέλη του 2017 ανακοινώνεται η συνεργασία της με την Panik Entertainment Group, υπό το label της Panik Oxygen, η οποία εγκαινιάζεται με το single "Ήταν Μαζί Σου". Ακολουθεί το "Οξυγόνο", το υπογράφει συνθετικά ο Νίκος Μερτζάνος και στιχουργικά ο Νίκος Μωραΐτης, το οποίο, από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του έγινε το έντεχνο τραγούδι με τις περισσότερες ραδιοφωνικές μεταδόσεις καθημερινά και απέκτησε διεθνές remix από το ντουέτο παραγωγών Dreamers Inc & ThroDef. Συνεχίζοντας τη συνεργασία με τους δύο δημιουργούς, οι οποίοι θα υπογράφουν τον επόμενο δίσκο της, αποκάλυψε τα τραγούδια "Βρες Μου Έναν Άλλο", που «έντυσε» τους τίτλους της καθημερινής σειράς "Ελεύθερη Σχέση" του Open TV και το μετα-νησιώτικο "Δυο Νησιά".