MeToo: 4 κοπέλες καταγγέλλουν γνωστό ηθοποιό για βιασμό - Οι 2 ανήλικες

Νέες σοκαριστικές καταθέσεις

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
MeToo: 4 κοπέλες καταγγέλλουν γνωστό ηθοποιό για βιασμό - Οι 2 ανήλικες

Στην εκπομπή Mega Καλημέρα μίλησε το πρωί της Τετάρτης (10/11) ο κύριος Πέτρος Πανταζής, ο δικηγόρος τεσσάρων κοριτσιών που καταγγέλλουν γνωστό ηθοποιό για βιασμό. Μάλιστα, οι δύο από αυτές τις κοπέλες ήταν ανήλικες.

Οι καταγγελίες έρχονται με τη μορφή "ανεμοστρόβιλου" τον τελευταίο καιρό και πέρα από τον Πέτρο Φιλιππίδη, στο στόχαστρο έχουν μπει κι άλλοι ηθοποιοί.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου των κοριτσιών για τις καταγγελίες

«Πρόκειται για 4 καταγγελίες. Δύο από τις κοπέλες ήταν ανήλικες όταν τελέστηκαν οι βιασμοί, και δύο ενήλικες. Πρόκειται για σοβαρές καταγγελίες. Είναι σκληροί βιασμοί που δείχνουν κατά τις μηνύτριες έναν άνθρωπο με βαριά παραβατική συμπεριφορά. Οι δύο κοπέλες ήταν ανήλικες και αδερφές. Οι διαδικασίες έχουν επιταχυνθεί, και πιστεύω ότι γρήγορα θα έχουμε άσκηση ποινικής δίωξης.

Δύο εκ των πράξεων έχουν τελεστεί το 2008, και αφορούν στις ανήλικες κατά την περίοδο εκείνη. Ο καταγγελλόμενος από ό,τι γνωρίζω έχει κληθεί για να δώσει εξηγήσεις. Δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ εξ όσων γνωρίζω, αλλά είναι στην Ελλάδα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Νομίζω ότι έχει ήδη ενημερωθεί.

Υπάρχουν 4 καταγγέλλουσες, 4 κοπέλες, και έχουν καταθέσει άλλες τρεις κοπέλες ως μάρτυρες των 4 κοριτσιών, που κατήγγειλαν και άλλα περιστατικά, προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους.

Τον τελευταίο καιρό επικοινώνησαν μαζί μου και άλλες κοπέλες για το ίδιο πρόσωπο και μου διηγήθηκαν παρόμοια περιστατικά. Αυτές οι κοπέλες ίσως να έχουν ένα φόβο. Θέλω να τις παρακαλέσω, να τους πω ότι τώρα είναι η στιγμή οι άνθρωποι που έχουν διαπράξει κακοποιητικές συμπεριφορές και έμφυλη βία, να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Να μην αφήσουν τις πράξεις να παραγραφούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πανταζής.

Η Παναγιώτη Βλαντή για την παρενόχληση που είχε δεχθεί

«Ο στόχος ήταν να μην πάρει χαμπάρι κανείς ότι παντρεύομαι. Μετά δε με ένοιαζε, εγώ η ίδια έδωσα υλικό απλά δεν ήθελα εκείνη τη στιγμή. Αποφασίσαμε με τον Γιάννη να έχουμε πολύ λίγο κόσμο. Είχαμε 50 καλεσμένους. Δεν το είπαμε γενικώς. Το κρατήσαμε κρυφό. Ο Γιάννης είναι κατασκευαστής. Γνωριστήκαμε μέσω της Άντζυς Νομικού, της κουμπάρας μου… Γνωριστήκαμε λίγο πριν τον κορωνοϊο…

Η πρόταση γάμου έγινε στην Κάρπαθο. Πολύ απλά, σε ένα φαγητό χωρίς να το περιμένω μου έδωσε απλά ένα μονόπετρο στο χέρι… Δεν θα παντρευόμουν αν δε γνώριζα τον Γιάννη. Δε φοβόμουν αλλά ήξερα μέσα μου ότι δεν… Με τον Γιάννη όμως τα πράγματα ήταν αλλιώς.

Καλώς έγινε και καλό είναι να μην το ξεχνάμε και καλό είναι να το θυμίζουμε. Υπάρχουν κάποια περιστατικά που είναι παραγεγραμμένα, αυτο όμως δε σημαίνει ότι δε γίνανε και γι’ αυτά τα περιστατικά εγώ ποντάρω πάρα πολύ στον κόσμο. Να μην ξεχάσει ο κόσμος. Ο κόσμος μας φτιάχνει και μας αγαπά ή δε μας αγαπά… Υπάρχουν και άλλα περιστατικά που θα πάνε στη δικαιοσύνη και ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Δε πρέπει αυτό να το ξεχνάμε γενικώς και να μην δούμε μετά από κάποια χρόνια αυτόν που κατηγορείται να είναι ξανά στα πράγματα. Εμένα αυτό με αγχώνει. Ο χώρος μας ξεχνάει και κάποια περιστατικά συνέβησαν εξαιτίας της ανοχής του χώρου. Φυσικά δε τα ξέραμε όλα σε τέτοιο βαθμό. Για βιασμούς εγώ δεν ήξερα. Ήξερα για περίεργες συμπεριφορές και ήταν γνωστό για κάποια άτομα αλλά δε ξέραμε για βιασμό.

Εγώ για κάποια άτομα πραγματικά σοκαρίστηκα. Κακή συμπεριφορά ήξερα και λεκτική συμπεριφορά ήξερα… Ξέραμε ότι γινόταν κατάχρηση εξουσίας αλλά για βιασμό δεν είχα ακούσε. Δεν είχε ακούσει. Και εγώ είχα βγει και είχα πει για μένα…

Σε ηλικία πάρα πολύ νεαρή, σε ακρόαση. Ήμουν 22 ετών όταν μου συνέβη. Ήταν σεξουαλική παρενόχληση υπό τη μορφή της ακρόασης. Σοκαρίστηκα στην αρχή… Ευτυχώς από όλες αυτές τις κυρίες τη γλίτωσα πιο ελαφρά. Το είχα πει σε συναδέλφους μου και γενικά το έλεγα σε κορίτσια. Όταν μάθαινα ότι γίνεται μια ακρόαση έλεγα προσέξτε αυτό. Το λέγαμε… Στον χώρο κυκλοφορούσε… Η δράση του απ’ ότι κατάλαβα σταμάτησε από ένα σημείο και μετά. Δεν έκανε ακροάσεις μετά. Τώρα είμαστε ψύχραιμες.

Είναι ραγισμένες ψυχές. Αυτές οι κοπέλες έχουν περάσει πολύ δύσκολα μέχρι να ορθοποδήσουν αν έχουν ορθοποδήσει ποτέ. Γι΄ αυτό θυμώνω με όσους λένε «γιατί τώρα», το θεωρώ ανήθικο ειδικά όταν γίνεται από άλλες γυναίκες».