Εξελίξεις με την υγεία του Δάκη - «Έχασα 20 κιλά, δεν μπορούσα να φάω, παρέλυσαν οι μύες και...»

Συγκλονίζουν οι πρώτες του δηλώσεις

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Εξελίξεις με την υγεία του Δάκη - «Έχασα 20 κιλά, δεν μπορούσα να φάω, παρέλυσαν οι μύες και...»

Πολλά είναι τα δημοσιεύματα τις τελευταίες ώρες που θέλουν τον Δάκη να βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση λόγω σοβαρού προβλήματος με την υγεία του. Το πρωί της Πέμπτης 11/11 λοιπόν, ο ίδιος, έκανε δηλώσεις στο Πρωινό ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση.

Ο τραγουδιστής ανέφερε πως τον τελευταίο χρόνο δίνει μάχη με τον καρκίνο, αλλά κάνει χημειοθεραπείες και είναι καλά. Μετά από σοβαρά προβλήματα που πέρασε, βρίσκεται σε ανάρρωση.

Οι δηλώσεις του Δάκη για την υγεία του

«Ξέρετε το σπασμένο τηλέφωνο, ότι πέρασα δύσκολα εδώ και ενάμιση χρόνο εντάξει είναι γνωστό, ότι έχω καρκίνο και ότι κάνω χημειοθεραπείες. Η ιστορία έχει ως εξής, πήρα ένα μικρόβιο από τα στούντιο που πήγαινα τα τηλεοπτικά στον πνεύμονα και αναγκάστηκα να πάω στο νοσοκομείο για να μου το θεραπεύσουν. Νοσηλεύτηκα περίπου 20-25 ημέρες δεν θυμάμαι. Μου το θεραπεύσανε λοιπόν αυτό το μικρόβιο αλλά ήταν πολύ δυνατά τα φάρμακα συν τις χημειοθεραπείες που έκανα και μου χτύπησε σε οξεία παγκρεατίτιδα φαρμακευτική.

Το τονίζω ότι είναι φαρμακευτική έχασα 20 κιλά μέσα σε ένα μήνα, δεν μπορούσα να φάω, παρέλυσαν οι μύες και δυσκολεύεσαι και να μιλήσεις γιατί παραλύουν και οι φωνητικές χορδές. Τώρα είμαι σε ανάρρωση, πάω καλύτερα μπορώ και μιλάω καλύτερα. Δεν είμαι μόνος, έχω συγγενείς πολλούς φίλους και συναδέλφους που με φροντίζουν έχω και μια κυρία που μου καθαρίζει το σπίτι και με φροντίζει. Όλο αυτό είναι το σπασμένο τηλέφωνο για αυτά που έχω διαβάσει, τα πράγματα είναι ακριβώς όπως σας τα λέω», είπε χαρακτηριστικά ο Δάκης.

Λίγα λόγια για τον Δάκη

Γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά ξεκινά να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης και θεαμάτων και παράλληλα ηχογραφεί το 1964 τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά με τίτλο “Deep in the heart of Athens” και ακολούθησαν δίσκοι που γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία στα Γαλλικά, Ιταλικά και Αγγλικά.

Ενδεικτικά οι επιτυχίες του εκείνης της περιόδου ήταν: Monsieur Cannibal, Tu Veux ou tu veux pas, Mourir ou vivre, Gaston. Μιλά άπταιστα έξι γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά), γεγονός που του δίνει την άνεση να ερμηνεύει διεθνές ρεπερτόριο.

Το 1968 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα Ελληνικά με τίτλο «ΓΕΙΑ ΣΟΥ Σ’ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» με το συνθέτη Κ. Ξενάκη και αμέσως μετά ακολουθεί η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα και τις διαχρονικές επιτυχίες «ΤΟΣΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ» & «ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ» όπου η ανταπόκριση του κοινού τον τοποθέτησε γρήγορα στους πλέον περιζήτητους ερμηνευτές εκείνης της εποχής.

δάκης μάχη με καρκίνο

Έχει τραγουδήσει στίχους στιχουργών όπως Πυθαγόρας, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Σώτια Τσώτου, Ξενοφώντας Φυλέρης, Θάνος Σοφός, Ρόνη Σοφού κ.ά.

Έχει πραγματοποιήσει πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε χώρους διασκέδασης όπως: Rex, Diogenis Palace, ΝΕΡΑΪΔΑ, ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΑΣΤΕΡΙΑ, ΑΘΗΝΑΙΑ RIBA’S και συνεργάστηκε με τους Μαρινέλλα, Κώστα Χατζή, Γιάννη Πάριο, Χάρις Αλεξίου, Άννα Βίσση και άλλους.

Σε διεθνές επίπεδο έχει συνεργαστεί με τους Rolling Stones, Charles Aznavour, Dalida, Milva, J. Dassin, S. Distel και Ντέμη Ρούσσο, με τον οποίο ήταν ξαδέρφια.[1]

Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και στα θέατρα ΒΕΜΠΟ, ΠΑΡΚ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ-ΡΕΞ κ.α. Έχει εμφανιστεί σε πολλά τηλεοπτικά shows και σε πολλές Ελληνικές ταινίες όπως «ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ», «Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ Η ΧΙΠΙΣΣΑ» κ.α.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε πολλά Διεθνή Φεστιβάλ Τραγουδιού, αποσπώντας πολλές διακρίσεις και βραβεία.

Βρίσκεται από το 1967 στην πρώτη γραμμή του Ελληνικού τραγουδιού υπηρετώντας κάθε είδος διασκέδασης. Η δισκογραφία του μέχρι σήμερα αποτελείται από 39 LP & CD και 19 singles & 45άρια.Η πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του είναι το CD με τίτλο «MOMENTS» (ΜΙΝΟΣ 2008) του Μίμη Πλέσσα όπου ο Δάκης τραγουδά σε 7 γλώσσες.