Νίκος Απέργης για κίνημα #metoo: «Η παρενόχληση και η βία οποιασδήποτε μορφής είναι καταδικαστέα»

«Τότε ήμουν πολύ μικρός και νόμιζα ότι έχουν δίκιο αυτοί»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Νίκος Απέργης για κίνημα #metoo: «Η παρενόχληση και η βία οποιασδήποτε μορφής είναι καταδικαστέα»

Στην κάμερα της εκπομπής «Love it» παραχώρησε δηλώσεις ο Νίκος Απέργης όπου μεταξύ άλλων ο γνωστός τραγουδιστής αναφέρθηκε για τη νέα του δισκογραφική δουλειά αλλά και για τη λεκτική βία που δέχτηκε στη δουλειά του.

Οι δηλώσεις του Νίκου Απέργη

«Το νέο μου τραγούδι έχει τίτλο “Μη με παιδεύεις” και κυκλοφορεί από την Panik Records. To βίντεο κλιπ γυρίστηκε σε ένα πολύ όμορφο δάσος της Βαρυμπόμπης που δεν υπάρχει πια. Τα έσοδα από το Youtube θα πάνε στους πυρόπληκτους της περιοχής».

Όσο για το κίνημα #metoo ανέφερε: έπρεπε να ξεκινήσει παλιότερα, η παρενόχληση και η βία οποιασδήποτε μορφής είναι καταδικαστέα. Στον επαγγελματικό μου χώρο δέχθηκα λεκτική βία για τα κιλά μου, είναι πολύ στενάχωρο όλο αυτό.

Τότε ήμουν πολύ μικρός και νόμιζα ότι έχουν δίκιο αυτοί, τώρα δεν θα με ένοιαζε καθόλου αν γινόταν. Θα συμβούλευα τους ανθρώπους που έχουν περάσει τέτοια περιστατικά να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στις δυνάμεις τους».

Λίγα λόγια για τον ταλαντούχο Νίκο Απέργη

Από πολύ νωρίς εκδήλωσε στους γονείς του το ενδιαφέρον του για τη μουσική, γι’ αυτό σε ηλικία 7 ετών τον γράφουν πιάνο στο ωδείο Αργυρούπολης.

Σε ηλικία 12 ετών αρχίζει μαθήματα με δάσκαλο και για μπουζούκι ενώ παράλληλα παρακολουθεί και μαθήματα κιθάρας. Σε ηλικία 14 ετών συνθέτει τα πρώτα του τραγούδια ενώ δημιουργεί ένα ερασιτεχνικό γκρουπάκι με φίλους και παίζουν σε διάφορες σχολικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου.

Στα 17 ξεκινάει και μαθήματα φωνητικής με την Julie Massino για δύο χρόνια και έπειτα με την Ελπίδα Αμίτση, όπου συνεχίζει μέχρι και σήμερα.

Στη Δευτέρα λυκείου παίρνει μέρος στους Πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες έντεχνου τραγουδιού όπου παίρνει μία απ’ τις πρώτες θέσεις. Παρ’ όλο που υπήρξε πολύ καλός μαθητής και πέρασε στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών τον κερδίζει το τραγούδι και η μουσική κι έτσι σε ηλικία 19 ετών ξεκινάει την επαγγελματική του ενασχόληση με το τραγούδι.

Εμφανίζεται στο νυχτερινό μαγαζί ‘LE PLAISIR’ στην Εκάλη σε νεανικό σχήμα ενώ απ’ την επόμενη σεζόν εμφανίζεται σε μεγάλα μαγαζιά δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως οι Έλλη Κοκκίνου, Γιώργος Τσαλίκης, Ανδρέας Στάμος, Χρύσπα, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Πέτρος Ίμβριος, Καλομοίρα κ.α. Επίσης συμμετέχει στην περιοδεία του Χρήστου Δάντη και της Έλλης Κοκκίνου σε Αμερική και Αυστραλία. Το Φεβρουάριο του 2006 παίρνει μέρος στο τηλεοπτικό show ‘DREAM SHOW 1’ όπου πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία τεσσερισήμισι μηνών και αποσπά άριστες κριτικές.