"Η κόρη μου έχει υποστεί bullying από καθηγητή της" - Συγκλονίζει η Ματθίλδη Μαγγίρα

"Μετά από αυτή την κουβέντα άρχισε να..."

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Λίγο μετά τον θάνατο της μητέρας της, η Ματθίλδη Μαγγίρα βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (13/11) καλεσμένη στην εκπομπή Μαμά Δες. Η ίδια μάλιστα προχώρησε σε μια απίστευτη εξομολόγηση.

Συγκεκριμένα, μίλησε για το μπούλινγκ που είχε δεχτεί η κόρη της, Λήδα, από τον καθηγητή της ενώ την ίδια στιγμή αναφέρθηκε κα σε ένα περιστατικό με έναν κλέφτη, όταν εκείνος άρπαξε την τσάντα μιας κυρίας.

Οι δηλώσεις της Ματθίλδη Μαγγίρα

«Η Λήδα έχει υποστεί bullying από καθηγητή της. Πήγαινε σε μουικό σχολείο και στην πρώτη γυμνασίου πήρε 17 σε ένα μουσικό μάθημα. Στο δεύτερο είδα πως το 17 έγινε 15 και σκέφτηκα πως κάτι θα είχε να μου πει ο καθηγητής της. Μου λέει, λοιπόν, αυτός “ξέρετε η Λήδα δεν κάνει για αυτό το σχολείο. Καλύτερα να την πάτε σε ένα συμβατικό γιατί δεν είναι ήσυχη στην τάξη”. Το αποκρίνομαι, “ξέρετε ότι έχει απόσπαση συγκέντρωσης;

Έχω φέρει κρατικό χαρτί στο γραφείο των καθηγητών και έχει δυναναγνωσία και δισορθογραφία”. Και μου λέει τότε πως “αυτά δεν υπάρχουν… δυσλεξίες και τέτοια είναι στο μυαλό σας. Να την πάρετε και να την πάτε σε ένα συμβατικό σχολείο κοντά στη γειτονιά σας”. Και εκεί εξαγριώθηκα.

Μετά από αυτή την κουβέντα άρχισε να κάνει bullying στο παιδί. Δηλαδή τους έβαζε να κάνουν την άσκηση, την έκανε η Λήδα, έκανε ένα λάθος και της φώναζε βάζοντας άλλο παιδί να το τελειώσει. Αν έκανε το άλλο παιδί λάθος δεν του φώναζε».

Για το περιστατικό με τον «τσαντάκια»: «Είμαστε με την Μπέττυ και κατεβαίνουμε να πάμε προς το Κολωνάκι με το μηχανάκι και βλέπω έναν τύπο με μηχανάκι να τραβάει την τσάντα μιας κυρίας. Εκεί θόλωσα, δεν σκέφτηκα, γκάζωσα και τον ακολούθησα. Για καλή μου τύχη τον έκοψε ένα αμάξι και τον έφτασα. Αφήνω το μηχανάκι, τον παίρνω από το σβέρκο, παίρνω και την τσάντα και έφυγε»,

«Έσπασε η καρδιά μου όταν η κόρη μου στα 15 ζήτησε να πάει στην Αμερική»

Η Ματθίλδη Μαγγίρα βρέθηκε καλεσμένη της Ελεονώρας Μελέτη στην εκπομπή “Μεσάνυχτα”, όπου μίλησε για το bullying που δέχθηκε η κόρη της, αλλά απάντησε και στις κατηγορίες που δέχτηκε για ομοφοβία.

«Έσπασε η καρδιά μου όταν η κόρη μου στα 15 ζήτησε να πάει στην Αμερική. Ήξερα το λόγο που ήθελε να πάει, είχε την ανάγκη να δημιουργήσει και να χτίσει σχέση με τον πατέρα της, με τον οποίο είχαν μία σχέση σε επίπεδο τουριστικό, όταν ερχόταν τα καλοκαίρια.

Και με τα σχολεία εδώ δεν της άρεσε, δέχθηκε bullying στο δημοτικό, της έλεγαν ότι είναι μαύρη. «Θα πας και θα πεις στο παιδάκι να πει στη μαμά του να το πάει σε έναν οφθαλμίατρο γιατί μάλλον έχει αχρωματοψία», της είπα. Αυτή ήταν η δική μου αντιμετώπιση.

Μετά, στο γυμνάσιο ήρθε από καθηγητές. Σ’ ένα μάθημα πήγε απ’ το 17 στο 15, ζήτησα το λόγο από τον καθηγητή. Του εξήγησα ότι έχει δυσλεξία και απόσπαση συγκέντρωσης και ο καθηγητής μου είπε πως αυτά δεν υπάρχουν και είναι στο μυαλό μας, δεν υπάρχει δυσλεξία και λοιπά, και μου είπε ότι ίσως είναι καλύτερα να πάρω το παιδί από το μουσικό σχολείο και να το πάω σε ένα συμβατικό. Πήγα στο διευθυντή. Έκανα πολύ μεγάλο αγώνα. Μετά ο καθηγητής άλλαξε συμπεριφορά.

Η κόρη μου είπε ότι φοβόταν για το αν θα τα καταφέρει μόνη της στην Αμερική, είμαστε πολύ δεμένες. Εγώ της είπα ότι «αυτό το ονειρεύτηκες, πήγαινε να το ζήσεις, δες το και αν δε μπορείς εδώ είμαι εγώ”. Πήγε, τελείωσε το σχολείο εκεί και τώρα έχει γυρίσει. Νοίκιασε σπίτι κοντά μου. Προς το παρόν, θα ζήσει στην Ελλάδα και θα δούμε», εξομολογήθηκε. Δείτε ωστόσο, φωτογραφίες με την κόρη της.