"Η γιατρός μου είπε θα πάρουμε το μωρό" - Πλάνταξε η Μυρτώ Κάζη στον αέρα του OPEN

Η συγκινητική εξομολόγηση για τον πρόωρο τοκετό της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Καλεσμένη στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (17/11) η Μυρτώ Καζή. Η παρουσιάστρια μάλιστα δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, όσο μιλούσε για τον γιο της, τον οποίο γέννησε 7 μηνών ενώ σε κλάματα ξέσπασε και η Έλενα Παπαρίζου μπροστά στις κάμερες.

Η συγκινητική αποκάλυψη της Κάζη για την γέννηση του γιου της

«O γιος μου γεννήθηκε 7 μηνών. Όταν γεννιέται ένα μωράκι πρόωρα χρειάζεται υποστήριξη και έτσι πηγαίνει απευθείας από τη μανούλα του, πηγαίνει στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Αυτό σημαίνει ότι δεν το αγκαλιάζεις. Ένα βράδυ εκλιπαρούσα μία κυρία στη μονάδα να με αφήσει να χαϊδέψω τον γιο μου. Εν τέλει με άφησε και θυμάμαι πως γύρισα πίσω στη μητέρα μου και δεν ήθελα να πλύνω τα χέρια μου.

Όταν ήρθε η γιατρός και μου είπε θα πάρουμε το μωρό, έπαθα σοκ γιατί δεν το είχα πιστέψει. Μετά γίνονται όλα πολύ γρήγορα σε αυτές τις περιπτώσεις. Θυμάμαι ότι όταν μπήκα στο χειρουργείο τους είπα θέλω να πάρω τη μαμά μου, η οποία κοιμόταν και της λέω “μαμά μου παίρνουν το μωρό” και μου λέει “αγάπη μου είναι Χριστούγεννα, είσαι πολύ τυχερή, του χρόνου θα κάνουμε μεγάλο πάρτι για το μωρό”.

Εγώ θέλω να πω πως επειδή ένα στα δέκα μωρά γεννιέται πρόωρα και είναι μεγάλο το ποσοστό, θα πρέπει οι γονείς να είναι ενημερωμένοι και αν γνωρίζει τι σημαίνει προωρότητα, ίσως είναι καλύτερα. Εγώ δεν είχα καμία ένδειξη ότι θα μου συμβεί κάτι τέτοιο. Οι πρόωρες μανούλες είναι διαφορετικές μαμάδες και τα πρόωρα παιδιά είναι πολεμιστές».

Λίγα λόγια για την Μυρτώ Κάζη και την ζωή της

«Είμαι η Μυρτώ Κάζη και όποιος με γνωρίζει δύο πράγματα βλέπει σε εμένα. Το μητρικό μου ένστικτο, που όσο κι αν προσπαθώ να το περιορίσω, τόσο πιο έντονο γίνεται αλλά και την αγάπη μου για τη Δημοσιογραφία και την ελληνική γλώσσα. Ο συνδυασμός τους, είναι θα έλεγα το επάγγελμά μου! Είμαι Δημοσιογράφος, mommy blogger ενώ έχω δύο πολύ αγαπημένα στον κόσμο περιοδικά, το Yes I Do και το BOOM για τα οποία είμαι πολύ πολύ περήφανη! Εδώ και έναν χρόνο συνεργάζομαι όμως και με την CareDirect και μαζί κυκλοφορήσαμε ένα σούπερ περιοδικό για νέες μαμάδες ενώ ετοιμάζουμε δύο ακόμα!

Αν σε αυτά προσθέσει κανείς τα δύο μου Μπιθάκια, τον Οδυσσέα και την Ιριάνα, καταλαβαίνει πως έχω από απειροελάχιστο ως μηδενικό χρόνο για εμένα και για να κάνω πράγματα που με χαλαρώνουν! Δεν με πειράζει όμως, βρίσκω την απόλυτη ευτυχία στην οικογένειά μου και τη δουλειά μου και ευελπιστώ πως στο μέλλον θα καταφέρω να κάνω και κάτι για εμένα! Χορό ας πούμε ή προπόνηση στην πισίνα που τόσο αγαπώ.

Στα πιο “βαρετά” των βιογραφικών, να σας πω ότι έχω σπουδάσει ΜΜΕ στο Πάντειο και έχω κάνει μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία στο Λονδίνο, μιλάω Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και κάποια Ιταλικά αλλά έχω φετίχ με τα σωστά Ελληνικά! Στη μέχρι τώρα καριέρα μου, έχω έναν στόχο, να είμαι όσο το δυνατόν πιο αληθινή γίνεται, να λέω τα πράγματα με το όνομά τους και να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, δημοσιογραφικά αλλά και ανθρώπινα για να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου ώστε να δείξω στις άλλες μαμάδες πως όλες “λίγο πολύ” περνάμε τα ίδια ακριβώς πράγματα».