"Κόλαφος" ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: «Υπάρχουν και κάποια ριάλιτι που είναι άθλια, όπως το "Bachelor"»

«Νιώθω ότι μου πετάνε απορρίμματα στο σπίτι, μέσω της οθόνης»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον δημοσιογράφο Άγγελο Αρτεμιάδη ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, όπου μίλησε για όλους και για όλα.

Μάλιστα, τον ίδιο τον βλέπουμε την φετινή τηλεοπτική σεζόν στην συχνότητα του ΣΚΑΪ, στο πλευρό της Ιωάννας Μαλέσκου στην εκπομπή «Love it». Να θυμίσουμε πως πριν από λίγο καιρό είχε έναν έντονο διαπληκτισμό στον αέρα της εκπομπής με την Σοφία Δανέζη.

Οι δηλώσεις του Ποσειδώνα Γιαννόπουλου

Έχουν περάσει λίγοι μήνες από την έναρξη της τηλεοπτικής σεζόν. Πώς σου φαίνεται μέχρι στιγμής η συνεργασία σου με την Ιωάννα Μαλέσκου στο «Love It»;

Μέχρι στιγμής η συνεργασία είναι εξαιρετική. Πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει με τον εκάστοτε επικεφαλής. Σε αυτή την περίπτωση είναι η Ιωάννα που τη θεωρώ «καπετάνισσα», διότι όπως ο καλός ο καπετάνιος, στα δύσκολα και στις φουρτούνες παραμένει πάντα ψύχραιμη, χαμογελαστή άρα και εμψυχωτική. Έτσι, δημιουργούνται οι βάσεις για μία ωραία συνεργασία.

Σε ενοχλεί ο όρος «πανελίστας»;

Καθόλου. Δεν με ενοχλεί και μου φαίνεται αστείο που κάποιοι τον χρησιμοποιούν υποτιμητικά. 33 χρόνια στο ραδιόφωνο είμαι μπροστά σε ένα μικρόφωνο σε κατάσταση “One man show”, επομένως βλέπω το πάνελ ως μία ομάδα και ως μία μεγάλη πρόκληση το να καταφέρνουν τα μέλη της να συντονίζονται και να κουρντίζονται σαν καλό ρολόι.

Με ποιο τηλεοπτικό πρόσωπο δεν θα μπορούσες να συνεργαστείς ποτέ;

Έχω μάθει μεγαλώνοντας να ακολουθώ το «ποτέ μη λες ποτέ». Αν και υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα πετούσα τη σκούφια μου να συνεργαστώ μαζί τους, δεν αποκλείω τίποτα. Μερικές φορές συνεργάζεσαι αναγκαστικά με κάποιους που δεν συμπαθείς και τελικά τα πάτε περίφημα.

Τι ξεχωρίζεις φέτος στην τηλεόραση;

Δεν είμαι πολύ φαν της μυθοπλασίας γιατί τα ελληνικά σήριαλ μου φαίνονται αργά και ότι πολλές φορές ροκανίζουν τον χρόνο, ωστόσο χαίρομαι που φέτος πάνε καλά. Πιο ενδιαφέροντα μου φαίνονται τα ριάλιτι γιατί σε αυτά βλέπεις κάποιους χαρακτήρες που υπάρχουν πραγματικά στην κοινωνία.

Βέβαια, υπάρχουν και κάποια ριάλιτι που είναι άθλια, τα οποία δεν αντέχω ούτε για πλάκα, όπως το «Bachelor». Νιώθω ότι μου πετάνε απορρίμματα στο σπίτι, μέσω της οθόνης.

Πριν λίγους μήνες «έφυγε» από τη ζωή η μητέρα σου. Πώς είσαι πλέον με αυτό; Έχεις αρχίσει να το συνειδητοποιείς;

Ήμουν εργένης πάνω από 25 χρόνια αλλά την τελευταία 4ετία χρειάστηκε να πάρω την μητέρα μου να μείνει μαζί μου, για καλύτερη φροντίδα. Όταν μεγαλώνει ο γονιός σου, ξαναδένεσαι μαζί του όπως όταν ήσουν παιδί. Μόνο που αυτή τη φορά είναι εκείνος το παιδί. Είναι συγκλονιστική απώλεια.

Είναι πολύ δύσκολο, αλλά ευτυχώς το αντιμετωπίζω αρκετά καλά. Όσο περνάει ο καιρός, με παρηγορεί ότι τουλάχιστον την στιγμή του μοιραίου, όταν μπήκα στο δωμάτιο και την είδα να ξεψυχάει, συνειδητοποίησα αμέσως τι συμβαίνει και ότι είναι μη αναστρέψιμο.

Χαίρομαι που δεν έχασα την ψυχραιμία μου και κατάλαβα ότι δεν πρέπει να της δώσω ως “τελευταία εικόνα” να με δει να καταρρέω.

Έκατσα δίπλα της χωρίς φωνές, της κράτησα το χέρι, της είπα παρηγορητικά πόσα αγαπημένα πρόσωπα πάει να συναντήσει. Κατά κάποιο τρόπο, την συνόδευσα μέχρι το τέλος κι έφυγε ήρεμα και
γαλήνια.

Λίγα λόγια για τον Ποσειδώνα Γιαννόπουλο

Γεννήθηκε στις Βρυξέλλες στα τέλη της δεκαετίας του ‘60, όπου μεγάλωσε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του.

Με τον επαναπατρισμό της οικογένειας του στην Ελλάδα, σπούδασε Αρχιτεκτονικό σχέδιο, Διακοσμητική εσωτερικών - εξωτερικών χώρων και γραφικές τέχνες στον «Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Τεχνολογικό Όμιλο».

Μιλάει εκτός από την Ελληνική, την Γαλλική και την Αγγλική γλώσσα.Λόγω οικονομικών δυσκολιών της οικογένειας του ξεκίνησε να εργάζεται από τα 16 του χρόνια, ταυτόχρονα με το σχολείο. Από πλασιέ βιβλίων και πωλητής σε καταστήματα ρούχων μέχρι ηχολήπτης και φωτιστής σε κέντρα και κυρίως πωλητής σε δισκοπωλεία. Μέχρι τη στιγμή που ξεκινάει το ταξίδι του στον χώρο των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Το 1987 εργάζεται ως βοηθός του Γιώργου Μαύρου στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», την εποχή που ο δημοσιογράφος παρουσίαζε ένα μεγάλο αφιέρωμα στο «Αρχείο του Εμφυλίου Πολέμου».

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ξεκινάει στην Ελλάδα η ιδιωτική ραδιοφωνία. Εργάζεται στον πρώτο ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό, τον Top FM 92,3 παρουσιάζοντας την πρώτη του δίωρη ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο «6ος Όροφος».