Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022 | Επικοινωνία

Μυριέλλα Κουρεντή για κίνημα #metoo: «Το τέλος της καριέρας τους ίσως ήταν η μεγαλύτερη τιμωρία»

«Οι θέσεις ισχύος δεν πρέπει να κερδίζονται από ανθρώπους με δόλο»

Μυριέλλα Κουρεντή για κίνημα #metoo: «Το τέλος της καριέρας τους ίσως ήταν η μεγαλύτερη τιμωρία»
News 17.11.2021 20:31
Από Ίρις Βίλα

Στο περιοδικό «Λοιπόν» και την δημοσιογράφο Μαρία Σοφιανού παραχώρησε συνέντευξη η Μυριέλλα Κουρεντή. Η γνωστή ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην παράσταση «Απρόσκλητος επισκέπτης» στην οποία και θα πρωταγωνιστεί αυτή τη σεζόν.

Μάλιστα, η ίδια αναφέρθηκε επίσης και στο ελληνικό #metoo και τους προφυλακισμένους συναδέλφους της καθώς παραμένει ακόμη ως ένα φλέγον ζήτημα.

Οι δηλώσεις της Μυριέλλας Κουρεντή

Δύσκολος, σκληρός και ανταγωνιστικός ο χώρος σου. Παρόλα αυτά, έχεις ενταχθεί με επιτυχία, όπως όλα δείχνουν. Ποια είναι τα συστατικά της επιτυχίας;

Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στον χώρο, είχα ήδη προαποφασίσει κάποια πράγματα. Ότι δεν θα αποκτούσα ποτέ έπαρση, ότι δεν θα πρόδιδα ποτέ τα ιδανικά μου, ότι θα δούλευα πάρα πολύ σκληρά και ότι δεν θα επαναπαυόμουν ποτέ στην εμφάνισή μου.

Ήθελα να μην χαρακτηριστώ ως η όμορφη ενζενί, να μπορώ και να τσαλακωθώ και να δουλέψω σε πολλές διαφορετικές συνθήκες. Πιστεύω ότι τα συστατικά της επιτυχίας στον καθένα είναι ξεχωριστά, αλλά σίγουρα, εκτός από ταλέντο, γι’ αρχή, χρειάζεται πίστη στα όνειρά σου, πολύ σκληρή δουλειά και αληθινή αγάπη και αφοσίωση για την Τέχνη σου.

Συνάδελφοί σου καταγγέλθηκαν και μάλιστα δύο εξ αυτών προφυλακίστηκαν για αξιόποινες πράξεις. Πιστεύεις πως ανεξαρτήτως ετυμηγορίας από τα δικαστήρια, η καριέρα τους τελείωσε;

Το τέλος της καριέρας τους ίσως και να ήταν η μεγαλύτερη τιμωρία γι’ αυτούς. Εξάλλου, όλη αυτή την άνεση, να κάνουν τόσο λάθος πράγματα, τους την ενίσχυε η ίδια τους η θέση στον χώρο, οπότε αν τους την στερήσεις, μένουν χωρίς δύναμη.

Οι θέσεις ισχύος είναι θέσεις που πρέπει να κερδίζονται από ανθρώπους που τις αξίζουν και τις σέβονται κι όχι από ανθρώπους που τις χρησιμοποιούν προς όφελός τους και με δόλο.

Πιστεύεις ότι μετά από όλα αυτά που βγήκαν στην επιφάνεια, θα σταματήσουν να συμβαίνουν τέτοια αδιανόητα γεγονότα;

Το ελπίζω, αλλά αυτό που εύχομαι, είναι να σταματήσουν οι άνθρωποι να φοβούνται και να αρχίσουν να υπερασπίζονται τον εαυτό τους, αλλά και τους γύρω τους, αν τους συμβεί κάτι ανάλογο ή βρεθούν μάρτυρες σε μια τέτοια συμπεριφορά.

Αυξήθηκε ο αριθμός καταγγελιών για τον τέταρτο ηθοποιό

Ο αριθμός των καταγγελιών για τον τέταρτο ηθοποιό ο οποίος φέρεται να κατηγορείται για βιασμό έχει αυξηθεί. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει επτά καταγγελίες για τον εν λόγο ηθοποιό καθώς τον κατηγορούν για βιασμό και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τις γυναίκες αυτές μίλησε την Παρασκευή 5/11 στην εκπομπή «Love it» στον ΣΚΑΪ. Ο εν λόγω ηθοποιός δραστηριοποιείται στο εξωτερικό αλλά είναι κάτοικος Ελλάδος.

Όλες οι πράξεις έχουν λάβει χώρα στην Ελλάδα ενώ όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος των γυναικών, γνώριζε και άλλες περιπτώσεις που σχετίζονται με τον ίδιο άνθρωπο παρακαλώντας τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματά του και δεν τον έχουν καταγγείλει να το κάνουν.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αννέτ Αρτάνι: "Έπαθα πανικό, δεν μπορούσα να αναπνεύσω" - Συγκλονίζει με τις απόπειρες βιασμού της

Metoo: «Όποιος δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας δεν έχει δικαίωμα να μιλάει»

Share