«Θες να μιλήσεις εσύ για μένα;» - Σκοτώθηκαν στον αέρα του Πρωινού Λιάγκας και Σκορδά

Ο κακός χαμός στο πλατό

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Θες να μιλήσεις εσύ για μένα;» - Σκοτώθηκαν στον αέρα του Πρωινού Λιάγκας και Σκορδά

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής (19/11) στην εκπομπή Πρωινό ανάμεσα στη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα. Οι δύο παρουσιαστές διαφώνησαν έντονα πάνω σε ένα θέμα και δε δίστασαν να ανεβάσουν τους τόνους.

Μάλιστα αυτή δεν είναι η πρώτη φορά μέσα στην εβδομάδα που οι δυο παρουσιαστές αρπάζονται. Πριν από δύο μέρες τσακώθηκαν με αφορμή το ξέσπασμα του Απόστολου Γκλέτσου.

Συγκεκριμένα, οι δυο τους μίλησαν για όσα είχαν γίνει ανάμεσα στην Ιρίνα Σάικ τον Μπράντλεϊ Κούπερ και την Lady Gaga, με τον Γιώργο Λιάγκα να λέει πως εμφανισιακά προτιμάει την Ρωσίδα καλλονή.

Ο καυγάς του Γιώργου Λιάγκα με τη Φαίη Σκορδά

«Γούστα είναι αυτά Γιώργο», είπε αρχικά η Φαίη Σκορδά.

Στην φράση αυτή, ο Γιώργος Λιάγκας ξέσπασε και της απάντησε: «Για το γούστο μου μίλησα. Συγγνώμη τώρα, να μην τρελαθούμε. Στο πλαίσιο του #metoo απαγορεύεται να πούμε ότι μας αρέσει μία γυναίκα, ενώ δεν μας αρέσει μια άλλη; Ε, τι “γούστα είναι αυτά;”. Συγγνώμη τώρα, μιλάω για μένα. Θες να μιλήσεις εσύ για μένα εδώ; Να κάτσω εδώ και να μη λέω τίποτα».

«Έχει σχέση ποια σου αρέσει εσένα; Γιατί πίσω από αυτό υπονοείς ότι η Irina Shayk είναι μία ωραία γυναίκα, ενώ η άλλη είναι μία πιο εναλλακτική», του είπε η Φαίη Σκορδά με τον Γιώργο Λιάγκα να απαντάει: «Μην αφαιρέσουμε το δικαίωμα να έχουν άποψη ότι μ’ αρέσει ο ολυμπιακός και όχι ο παναθηναϊκός. Τι πράγματα είναι αυτά; Μ’ αρέσει σαν γυναίκα περισσότερο η μία από την άλλη. Εσένα γιατί λες ότι σ’ αρέσει ο Τζέισον Στέιθαμ; Δικαίωμά σου! Σου είπα εγώ να μην το λες; Έλα Θεέ και Κύριε».

Ο καυγάς της Φαίης Σκορδά με τη Βάνα Μπάρμπα

Χαλασμός έγινε στο Πρωινό ανάμεσα στην Φαίη Σκορδά και την Βάνα Μπάρμπα, όταν η συζήτηση ήρθε στο κίνημα metoo. Ένας χαρακτηρισμός του Γιώργου Λιάγκα έφερε την έντονη διαφωνία των δυο γυναικών, με την ηθοποιό να την "λέει" στην παρουσιάστρια.

Συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής χαρακτήρισε το metoo ως την «επανάσταση της καταπιεσμένης γυναίκας». Η πρώην σύζυγός του λοιπόν ανταπάντησε: «Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Δεν είναι αυτό το metoo. Για μένα είναι ότι πέφτει φως σε συμπεριφορές ανδρών που ήταν κρυμμένες» και ρώτησε την καλεσμένη της αν μετάνιωσε για τις δηλώσεις της για τον Πέτρο Φιλιππίδη που προκάλεσαν σάλο.

«Μου το λέτε λίγο προβοκατόρικα. Γιατί πρέπει να μετανιώσω για κάτι που πιστεύω. Δεν μπορεί να μην είμαι πάντα με τη γυναίκα. Η Ιστορία και η κάθε εποχή κουβαλάει τα δικά της πράγματα. Όμως όσο υπήρχε η σχέση αρσενικού-θηλυκού υπήρχε κακοποίηση. Ξεκίνησε από την Αμερική μία μόδα που καλώς ξεκίνησε. Όμως εγώ είμαι εναντίον της υπερβολής. Με ενοχλεί γιατί δεν θέλω να τρομάξουμε τα αρσενικά. Να μη φοβηθούν να φλερτάρουν. Το ότι η γυναίκα μπορεί να μαρτυρήσει την κακή συμπεριφορά του αρσενικού είναι υπέροχο αλλά μη φτάσουμε στην αντίπερα όχθη», της απάντησε η Βάνα Μπάρμπα.

«Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύ πιο σημαντική από τις σχέσεις» της είπε η Φαίη Σκορδά, με την Βάνα Μπάρμπα να αναφέρει: «Συμπλέουμε Φαίη μου αλλά τίποτα στην υπερβολή. Τα media έχουν ευθύνη. Δεν είμαι εναντίον, είμαι μαζί, εμείς πολεμάμε για τη φύση της γυναίκας. Οι γυναικοκτονίες είναι τρομερό φαινόμενο. Όμως λέμε ότι είμαστε μόνες. Βγήκα μια μέρα έξω και ήταν μόνες. Μη φτάσουμε στην αντίπερα όχθη να είναι εχθροί το αρσενικό και το θηλυκό. Είμαστε σε έναν πόλεμο. Να ξαναβρούμε τη σύμπλευση».

Όταν παρουσιάστρια σχολίασε ότι η κοινωνία εκπαιδεύει τους άντρες, η ηθοποιός της είπε: «Όχι η κοινωνία, η μητέρα τον εκπαιδεύει. Εσύ σαν μητέρα έχεις εξουσία. Από μας ξεκινάει γλυκιά μου!». «Εγώ αν είχα κόρη δεν θα τη μάθαινα να έχει ανάγκη από έναν άνδρα για να είναι ευτυχισμένη στη ζωή», της ανταπάντησε η Φαίη.

«Εσύ έκανες κι έναν γάμο, που έπρεπε να φορέσεις το νυφικό για να είσαι πριγκίπισσα. Εγώ είμαι η γυναίκα η αυτόνομη, η ανεξάρτητη. Μου λες δεν έχω ανάγκη να προσδιοριστώ από έναν άνδρα. Ναι αλλά και γάμο έκανες για να προσδιοριστείς και παιδιά. Αν είχα γιο θα τον είχα καταστρέψει. Θα ήταν στην κατηγορία των αντρών που δεν θα σεβόταν τις γυναίκες. Τα λάθη ξεκινάνε από τη μάνα. Ευτυχώς ο Θεός μου έδωσε κόρη. Θα ήμουν μια μητέρα που θα τον έκανα νάρκισσο και με πλήρη ασέβεια στις γυναίκες» παραδέχτηκε.