Η "μάχη" του Χρήστου Θηβαίου με το αλκόολ - "Φοβάμαι τον εαυτό μου και να μην..."

Η εξομολόγησή του στον αέρα του MEGA

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Η

Στην κάμερα της εκπομπής Mega καλημέρα μίλησε το πρωί της Παρασκευής (19/11) ο Χρήστος Θηβαίος. Ο γνωστός τραγουδιστής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απεξάρτησή του από το αλκοόλ, το ίδιο και η Γωγώ Τσαμπά.

Ο μεγαλύτερος φόβος του, όπως αποκάλυψε, είναι ο ίδιος του ο εαυτός και το ενδεχόμενο να πληγώσει τους κοντινούς του ανθρώπους.

Η εξομολόγηση του Θηβαίου για την απεξάρτησή του από το αλκοόλ

«Φοβάμαι τον εαυτό μου και να μην πληγώσω αυτούς που αγαπάω σε ανύποπτο χρόνο. Τελευταία κάνω καλή δουλειά, οπότε νομίζω ότι δεν πάνε χαμένα τα χρήματα στον ψυχίατρο, με βοηθάει πολύ η ψυχοθεραπεία που κάνω.

Είμαι περήφανος που κατάφερα να απεξαρτηθώ από το αλκοόλ. Δεν είναι εύκολο, γιατί υπάρχουν φορές που πέφτεις πάλι. Θέλει δύναμη και θέληση».

Για την συμβουλή που θα έδινε σε κάποιον που προσπαθεί να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ: «Να αγαπάει τον εαυτό του και ότι θέλει προσπάθεια και κάποια στιγμή θα τα καταφέρει. Δεν τελειώνει αυτό αρκεί να το πίνεις και να μην σε πίνει».

Λίγα λόγια για τον Χρήστο Θηβαίο

Ο Χρήστος Θηβαίος (7 Ιανουαρίου 1963) είναι Έλληνας τραγουδιστής και συνθέτης, καθώς και ανηψιός του ηθοποιού Αντώνη Παπαδόπουλου. Ο Χρήστος Θηβαίος σπούδασε φιλοσοφική στη Μπολόνια με καθηγητή τον Umberto Eco και δούλεψε σαν μουσικός με παραδοσιακά Ιταλικά σχήματα και παραδοσιακά σχήματα Εβραϊκής μουσικής (σεφαραδίτικα, ασκεναζίτικα).

Το 1994 σχηματίζει τους Συνήθεις Ύποπτους μαζί με τον Αλέκο Βασιλάτο και τον Τάσο Λώλη. Ο Χρήστος Θηβαίος είναι ο τραγουδοποιός και ο τραγουδιστής του σχήματος. Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά κυκλοφορεί το 1996 από τη Λύρα με τίτλο «Μέρες αδέσποτες». Τον χειμώνα του 1997-1998 εμφανίζεται στη σκηνή της «Ιεράς Οδού» με τον Γιώργο Νταλάρα, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Γιώργο Ανδρέου και τον Μάριο Φραγκούλη. Από αυτή τη συνεργασία προκύπτει το CD single «Ζωντανή ηχογράφηση στην Ιερά Οδό» που κυκλοφορεί την άνοιξη του 1998.

Την ίδια χρονιά τραγουδά μελοποιημένη ποίηση στον δίσκο του Βασίλη Δημητρίου «Ο μεγάλος θυμός» από την ομότιτλη τηλεοπτική σειρά και συμμετέχει με το τραγούδι «Σε θέλω» στον δίσκο του Βαγγέλη Γερμανού με τίτλο «Στον Βαγγέλη με αγάπη». Τον Απρίλιο του 2000 κυκλοφορεί με τους Συνήθεις Ύποπτους το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο «Είμαι αυτό που κυνηγάω». Στο άλμπουμ συμμετέχει επίσης η Emilia Ottaviano από το Ελληνόφωνο συγκρότημα Ghetonia της Κάτω Ιταλίας σε δύο τραγούδια του. Την ίδια περίοδο γράφει μουσική και τρία τραγούδια για το θεατρικό της Βίλλυς Σωτηροπούλου «Γυναίκα loser» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου. Συμμετέχει επίσης στο δίσκο των Apurimac «Hasta Siempre», αφιερωμένος στον Τσε Γκεβάρα, τα έσοδα του οποίου πηγαίνουν στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα». Τον Νοέμβριο του 2000 εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις δύο συναυλίες του Θάνου Μικρούτσικου (26, 27/11) μαζί με τη Χαρούλα Αλεξίου.