"Κόλαφος" η Ματίνα Παγώνη κατά του Πετράκου - «Η ιατρική έχει επιστημονικά δεδομένα, αλλιώς σε κοροϊδεύουν»

«Στην ιατρική προσωπικές απόψεις δεν χωράνε»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor

Η Ματίνα Παγώνη βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (22/11) καλεσμένη στην εκπομπή Πρωινό και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει ο Γρηγόρης Πετράκος για το εμβόλιο και τις επιπτώσεις του κορωνοϊού (δείτε εδώ το τελευταίο του ξέσπασμα).

Η γνωστή λοιμωξιολόγος εξήγησε πως στην ιατρική δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές απόψεις, ενώ καλό θα ήταν ο καθένας να ασχολείται με τον δικό του τομέα και να κρατάει τη γνώμη του για τον εαυτό του.

Οι δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη για τον Γρηγόρη Πετράκο

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ο καθένας στο είδος του. Δε μπορεί κανένας να γίνει γιατρός, εάν και προσπάθησαν πολλοί να γίνουν γιατροί αυτή την εποχή. Αποτυγχάνεις! Περιορίζεσαι σε αυτά που ξέρεις, αποφασίζεις για τον εαυτό σου –δημοκρατία έχουμε- κάνεις τις επιλογές σου, αλλά σταματάς εκεί. Αν ήσουν γιατρός, βεβαίως και θα μπορούσες να βγεις, να πεις την άποψή σου, αλλά θα την τεκμηριώσεις επιστημονικά. Δε θα βγεις να λες πράγματα που είναι τελείως δικά σου, προσωπικά σου.

Στην ιατρική προσωπικές απόψεις δεν χωράνε. Η ιατρική έχει επιστημονικά δεδομένα και σταματάς εκεί. Αλλιώς σε κοροϊδεύουν όλοι. Υπάρχουν και κάποιοι γιατροί, 3-4 που λένε για τα εμβόλια. Και ένας έχει εμβολιαστεί. Υπάρχει ένα 7% αρνητών. Αυτοί δεν πρόκειται ποτέ να πειστούν και δεν ασχολείσαι. Εμείς θα ασχοληθούμε με ένα 25% που φοβούνται. Αυτοί οι άνθρωποι μια ερώτηση σου κάνουν:

“Τι θα γίνει σε πέντε χρόνια; Αν πάθω κάτι;”. Τους λες “δε θα συμβεί τίποτα”. Η τεχνική του εμβολίου είναι τέτοια που δεν υπάρχει πρόβλημα σε πέντε χρόνια να έχεις κάτι. Κάναμε και εμείς λάθη στην ενημέρωση και στην αρχή κουνάγαμε το δάχτυλο. Σε δυο χρόνια πανδημίας έχουν γίνει λάθη, δεν είμαστε τέλειοι όλοι. Από τα λάθη μας μαθαίνουμε», είπε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη.

«Ο Πετράκος είναι πολιτικό έκτρωμα»

Αρκετά αιχμηρός ήταν στις δηλώσεις του ο Βαλάντης, ο οποίος μίλησε το πρωί της Τρίτης (9/11) στην κάμερα του Happy Day για τον Γρηγόρη Πετράκο και την άποψή του για το εμβόλιο του κορωνοϊού.

«Έχω μάθει να προστατεύομαι και να μην παίρνω στον λαιμό μου και άλλους ανθρώπους. Το αν έκανα εμβόλιο, αν θα κάνω ή αν νόσησα, δεν θα το μάθει κανείς. Δεν θα παροτρύνω κανέναν με την δική μου πράξη.

Κάποιοι πάτησαν πάνω στην πανδημία για να κάνουν πολιτική καριέρα. Μισώ τους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες και τα προβλήματα των ανθρώπων για δικά τους συμφέροντα. Ο Γρηγόρης Πετράκος πήρε κάποια ευθύνη για τους ανθρώπους που έσπρωξε στον θάνατο, λέγοντάς τους να μην εμβολιαστούν; Ο κόσμος πρέπει να γίνει λίγο πιο σοφός και να καταλαβαίνει τα πολιτικά εκτρώματα».