"Όταν ο πατέρας μου πάτησε το γκάζι, έφυγε το αυτοκίνητο και..." - Συγκλονίζει η Σόφη Ζαννίνου

"Ο μπαμπάς μου στενοχωρήθηκε πάρα πολύ"

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Η Σόφη Ζαννίνου μίλησε το πρωί της Τρίτης (23/11) στην κάμερα της εκπομπής Πάμε Δανάη. Η ίδια -που αποκάλυψε πρόσφατα την ηλικία της- μίλησε για τον πατέρα της, τον Θανάση Βέγγο, αλλά και την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Οι δηλώσεις της Ζαννίνου

«Μεγάλωσα στους περιοδεύοντες θιάσους. Οι γονείς μου δεν ήταν ευκατάστατοι. Ως παιδί, επειδή έπαιζα από 5 χρονών, έπρεπε να ήμουν πάρα πολύ υπεύθυνη στην ώρα και τα λόγια. Όταν δεν έπαιζα σε παράσταση, έπαιρνα όλα τα καλλυντικά της μαμάς μου την ώρα που εκείνη έκανε παράσταση και πασαλειβόμουν και ότι faux μπιζού είχε.

Ο μπαμπάς μου στενοχωρήθηκε πάρα πολύ που ήμουν κορίτσι και όχι αγόρι. Με ανέβαζε κάθε πρωί στο βουνό απέναντι από το σπίτι μας. Είχα μαζί μου μία κόκκινη ρόμπα της μαμάς μου και την κουνούσα όταν έφτανα στην κορυφή για να με δει με τα κιάλια. Ήθελε να γίνω στιβαρή, δυνατή, ριψοκίνδυνη και θαρραλέα.

Έτυχαν κάποιες στιγμές στην καριέρα μου που δεν είχα τις προτάσεις που ήθελα, έλεγα «όχι». Δεν ήμουν σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση και προτίμησα να πουλήσω τα χρυσαφικά μου. Την εποχή που γίνονταν οι βιντεοκασέτες μου έδιναν πάρα πολλά λεφτά, μπορούσα να τα πάρω σε μία εβδομάδα, αλλά δεν έκανα ούτε μία.

Η πρώτη μου ταινία ήταν το “Τύφλα να έχει ο Μάρλον Μπράντο”, πήγαινα στην πέμπτη δημοτικού. Ο Βέγγος είχε πάρει τότε το καινούριο του αυτοκίνητο και ο πατέρας μου με τον Μπάρκουλη και τον Κακκαβά το σήκωσαν και το πήγαν αλλού. Ο Βέγγος βγήκε να δει το πρωί το αυτοκίνητό του και φώναζε ότι του το κλέψανε.

Όταν έπαθα την αποβολή ήμουν με τον Χάρρυ Κλυνν στη «Διαγώνιο» και μοιραζόμουν το καμαρίνι με την Σόφη Παππά. Όταν απέβαλα είπα στην Σόφη «μην κάνεις καμία κίνηση, δεν το ξέρεις, πρέπει να συνεχιστεί η παράσταση. Πήγα αμέσως στο νοσοκομείο, έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει και την άλλη ημέρα επέστρεψα κανονικά χωρίς να μάθει κανείς τίποτα.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, όταν κάναμε με τον Βλάσση Μπονάτσο κομμάτια από την «Εβίτα», μας φώναξε σπίτι της και μας βοήθησε. Η Αλίκη μας έδωσε όλους τους ελληνικούς στίχους από την «Εβίτα» και κάποια κοστούμια. Είχε έρθει να μας δει και μας καταχειροκροτούσε χαρούμενη. Είπε, βέβαια, στον Δημήτρη Παπάζογλου «ναι, αλλά εμένα αυτά τα χορευτικά δεν μου τα έκανες στο θέατρο.

Όταν ο πατέρας μου πάτησε το γκάζι, έφυγε το αυτοκίνητο και του λέω “σιγά χριστιανέ μου, θα μας σκοτώσεις, δεν θα προλάβουμε να πάμε στην εκκλησία”. Έκατσα νύφη στο τιμόνι, πήγα στην εκκλησία, παντρεύτηκα, αλλά ο Τζαβάρας δεν ήξερε να οδηγεί, έτσι οδήγησα πάλι εγώ».

«Πριν από δύο χρόνια πήγα να πεθάνω! Φώναξα την κόρη μου και...»

Τη Σόφη Ζαννίνου υποδέχτηκαν στην εκπομπή «The 2Night Show». Η ηθοποιός παραχώρησε μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη για την καριέρα της ενώ αποκάλυψε και άγνωστες πτυχές της ζωής της.

«Στην εποχή μας το σεξ δεν είναι πια ακριβό. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η σεξουαλική πείνα. Πώς μπορείς να κάνεις σεξ με μία γυναίκα που δεν σε θέλει;», είπε μεταξύ άλλων για τις καταγγελίες που έχουν γίνει στο χώρο του θεάτρου.

«Όσοι νομίζουν ότι είναι κάτι ας καταλάβουν ότι ένας κορωνοϊός σε τελειώνει μέσα σε 5 ημέρες. Εγώ πριν από 2 χρόνια έπαθα κάτι που ακόμα δεν ξέρω τι ήταν – μου πέρασε ότι μπορεί να ήταν κορωνοϊός αλλά δεν ήταν – και πήγα να πεθάνω. Φώναξα την κόρη μου να ξέρει σε ποιον συμβολαιογράφο έχω πάει. Εγώ όμως ήξερα το μυστικό, δεν είσαι τίποτα. Είναι στο χέρι σου να χαρείς τη ζωή, ή να πολυαγχωθείς και να μην παίρνουμε τον εαυτό μας στα σοβαρά».