Με τεράστιες μελανιές στο πρόσωπο - Η βία που υπέστη η Άννα Μαρία Βέλλη από σύντροφό της

Γροθιά στο στομάχι η φωτογραφία της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Με τεράστιες μελανιές στο πρόσωπο - Η βία που υπέστη η Άννα Μαρία Βέλλη από σύντροφό της

Με αφορμή την σημερινή (25/11) Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (δείτε εδώ το βίντεο της Lacta), η Άννα Μαρία Βέλλη θέλησε να μοιραστεί την δική της συγκλονιστική περιπέτεια. Συγκεκριμένα, η ίδια πριν καιρό είχε εξομολογηθεί πως είχε υπάρξει θύμα βίας μέσα σε παλαιότερη σχέση της.

Έτσι λοιπόν θέλησε να δημοσιεύσει για πρώτη φορά μια φωτογραφία της, στις οποίες φαίνονται ξεκάθαρα οι μελανιές στο πρόσωπό της. Μεταξύ άλλων, η Άννα Μαρία αποκάλυψε πως ο πρώην σύντροφός της την έριξε με βία πάνω στο πλακάκι και χτύπησε σοβαρά στο πρόσωπό της.

Η φωτογραφία της Βέλλη με τις μελανιές στο πρόσωπο

«•Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών•

Έχω αυτή τη φωτογραφία (με άλλες που καλύτερα να μην δημοσιοποιήσω) αποθηκευμένη στα «αγαπημένα» στο κινητό μου. ΜΑ ΤΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ. Στα Αγαπημένα η φωτογραφία που δείχνει πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ. Θυμάμαι το κεφάλι μου να βρίσκει πλακάκι και μετά από δέκα λεπτά να σηκώνομαι σαστισμένη και να βλέπω αυτό στο μέτωπο μου. Η πρώτη μου σκέψη ήταν τώρα πως θα το κρύψω;Λες να έχω εσωτερική αιμορραγία; Αν πάω στο νοσοκομείο θα μάθουν όλοι πως με χτύπησε; Κι αν δεν με Πιστέψουν; Εκείνος θυμάμαι να ζητάει «συγγνώμη» μόνο αφού είδε το εξόγκωμα στο μέτωπο μου. Και «δεν θα το ξανακάνω». Το ξανάκανε!!! Και χειρότερα. Η βία είναι εξελικτική. Το σπρώξιμο θα γίνει χαστούκι και το χαστούκι μπουνιά και ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΛΑΙΝ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ…

Μιλήστε μην φοβάστε. Μην σας νοιάζει «τι θα πει ο κόσμος». Ο κόσμος θα μάθει να λέει πως ΦΤΑΙΕΙ Ο ΘΥΤΗΣ ΠΟΤΕ ΤΟ ΘΥΜΑ αρκεί να μην φοβόμαστε να του το φωνάξουμε. ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ. #together

(Σκέφτηκα πολύ πριν ανεβάσω αυτή τη φωτογραφία και τελικά αποφάσισα πως άργησα κιόλας. Μόνο αν ακουστούμε θα έρθει η αλλαγή)».

Η εξομολόγηση της Άννας Μαρία Βέλλη για τους κακοποιητικούς πρώην συντρόφους της

«Είναι πολλά τα βράδια που δεν έχω κοιμηθεί και που σκέφτομαι να μιλήσω για κάποια πράγματα. Με αφορμή τη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο. Ακόμα πιο δύσκολα είναι τέτοια σκηνικά, όταν έχεις υπάρξει ή είσαι ακόμα μέρος κακοποιητικών σχέσεων. Και το γνωρίζω πολύ καλά δυστυχώς, γιατί έχω βρεθεί στη ζωή μου σε δύο τέτοιες σχέσεις», είπε αρχικά και συνέχισε: «Τις τελευταίες ημέρες αναβιώνω εκείνες τις στιγμές και πιστέψτε με είναι πολύ βαρύ το φορτίο. Γυρνάει συνεχώς στο μυαλό μου ότι απλά ήμουν τυχερή. Η Γαρυφαλλιά και η Καρολάιν δεν ήταν τυχερές. Εγώ μιλάει και κάνω αυτό το βίντεο γιατί έτυχε να μη πεθάνω από τα χέρια κακοποιητικού συντρόφου. Ξέρω πως πολλά κορίτσια έχουν περάσει ή περνούν τα ίδια. Δεν ξέρεις αν θα αναπνέεις ή όχι όταν είσαι σε μία τέτοια σχέση», είπε αρχικά.

«Τι γίνεται αν δεν προλάβεις να φύγεις; Γίνεται ότι έγινε στη Φολέγανδρο, ότι έγινε με τον πιλότο και την Καρολάιν και δεν είναι οκ. Δεν είναι οκ να συμβαίνουν αυτά κάθε εβδομάδα σε μία χώρα τόσο μικρή όσο η Ελλάδα. Κάτι πρέπει να αλλάξει επιτέλους. Πρέπει αυτό να ξεκινήσει από τη δικαιοσύνη. Να γίνει πιο σκληρή. Πρέπει να φοβούνται να φτάσουν σε αυτό το σημείο. Δεν μπορεί να βγαίνουν άνθρωποι της αστυνομίας και να λένε ομολόγησε το έγκλημά σου για να μειωθεί η ποινή σου. Σεβαστείτε τις γυναίκες», πρόσθεσε και κατέληξε:

«Εγώ κακοποιήθηκα στην πρώτη μου σχέση εντός εισαγωγικών επειδή δεν ήθελα μόνιμο δεσμό και στη δεύτερη επειδή νόμιζε ότι τον κερατώνω και ήθελα να φύγω από τη σχέση».