Μάρα Μεϊμαρίδη: Η δημόσια συγγνώμη για το σχόλιο που έκανε για τον Χρήστο Σαντικάι

«Αν κάποιος παρανόησε αυτό που είπα...»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Μάρα Μεϊμαρίδη: Η δημόσια συγγνώμη για το σχόλιο που έκανε για τον Χρήστο Σαντικάι

Η Μάρα Μεϊμαρίδη κατάφερε να σηκώσει θύελλα αντιδράσεων τις τελευταίες ώρες, όταν ρώτησε στον αέρα του Super Κατερίνα "τι ράτσα είναι ο Χρήστος Σαντικάι". Η ίδια, το πρωί της Παρασκευής (26/11) θέλησε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το άστοχο σχόλιό της.

Η ίδια εξήγησε πως δεν είχε σκοπό να σχολιάσει με αρνητικό τρόπο την καταγωγή του Χρήστου Σαντικάι, απλά το όνομά του της θύμισε από άλλη ήπειρο.

Η συγγνώμη της Μάρας Μεϊμαρίδη για τον Χρήστο Σαντικάι

«Ήθελα να ζητήσω συγγνώμη, αν κάποιος παρανόησε αυτό που είπα, γιατί ρώτησα “what race” είναι αυτός ο άνθρωπος. Το “Σαντικάι” μου θύμισε το “Σαντιάγκο”. Οι ανθρώπινες ράτσες είναι πέντε οπότε πίστεψα πως είναι από Αμερική πλευρά. Έπρεπε η κοπέλα να μου απαντήσει “Όχι, είναι European”.

Δεν αισθάνθηκα ότι η Λάουρα Νάργες ήρθε σε δύσκολη θέση, αλλά ίσως έπρεπε επί τόπου να εξηγήσω τι εννοούσα ανθρωπολογικά με το human race. Άνοιξε το google και θα σου βγάλει το human races και θα σου βγάλει επιστημονικά αυτό που λέμε "ράτσες των ανθρώπων"», είπε χαρακτηριστικά η Μάρα Μεϊμαρίδη.

Στη συνέχεια, η Σταματίνα Τσιμτσιλή σχολίασε: «Κρατάω την πρόθεση της απολογίας και της συγγνώμης. Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω γιατί ο φυλετισμός κάποια στιγμή εξισώθηκε με τον ρατσισμό και γι’ αυτό σταματήσαμε να μιλάμε και για ράτσες».

Τα σχόλια στο Twitter για την Μεϊμαρίδη