Η αφοπλιστική απάντηση του Χρήστου Σαντικάι στην Μεϊμαρίδη: «Είναι σαν να μπαίνουν από εδώ και να βγαίνουν από...»

«Η Λάουρα ήταν στεναχωρημένη στο τηλέφωνο»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Η αφοπλιστική απάντηση του Χρήστου Σαντικάι στην Μεϊμαρίδη: «Είναι σαν να μπαίνουν από εδώ και να βγαίνουν από...»

Ο κακός "χαμός" προκλήθηκε με τις δηλώσεις που έκανε η Μάρα Μεϊμαρίδη στον αέρα της εκπομπής «Super Κατερίνα» για τον Χρήστο Σαντικάι αφού ανέφερε χαρακτηριστικά «Τι ράτσα είναι ο κύριος Σαντικάι;».

Από την άλλη, η κάμερα της εκπομπής «Πρωινό» τον "τσάκωσε" με αποτέλεσμα ο γνωστός μουσικός να απαντήσει για την ρατσιστική ερώτηση που έκανε η Μάρα Μεϊμαρίδη στη σύντροφό του, Λάουρα Νάργες on air.

Οι δηλώσεις του Χρήστου Σαντικάι

«Δεν έχω κάτι προσωπικό με την κυρία Μάρα. Έχω μεγαλώσει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον να αγαπώ τους ανθρώπους. Αυτά τα σχόλια από μικρός, όταν δεχόμουν μπούλινγκ, έχω ένα ειδικό φίλτρο που είναι σαν να μπαίνουν από εδώ και να βγαίνουν από εκεί.

Δεν μένει μέσα μου ώστε να δημιουργηθεί μια αντιπαλότητα, είναι σαν να μην το άκουσα. Η Λάουρα ήταν στεναχωρημένη στο τηλέφωνο. Κρατάω μόνο τα καλά και συγχωρώ».

Η δημόσια "συγγνώμη" της Μάρας Μεϊμαρίδη

Η Μάρα Μεϊμαρίδη κατάφερε να σηκώσει θύελλα αντιδράσεων τις τελευταίες ώρες, όταν ρώτησε στον αέρα του Super Κατερίνα "τι ράτσα είναι ο Χρήστος Σαντικάι". Η ίδια, το πρωί της Παρασκευής (26/11) θέλησε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το άστοχο σχόλιό της.

Η ίδια εξήγησε πως δεν είχε σκοπό να σχολιάσει με αρνητικό τρόπο την καταγωγή του Χρήστου Σαντικάι, απλά το όνομά του της θύμισε από άλλη ήπειρο.

«Ήθελα να ζητήσω συγγνώμη, αν κάποιος παρανόησε αυτό που είπα, γιατί ρώτησα “what race” είναι αυτός ο άνθρωπος. Το “Σαντικάι” μου θύμισε το “Σαντιάγκο”. Οι ανθρώπινες ράτσες είναι πέντε οπότε πίστεψα πως είναι από Αμερική πλευρά. Έπρεπε η κοπέλα να μου απαντήσει “Όχι, είναι European”.

Δεν αισθάνθηκα ότι η Λάουρα Νάργες ήρθε σε δύσκολη θέση, αλλά ίσως έπρεπε επί τόπου να εξηγήσω τι εννοούσα ανθρωπολογικά με το human race. Άνοιξε το google και θα σου βγάλει το human races και θα σου βγάλει επιστημονικά αυτό που λέμε "ράτσες των ανθρώπων"», είπε χαρακτηριστικά η Μάρα Μεϊμαρίδη.

Στη συνέχεια, η Σταματίνα Τσιμτσιλή σχολίασε: «Κρατάω την πρόθεση της απολογίας και της συγγνώμης. Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω γιατί ο φυλετισμός κάποια στιγμή εξισώθηκε με τον ρατσισμό και γι’ αυτό σταματήσαμε να μιλάμε και για ράτσες».