Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ηρώ Κόβα: Θλίψη στο τελευταίο αντίο - Συντετριμμένη η οικογένειά της

Την οδήγησαν στην τελευταία της κατοικία

Ηρώ Κόβα: Θλίψη στο τελευταίο αντίο - Συντετριμμένη η οικογένειά της
News 27.11.2021 18:05
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Την μάχη με τον καρκίνο έχασε την Πέμπτη (25/11) η Ηρώ Κόβα και έφυγε ξαφνικά από την ζωή, σκορπώντας θλίψη στα δικά της πρόσωπα.

Η κηδεία της συζύγου του επιχειρηματία Γιώργου Κόβα και κόρη του βιομήχανου Βετοπούλου πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (27/11) στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες την οδήγησαν στη τελευταία της κατοικία, με την οικογένεια της να είναι συντετριμμένη.

Να σημειώσουμε πως η Ηρώ Κόβα έγινε γνωστή στα μέσα της δεκαετίας του 2000, με αφορμή το κτήμα που διατηρούσε στο Πόρτο Χέλι, μαζί με τον σύζυγό της, Γιώργο Κόβα. Μάλιστα, ανέπτυξε έντονη φιλανθρωπική δράση και ήταν ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων.

Φωτογραφίες από την κηδεία της Ηρούς Κόβα

Ηρώ Κόβα κηδεία

Ηρώ Κόβα θλίψη στο τελευταίο αντίο φωτογραφίες

Ηρώ Κόβα θλίψη στο τελευταίο αντίο

Ποια είναι η Ηρώ Κόβα

Γνωστή για τις φιλανθρωπικές δραστηριότητές της, η Ηρώ Βετοπούλου-Κόβα υπήρξε μια γνήσια αριστοκράτισσα. Αρσακειάδα κατά τα μαθητικά της χρόνια, κόρη του βιομήχανου που κατασκεύαζε τη δεκαετία του 1960-’70 τα ξυραφάκια «Αstor».

Μεγαλωμένη στην οδό Ηρώδου του Αττικού, αποτέλεσε αναπόσπαστο μέλος της υψηλής κοινωνίας, διαθέτοντας γνωριμίες με επιφανείς οικογένειες της εποχής, όπως τους Σερπιέρη, Λεβίδη και Καρέλλα. Νεαρή κοπέλα ακόμη, μετείχε στα καλέσματα του παλατιού, ενώ κάποιες φωτογραφίες που την έδειχναν να χορεύει με τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο, μαρτυρούσαν τις άριστες σχέσεις της με το παλάτι.
Η Ηρώ Βετοπούλου παντρεύτηκε σε πρώτο γάμο τον εφοπλιστή Νίκο Βερνίκο. Ο γάμος αυτός, όμως, έμελλε να κρατήσει λίγο.

Το επιτυχημένο deal με τους Γάλλους ιδιοκτήτες της εταιρείας Bic θα φέρει στην Ελλάδα τα ψιλά καλσόν, τους αναπτήρες και τα ξυραφάκια μιας χρήσης. Η εταιρεία Αstor πωλείται στους Γάλλους και η οικογένεια Βετοπούλου ασχολείται πια με new business. Είναι η στιγμή που η Ηρώ αποφάσισε να χωρίσει. Λίγο καιρό αργότερα, ο Γιώργος Κόβας, ο οποίος εργάζεται στις επιχειρήσεις του πατέρα της, γίνεται ο άνδρας της ζωής της. Πολύ σύντομα οι δυο τους ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας, ολοκληρώνοντας την ευτυχία τους με την απόκτηση των δύο κοριτσιών τους.

Αρχικά ως μόνιμος τόπος διαμονής τους επιλέγεται το Λονδίνο, μέχρι που ο θάνατος του πατέρα Βετόπουλου σηματοδοτεί την επιστροφή του ζευγαριού στην Ελλάδα. Επιστρέφοντας στη χώρα μας, η Ηρώ Κόβα ασχολήθηκε με την ανατροφή των παιδιών της, Νατάσας και Ιζαμπέλας, ενώ επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στον χώρο της μόδας, αποκτώντας την αντιπροσωπία γνωστών οίκων όπως ο Ralph Lauren.

Παράλληλα, ανέπτυξε έντονη φιλανθρωπική δράση, ούσα ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πέθανε ο Μανώλης Χουρδάκης σε ηλικία 76 ετών

Πέθανε ο μουσικός Στέλιος Αεράκης

Share