Μιχάλης Ρέππας: Αποκάλυψε αν θα υπάρξει δεύτερη σεζόν της σειράς «Συμπέθεροι από τα Τίρανα»

Δείτε όλα όσα ανέφερε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Μιχάλης Ρέππας: Αποκάλυψε αν θα υπάρξει δεύτερη σεζόν της σειράς «Συμπέθεροι από τα Τίρανα»

Η κάμερα της εκπομπής «Τι λες τώρα» βρέθηκε στα παρασκήνια της σειράς «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» προκειμένου η δημοσιογράφος Νάντια Ρηγάτου να πάρει κάποιες δηλώσεις από τους πρωταγωνιστές.

Να τονίσουμε πως μέχρι στιγμής έχει σημειώσει αρκετά ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης μιας και οι τηλεθεατές φαίνεται να έχουν λατρέψει για τα καλά την σειρά. Από την άλλη, όταν Ρωτήθηκε ο Μιχάλης Ρέππας για το αν υπάρχει σκέψη να πάει η σειρά δεύτερη σεζόν εκείνος απάντησε χαρακτηριστικά:

«Δεν το ξέρω, είμαι πολύ αμήχανος για αυτό το θέμα. Η αλήθεια είναι ότι η υπόθεση του θεατρικού τελειώνει στο τελευταίο επεισόδιο. Αν μας έρθει μια πολύ σημαντική ιδέα με τον Θανάση δεν το ξέρω. Ακόμα όμως δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο, δεν έχει γίνει κανένα ραντεβού με το κανάλι.

Όταν ήμουν νεότερος ήμουν υπέρ του να συνεχίζεται μία σειρά, εξ ού και οι Τρεις Χάριτες έκαναν τρεις σεζόν. Τώρα ο κόπος βαραίνει κάπως πιο πολύ στη ζυγαριά μου».

Οι δηλώσεις του Μιχάλη Ρέππα

Λίγα λόγια για τον ταλαντούχο Μιχάλη Ρέππα

Οι Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου είναι σύγχρονο συγγραφικό δίδυμο που έχει ασχοληθεί με την συγγραφή (αλλά και με την σκηνοθεσία) θεατρικών έργων, αλλά και τηλεοπτικών σειρών, κινηματογραφικών ταινιών, και μουσικοθεατρικών παραστάσεων.

Έγιναν ευρέως γνωστοί με τα διάσημα πλέον τηλεοπτικά σήριαλ, Τρεις Χάριτες (1989 - 1992) και Δις εξαμαρτείν (1993 - 1996).

Τα θεατρικά τους έργα «Μπαμπάδες με ρούμι» (1996), «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» (2008), «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» (2002), «Ράους» (2010), «Άντρες έτοιμοι για όλα» (2012) ήταν από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του σύγχρονου ελληνικού θεάτρουενώ η ταινία τους «Safe Sex» (1999) έσπασε το ρεκόρ εισιτηρίων από καταβολής ελληνικού κινηματογράφου με 1.500.000 εισιτήρια. Η ταινία σήμερα κατέχει την δεύτερη θέση στο ελληνικό box office αμέσως μετά την «Πολίτικη κουζίνα».

Μιχάλης Ρέππας Πρωινό συνέντευξη

Οι συγγραφείς έχουν τιμηθεί με το θεατρικό βραβείο «Κάρολος Κουν», (2002) στην κατηγορία «Δραματουργίας Ελληνικού Έργου» για το θεατρικό τους έργο «Ο Έβρος απέναντι» ενώ το επίσης θεατρικό τους έργο «Αττική Οδός» (2010), απέσπασε το «Θεατρικό Βραβείο Κοινού» του περιοδικού «Αθηνοράματος», στην κατηγορία «Καλύτερο Νεοελληνικό Έργο».

Η κινηματογραφική τους ταινία, «Οξυγόνο», τιμήθηκε το 2003 με το «Βραβείο FIPRESCI », στο 44ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Σε βιβλία έχουν κυκλοφορήσει τα έργα τους «Μπαμπάδες με ρούμι», «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός», «Ο Έβρος απέναντι», και το σενάριο της ταινίας «Safe sex».

Συνοψίζοντας την προσφορά τους η έγκριτη εφημερίδα Το Βήμα έγραψε: .«..Για τρεις δεκαετίες θήτευσαν σε όλα τα είδη θεάματος. Αφού διαμόρφωσαν τη σύγχρονη γλώσσα του ελληνικού «σιτκομ» με τις «Τρεις Χάριτες» , έβαλαν ξανά το ελληνικό έργο στα κεντρικά Αθηναϊκά θέατρα με την κωμωδία τους «Μπαμπάδες με Ρούμι», το ελληνικό φιλμ στις επιλογές του μεγάλου κοινού με το «Safe Sex» και το ελληνικό μιούζικαλ στο Εθνικό μας Θέατρο με το έργο «Βίρα τις άγκυρες».

Συνολικά έχουν γράψει και σκηνοθετήσει 28 πρωτότυπα θεατρικά έργα, έχουν διασκευάσει 12 άλλων συγγραφέων και στο σινεμά έκαναν 4 ταινίες. Ένα ρεπερτόριο όχι μόνο εντυπωσιακά μεγάλο και πολυσχιδές αλλά και έντονα επιδραστικό».