"Έζησα και ζω ένα θρίλερ! Δεν έχει εξαφανιστεί, είναι εδώ" - "Ραγίζει" καρδιές η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη

Τα συγκινητικά λόγια της 11 μήνες μετά τον θάνατό του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα Παπαθεοδώρου μίλησε το βράδυ της Τετάρτης (2/12) στον «Μαγικό κόσμο των ανθρώπων» και αναφέρθηκε στην απώλεια του, έντεκα μήνες μετά.

Να υπενθυμίσουμε εντωμεταξύ πως ο γνωστός βουλευτής εξαφανίσθηκε στις 24 Ιανουαρίου του 2021 και τελικά εντοπίστηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας του νομού Ευβοίας ενώ ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία.

Οι δηλώσεις της γυναίκας του Σήφη Βαλυράκη για τον θάνατό του

«Όταν συνέβη αυτό, 24 Γενάρη, εγώ νόμιζα ότι βρισκόμουν σε ένα θρίλερ. Όταν είχαν έρθει τα ελικόπτερα να ψάξουν τη βάρκα και τον άντρα μου, που είχε εξαφανιστεί από το μεσημέρι που τον έψαχνα και ζούσα μία κατάσταση φιλμ, ένα κομμάτι από τα φιλμς που βλέπαμε. Τα ελικόπτερα να ψάχνουν στο νησί να βρούνε τη βάρκα, τον Σήφη, την οντότητά του, εγώ είχα εισέλθει σε μία κατάσταση-θρίλερ. Αναρωτιόμουν μήπως ζω ένα θρίλερ, μήπως ονειρεύομαι…

Έλειπε τρεις ώρες κι είχα αρχίσει να ανησυχώ. Φοβήθηκα μήπως με τη μικρή βαρκούλα κάτι έπαθε. Σκεφτόμουν πως εάν έπαθε κάτι η βάρκα, θα κολυμπούσε. Εδώ είχε περάσει Κέρκυρα - Αλβανία. Σπουδαίος κολυμβητής. Δεν μιλάμε για έναν άνθρωπο που θα χανόταν στη θάλασσα.

Από τις 3 άρχισα να φοβάμαι, γιατί θα σκοτείνιαζε στις 5. Οι λιμενικοί ήταν στημένοι έξω από το σπίτι μου και μου έλεγαν γιατί πήγε ο σύζυγός σας για ψάρεμα. Δηλαδή αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Από την αρχή μπήκα σε ένα θρίλερ. Το λιμενικό να μην έχει βάρκα. Να μου προτείνουν έναν ψαρά. Βρήκαν ψαρά να κάνει την έρευνα, να βρει τη βάρκα του άντρα μου. Ο ψαράς αυθαιρέτως έβαλε μπροστά πράγματα… Τον βρήκαμε στις 8, μετά από δικές μας προτροπές.

Έζησα και ζω ένα θρίλερ. Έχω μείνει στις 24 Γενάρη του 2021 και βαδίζω με μία τεράστια στενοχώρια, αλλά συγχρόνως με μία τεράστια δύναμη να τον βρω. Γιατί ο Σήφης Βαλυράκης δεν έχει εξαφανιστεί, είναι εδώ».

«Κατέρρευσε» η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη στη κηδεία του

Υποβασταζόμενη η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη, παρευρέθηκε στη κηδεία του συζύγου της που έφυγε στις 24 Ιανουαρίου.

Ο Σήφης Βαλυράκης έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, 24 Ιανουαρίου, ενώ είχε πάει για ψαροτούφεκο στα ανοιχτά της Ερέτριας υπό αδιευκρίνιστες, ακόμα, συνθήκες.

Η Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, σύντροφος της ζωής του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ράγισε καρδιές. Οι δύο γιοι της την κρατούσαν ενώ η ίδια δεν άφησε από τα χέρια της την κορνίζα του συζύγου της, μάλιστα λίγες μέρες πριν η ίδια κατήγγειλε πως ο σύζυγός της έπεσε θύμα και ο χαμός του ήταν έγκλημα.

Εκεί ήταν και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ο Νίκος Παπανδρέου, ενώ στεφάνι, μεταξύ άλλων, έστειλε και ο Κώστας Λαλιώτης.

Σήφης Βαλυράκης κηδεία