Ξέσπασε ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης - «Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με Λιγνάδη και Φιλιππίδη»

«Δεν χρειάζεται το θέατρο άλλους λαμπερούς ηθοποιούς»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ξέσπασε ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης - «Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με Λιγνάδη και Φιλιππίδη»

Στο Πρωινό βρέθηκε καλεσμένος το πρωί της Παρασκευής (3/12) ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Ο γνωστός ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη δήλωση που είχε κάνει πριν καιρό, στην οποία ανέφερε πως «ούτε οι Λιγνάδηδες, ούτε οι Φιλιππίδηδες είναι απώλεια για το θέατρο».

Οι δηλώσεις του Σκιαδαρέση για Φιλιππίδη - Λιγνάδη

«Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με αυτά τα πράγματα, έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις δικαστικά. Αυτό το σχόλιο είχε να κάνει ότι κανένας μας δεν λείπει από το θέατρο, μεμονωμένα και σαν προσωπικότητα, σαν μεγάλος… Λείπουν άνθρωποι του είδους του συγχωρεμένου του Τριανταφυλλόπουλου, που είναι αυτοί που στηρίζουν το θέατρο και εγώ αυτό θεωρώ ότι είναι η πραγματική δύναμη του θεάτρου.

Δεν χρειάζεται το θέατρο άλλους λαμπερούς ηθοποιούς, για μένα πολύ πιο πολύτιμοι είναι οι γύρω-γύρω και αυτοί που στηρίζουν αυτό το σύστημα. Ο κράχτης είναι για το ταμείο, αλλά για μένα δεν είναι αυτό το θέατρο. Για μένα το θεάτρο είναι πρώτα από όλα μία δουλειά συνόλου, με αυτή τη λογική κανένας δεν είναι αναντικατάστατος. Με αυτή τη λογική δε θα λείψει κανείς» κατέληξε ο γνωστός ηθοποιός.

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης για Πέτρο Φιλιππίδη: «Υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν στα...»

Γνωστοί καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου μίλησαν στον ΑΝΤ1 για την απόφαση προφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη καθώς έχουν συνεργαστεί μαζί του.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης ο οποίος στο παρελθόν είχε συνεργαστεί στο θέατρο με τον Πέτρο Φιλιππίδη ζήτησε να αποδοθούν οι ευθύνες που αρμόζουν τόσο στον συγκεκριμένο ηθοποιό αλλά κι σε άλλους συναδέλφους του.

Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης το θέμα και καλά έκανε και τον πήρε. Υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν στα κυκλώματα τα οποία στήριξαν αυτούς τους ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια. Οι δημοσιογράφοι τους στηρίξατε, τους αγκαλιάσατε, τους δημιουργήσατε την αίσθηση ότι είναι βασιλιάδες. Οι παραγωγοί από την άλλη μεριά, που ήξεραν πράγματα που γίνονταν κάτω από τη στέγη τους και δεν αντέδρασαν. Οι περισσότεροι τουλάχιστον».

Άλλο ένα πρόσωπο το οποίο πήρε θέση και είπε την γνώμη του είναι και της Μαρίας Κορινθίου καθώς δήλωσε πως «Εδώ και περίπου 20 χρόνια που είμαι στο χώρο, είναι κάτι που βροντοφωνάζω. Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια κάποιοι άνθρωποι δεν ακουγόμασταν. Όμως ήρθε η στιγμή απ’ ότι φαίνεται και καλό είναι να το κρατήσουμε».