Γιώργος Σιγάλας: «Ήμουν από αυτούς τους “άτυχους” που οι ομάδες χρωστάνε πάρα πολλά σε χρήματα»

«Ξεχασμένα είναι αυτά τα χρήματα. Δεν υπάρχουν νόμοι στην Ελλάδα»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Γιώργος Σιγάλας: «Ήμουν από αυτούς τους “άτυχους” που οι ομάδες χρωστάνε πάρα πολλά σε χρήματα»

Στην κάμερα της εκπομπής «Happy Day» παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη ο Γιώργος Σιγάλας. Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος αναφέρθηκε στα χρήματα που έχασε από τις ομάδες μπάσκετ που έπαιξε, αλλά και για τον γιο του ο οποίος αγωνίζεται με την ομάδα του Παναθηναϊκού.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Σιγάλα

«Το γούρι μου ήταν ότι δεν ξυριζόμουν ή δεν κουρευόμουν την ημέρα του παιχνιδιού. Έπρεπε να γίνει αυτό δύο ημέρες πριν. Δεν δυσκολεύτηκα οικονομικά. Τα δικά μου χρήματα, τα περισσότερα, πήγαν σε ακίνητα. Ήμουν από αυτούς τους “άτυχους” που οι ομάδες χρωστάνε πάρα πολλά σε χρήματα.

Άρα εκείνη την εποχή δεν είχα μετρητά, αλλά είχα ασφάλεια. Ξεχασμένα είναι αυτά τα χρήματα. Δεν υπάρχουν νόμοι στην Ελλάδα, έτσι κι αλλιώς.

Το αφήνουμε… Ήταν πολλά τα χρήματα. Ένας βουλευτής ουσιαστικά πέρασε έναν νόμο που χάρισε τα χρέη προς τρίτους σε ομάδες. Έχω χάσει ήδη 10 κιλά, προσπαθώ να συντηρηθώ κι έχω βάλει έναν στόχο να χάσω άλλα 10 μέχρι να τελειώσει η σεζόν».

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Σιγάλα

Ο Γιώργος Σιγάλας (Αθήνα, 31 Ιουλίου 1971) είναι Έλληνας πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, πρώην αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος και του Ολυμπιακού καθώς και νυν προπονητής καλαθοσφαίρισης.

Έχει ύψος 2,01 μέτρα και αγωνιζόταν στις θέσεις του σούτινγκ γκαρντ και του σμολ φόργουορντ. Έγινε γνωστός με το ψευδώνυμο «Ράμπο». Αποτέλεσε έναν από τους γνωστότερους Έλληνες παίκτες της εποχής του. Σήμερα είναι βοηθός προπονητή στην ομάδα του Κολοσσού Ρόδου.

Ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 10 ετών και βρέθηκε στους κόλπους του Ολυμπιακού. Αργότερα παραχωρήθηκε δανεικός στην ομάδα του Παπάγου. Γύρισε στον Πειραιά και με τον Ολυμπιακό κατέκτησε πέντε συνεχόμενα Πρωταθλήματα από το 1993 έως το 1997, δύο Κύπελλα (1993, 1997) και το 1997 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Την περίοδο 1996 ήταν πολυτιμότερος παίκτης στην Α1.

Το 1997 έπαιξε για λίγο με τη Στεφανέλ του Μιλάνου. Έπειτα ήταν παίκτης του Άρη και του ΠΑΟΚ.Πέρασε πάλι από το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα από Ισπανία και Ιταλία και μετά ήρθε στο Μακεδονικό. Φόρεσε τη φανέλα του Πανιωνίου και τελευταία ξανά του Άρη τη διετία 2005-07. Συνολικά είχε 483 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α1.

Στις 1 Οκτωβρίου 2007 ανακοίνωσε ο ίδιος την απόσυρσή του από την καλαθοσφαίριση, χωρίς να αποκρύψει την πρόθεσή του να υπηρετήσει τον αθλητισμό από κάποια άλλη θέση[1]. Η δήλωσή του έγινε ενώπιον δημοσιογράφων αλλά και του μέντορά του, του Γιάννη Ιωαννίδη, του ανθρώπου που τον ξεχώρισε και τον έκανε να αναδειχθεί στον Ολυμπιακό.