Έφη Πίκουλα: «Η απώλεια του Τάκη με έκανε να αναθεωρήσω πάρα πολλά πράγματα για την ζωή»

«Έκανα αγώνα και κάνω ακόμα αγώνα να σταθώ στη ζωή»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Έφη Πίκουλα: «Η απώλεια του Τάκη με έκανε να αναθεωρήσω πάρα πολλά πράγματα για την ζωή»

Στην κάμερα της εκπομπής «MEGA Καλημέρα» όπου προβάλλεται μέσα από την συχνότητα του MEGA, η Έφη Πίκουλα παραχώρησε μιας άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη. Μεταξύ άλλων, η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε για τον σύζυγο της Τάκη Βουγιουκλάκη αλλά και το πως διαχειρίστηκε την απώλειά του.

Οι δηλώσεις της Έφης Πίκουλα

«Η δουλειά είναι διέξοδος, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον πόνο τον δικό μου αυτή τη στιγμή. Εγώ έχασα την ζωή κάτω από τα πόδια μου, ήταν ο άνδρας της ζωής μου, τον αγάπησα, τον ερωτεύτηκα, τον λάτρεψα. Η απώλεια του Τάκη με έκανε να αναθεωρήσω πάρα πολλά πράγματα για την ζωή.

Έκανα αγώνα και κάνω ακόμα αγώνα να σταθώ στη ζωή. Νιώθω δυνατή και παρακαλώ τον Θεό να είμαι καλά για να ζω να τον θυμάμαι. Ο Τάκης Βουγιουκλάκης ήταν τολμηρός άνδρας. Σε ένα γύρισμα πήρε ένα τριαντάφυλλο και ήρθε να μου το δώσει.

«Στον γάμο με τρόμαζε η δέσμευση, δεν ήθελα να είμαι αυτή που θα κάνει αυτό που πρέπει για τον σύζυγό. Η σχέση η δικά μας στηρίχτηκε στον σεβασμό την ελευθερία, και την ευγένεια. Αναφέρθηκε όμως και στην μητρότητα λέγοντας: «Δεν έκανα παιδί το θεώρησα μεγάλη ευθύνη. Το έχω κλείσει όμως αυτό το κεφάλαιο.

Γιατί να άλλαζα το επίθετό μου; Αν το άλλαζα και με έλεγαν και Έφη Βουγιουκλάκη θα με έλεγαν και ψώνιο. Μπήκα στην οικογένεια γιατί ερωτεύτηκα τον αδερφό της όχι με άλλο σκοπό. Η Άλικη Βουγιουκλάκη ήταν μία».

Ποιος ήταν ο Τάκης Βουγιουκλάκης

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Μαρτίου 1939. Γονείς του ήταν ο πρώην Νομάρχης Αρκαδίας, νομικός Ιωάννης Βουγιουκλάκης και η Αιμιλία Κουμουνδούρου. Αδέλφια του ήταν η ηθοποιός Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο αρχιτέκτονας Αντώνης Βουγιουκλάκης. Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε ένα γιο, τον Γιάννη Βουγιουκλάκη, ο οποίος γεννήθηκε το 1962. Το 1986 παντρεύτηκε την ηθοποιό Έφη Πίκουλα.

Ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Ρώμη της Ιταλίας, κατ' αρχήν στο Πανεπιστήμιο Pro-Deo όπου σπούδασε Κοινωνιολογία, και στη συνέχεια σκηνοθεσία στο Centro Sperimentale di Cinematografia (C.S.C.), με καθηγητές όπως ο Βιττόριο ντε Σίκα και ο Πιέτρο Τζέρμι.

Στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα εργάστηκε ως βοηθός δίπλα σε Έλληνες & ξένους σκηνοθέτες και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη διεύθυνση παραγωγής στις εταιρείες Δαμασκηνός - Μιχαηλίδης & Φίνος Φιλμ, τη "χρυσή περίοδο" του ελληνικού κινηματογράφου.

Το 1963 δραστηριοποιείται σκηνοθετικά καταρχήν στο ραδιόφωνο, σκηνοθετώντας περισσότερα από 40 θεατρικά έργα και από το 1969 στην τηλεόραση όπου σκηνοθετεί σίριαλ, σόου και εορταστικά προγράμματα. Το 1970 ξεκινά την κινηματογραφική σκηνοθετική του καριέρα.

Το 1975 αποφασίζει να ασχοληθεί (και) επιχειρηματικά με το θέαμα, ιδρύοντας στην Αθήνα εταιρεία παραγωγής ταινιών, θεατρικών παραγωγών και τηλεοπτικών προγραμμάτων. Επόμενο καλλιτεχνικό του βήμα είναι το 1976, όταν καταπιάνεται με τη θεατρική σκηνοθεσία, "ανεβάζοντας" συνολικά 52 Θεατρικές παραστάσεις, ενώ τη δεκαετία του '80 σκηνοθετεί αρκετές.