Τάμτα: «Αισθανόμουν ότι ήταν ανήθικο που ήθελα να χωρίσω» - Η αναφορά στον γάμο της όταν ήταν μόλις δεκατεσσάρων

«Ήταν μεγάλο ταμπού το διαζύγιο τότε. Δεν μπορούσες να χωρίσεις»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Τάμτα: «Αισθανόμουν ότι ήταν ανήθικο που ήθελα να χωρίσω» - Η αναφορά στον γάμο της όταν ήταν μόλις δεκατεσσάρων

Η Τάμτα "άνοιξε" την καρδιά της και παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Down Town» όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τις προσωπικές σχέσεις στην ζωή της αλλά και για τα πρώτα συναισθήματα που ένιωσε όταν πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τον γάμο της από τον οποίο απέκτησε και μια κόρη.

Οι δηλώσεις της Τάμτας

«Κοινωνικά είμαστε σε μια πολύ ιδιαίτερη φάση, ειδικά στο κομμάτι των γυναικών. Σκεφτόμουν ότι εσύ πήγες κόντρα στην πατριαρχία από μικρή, οπότε είσαι από τις πρώτες που αξίζει να ακούσουμε. Ναι, θα μπορούσες να το πεις αυτό, αν και εγώ ό,τι έκανα το έκανα χωρίς ιδιαίτερη συνείδηση. Γιατί τότε έτσι λειτουργούσε ο κόσμος.

Εγώ ήμουν τολμηρή και τρελή στην εποχή μου και στη χώρα μου. Καταπίεσα όμως πολλές φορές τον εαυτό μου τότε και πολλές φορές είχα ενοχές. που ήθελα να ξεφύγω από το γάμο μου. Αισθανόμουν ότι κάτι δεν έκανα σωστά, ότι ήταν ανήθικο που ήθελα να χωρίσω. Ήταν μεγάλο ταμπού το διαζύγιο τότε.

Δεν μπορούσες να χωρίσεις. Τι θα έλεγε ο κόσμος; Πώς θα συνέχιζες ως γυναίκα τη ζωή σου μόνη σου; Αισθανόμουν ότι θα κριθώ πολύ αυστηρά. Αυτός ήταν και ο λόγος που έμεινα πολλά χρόνια εγκλωβισμένη σε μια κατάσταση. Δεν μπορούσα να πάρω την απόφαση να φύγω, φοβόμουν.

Βέβαια, παντρεύτηκαν 14 χρονών. Δεν μπορείς να συγκρίνεις τη δική μου ιστορία με αυτά που βιώνουν οι σύγχρονες γυναίκες γιατί ήμουν μέσα σε μια πολύ διαφορετική συνθήκη.

Ως γυναίκα, βέβαια, μου είχε περαστεί ένας μεγαλύτερος φόβος σε σχέση με αυτό που ήθελα να κάνω. Έτσι αναγκάστηκα να κάνω πολλή υπομονή, μέχρι που πήρα απόφαση και έκανα την αλλαγή που επιθυμούσα στη ζωή μου

Εσύ σε ποιον μίλησες τότε;

Τα περισσότερα τα κατάφερα μόνη μου γιατί δεν άντεχα άλλο. Αλλά άργησα πάρα πολύ να μιλήσω. Θα μπορούσα να είχα φύγει πολύ νωρίτερα από αυτές τις καταστάσεις.

Είχα, βέβαια, την στήριξη της μητέρας μου αλλά εκείνη είχε ήδη μετακομίσει στην Ελλάδα τότε, οπότε δεν ήθελα να της μεταφέρω το πώς μπορεί να περνούσα εγώ πίσω στη Γεωργία γιατί ήταν πολύ μακριά.

Με τον μπαμπά της κόρης σου έχεις επαφές;

«Προσωπικά όχι, αλλά έχει επαφές μαζί του η κόρη μου. Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια βέβαια και έχει κάνει μια άλλη οικογένεια πίσω στη Γεωργία.

Έχω προχωρήσει και έχω αλλάξει και εγώ κατά πολύ τη ζωή μου. Δεν έχω ιδέα πώς μπορεί να βλέπει την εξέλιξή μου αλλά ελπίζω να είναι υπερήφανος.»

«Στα 14 έκανα γάμο! Έκλαιγα όταν η πεθερά μου...» - Σοκάρει η Τάμτα

Η Τάμτα παραχώρησε συνέντευξη στον Θέμη Γεωργαντά και τον ραδιοφωνικό σταθμό sfera, όπου μίλησε για τη ζωή της. Αναφέρθηκε στον γάμο που έκανε στα 14 της χρόνια αλλά και για την σχέση που διατηρεί σήμερα με τον Πάρη Κασιδόκωστα.

«Δεν έχω σκεφτεί ποτέ τον εαυτό μου με νυφικό. Δεν είναι κάτι που με αφορά, δεν ήμουν ποτέ από αυτές τις γυναίκες… Άσχετα, αν το είχα κάνει στα 14, έχω φορέσει κανονικά νυφικό, κανονικός γάμος. Μία φορά το έχω κάνει, τώρα δεύτερη… Αν είναι να συμβεί για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, θα δείξει...» είπε.

«Μια χαρά θυμάμαι το φόρεμα που μου έφερε τότε η πεθερά μου κι έκλαιγα, γιατί δεν μου άρεσε. Όσο ήμουν μικρή στη Γεωργία, αυτές τις εποχές δεν ήταν πολύ καλά γενικά η χώρα μου πολιτικά και οικονομικά. Ήταν πιο σκοτεινά και όχι τόσο γιορτινά τα πράγματα. Είχαμε ρεύμα μία ώρα το πρωί και μία ώρα το βράδυ» εξομολογήθηκε.

Όσον για τον Πάρη Κασιδόκωστα, η Τάμτα είπε χωρίς πολλά πολλά: «Είμαστε μια χαρά και πολύ καλά και βλέπουμε».