«Μέχρι τα 15 νόμιζα ότι είμαι υιοθετημένη» - Συγκλονίζει η Δόμνα Μιχαηλίδου

Η σπάνια εξομολόγησή της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Μέχρι τα 15 νόμιζα ότι είμαι υιοθετημένη» - Συγκλονίζει η Δόμνα Μιχαηλίδου

Στην εκπομπή Mega Καλημέρα μίλησε το πρωί της Τρίτης (7/12) η Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ζήτημα της υιοθεσίας, αποκαλύπτοντας πως για αρκετά χρόνια πίστευε και η ίδια πως είναι υιοθετημένη.

Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία πρόσφατα βρέθηκε στο Γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», μίλησε και για τις επιθέσεις που δέχεται ανά καιρούς για την εμφάνισή της.

Η εξομολόγηση της Δόμνας Μιχαηλίδου

«Η υιοθεσία δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια, είναι ένας μύθος. Από την στιγμή που κάποιος θα κάνει την αίτηση υιοθεσίας μέχρι την στιγμή που θα συνταιριαστεί παίρνει το πολύ 9 μήνες. Σε όλη την Ελλάδα δεν υπάρχει κανένα παιδί μέχρι 6 ετών που είναι κατάλληλο για υιοθεσία σε ίδρυμα. Έχουμε φτιάξει την πλατφόρμα anynet.gr που είναι όλα τα στοιχεία για τα παιδιά.

Μέχρι μεγάλη ηλικία νόμιζα ότι ήμουν υιοθετημένη. Αυτό γονείς μου είναι μαζί από τα 15 και με έκαναν στα 35. Είμαι μοναχοπαίδι, είχα πειστεί. Μου το είχε πει και ένας συμμαθητής μου και έλεγα εντάξει ήταν 20 χρόνια μαζί δε μπορούσαν να κάνουν παιδί και με υιοθέτησαν.

Πείστηκα στα 15 μου ότι δεν είμαι υιοθετημένη, αλλά δε μου έκανε καμία διαφορά. Είχα ζητήσει πιο μικρή το πιστοποιητικό γεννήσεως λέγοντας στη μητέρα μου ότι κάνουμε μια εργασία στο σχολείο. Εκείνη δεν έδωσε καμία σημασία, δε μου το έδωσε ποτέ και αυτό λειτούργησε σαν τεκμήριο για μένα ότι ήμουν υιοθετηένη, εν τέλει…

Δέχομαι επιθέσεις που είναι εκτός τόπου και χρόνου. Κάποιοι ενδιαφέρονται για το τι φοράς και πως το φοράς. Θα έπρεπε να φοράμε ότι θέλουμε και να μην είναι αυτό το κομμάτι που μένει στην κρίση του κόσμου..

Η παραπληροφόρηση και το ψέμα έχουν ξεφύγει, όταν συνδέεται με το επάγγελμά του είναι χυδαίο. Το αν εγώ κοιμάμαι και με ποιόν κοιμάμαι δεν έχει σχέση με το αν μπορώ στον κόσμο να είναι πιο υπεύθυνος… Σε κανένα δεν αρέσει να ανοίγουν το ίντερνετ οι γονείς του και να βλέπουν σεξιστικά σχόλια που δεν ισχύουν. Κάθε φορά σκέφτομαι τι θα δει πάλι ο πατέρας μου», είπε χαρακτηριστικά.

Η συμπαράσταση στη Δόμνα Μιχαηλίδου και η σεξιστική επίθεση που δέχθηκε

Ποικίλες αντιδράσεις υπήρξαν το τελευταίο 24ωρο από τις δηλώσεις της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου σχετικά με «τα νέα μέτρα και τους υπαλλήλους των δομών που θα αρνούνται να εμβολιαστούν και θα απολύονται».

Λίγες ώρες αργότερα η υφυπουργός σε ανακοίνωσή της ανέφερε:

«Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις ήταν λάθος. Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού με απόλυση».

Μετά όμως από τον μεγάλο ντόρο που δημιουργήθηκε γύρω από την δήλωσή της, καθώς χαρακτηρίστηκε και σεξιστική από αρκετούς. Ως αποτέλεσμα προκλήθηκε ένα κύμα συμπαράστασης προς την υφυπουργό.

Δυνατό παράδειγμα είναι και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» το οποίο κυκλοφόρησε με κεντρικό θέμα την «κρυφή ζωή της αχόρταγης Δόμνας που κόβει τους μισθούς των ανεμβολίαστων» χαρακτηρίζοντας έτσι την υφυπουργό ως «εκβιάστρια».

Οι αντιδράσεις του κόσμου πάντως ήταν σφοδρές καθώς θέλησε να καταγγείλει μέσα από τα social τη σεξιστική επίθεση που έγινε στην υφυπουργό στέλνοντας της αρκετά μηνύματα συμπαράστασης.

Η ίδια αργότερα αναδημοσίευσε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram κάποια από αυτά. Δείτε τα παρακάτω:

Σφοδρές αντιδράσεις

Πρωτοσέλιδο στο «Μακελειό»

Στηρίζουν την Δόμνα

Tweet συμπαράστασης

Η συμπαράσταση στην Μιχαηλίδου

Το tweet μίλησε

Όλοι με την Δόμνα

Μακελειό πρωτοσέλιδο

Όλοι εναντίον προς την εφημερίδα «Μακελειό»