Φίλιππος Σοφιανός: "Η γυναίκα στο σπίτι κι ο άντρας έξω" - Ξεκαθαρίζει για τις δηλώσεις του που προκάλεσαν ντόρο

"Εξαιρετική ευκαιρία να επανορθώσω! Το έχω πει κι έχω λοιδωρηθεί"

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Φίλιππος Σοφιανός:

Στην εκπομπή The 2night Show βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Τρίτης (7/12) ο Φίλιππος Σοφιανός. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε μερικές δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν και παρεξηγήθηκαν, αναφορικά με τον ρόλο της γυναίκας και του άντρα.

Οι δηλώσεις του Σοφιανού

«Έτσι όπως βίαια εξισώθηκαν τα αγόρια με τα κορίτσια και βίαια μπήκαν στην δουλειά και το διεκδίκησαν και πολύ σωστά έκαναν… Αλλά έγινε με πολύ βίαιο και γρήγορο τρόπο κι αυτό είχε ολέθρια αποτελέσματα στο κύτταρο που λέγεται οικογένεια. Εξαιρετική ευκαιρία να επανορθώσω χωρίς μοντάζ και κόψιμο την κουβέντα, που έχω πει. Το έχω πει κι έχω λοιδωρηθεί. Η γυναίκα στο σπίτι κι ο άντρας έξω.

Εννοώ ότι αν θέλουμε να κάνουμε οικογένεια, το παιδί έχει ανάγκη από την γονική παρουσία είτε την αρσενική είτε την θηλυκή τουλάχιστον για τα τέσσερα, πέντε πρώτα χρόνια της ζωής του. Απαραίτητα. Δεν μπορούν τα παιδιά να μεγαλώνουν ούτε με παππούδες, ούτε με κουβερνάντες, ούτε με νταντάδες, ούτε σε ξένα χέρια. Εγώ είπα αυτά τα χρόνια αλλά δεν το έβαλαν κι είπαν η γυναίκα να μένει στο σπίτι κι ο άντρας έξω. Είναι το παλιό πρότυπο. Το αρσενικό ταξιδεύει κι η γυναίκα κάθεται στο σπίτι» σχολίασε ο Φίλιππος Σοφιανός, ο οποίος αναφέρθηκε και στην αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη από την παράσταση που πρωταγωνιστούσε.

Λίγα λόγια για τον Φίλιππο Σοφιανό

Γεννήθηκε το 1957 στην Καλαμάτα ενώ σε μικρή ηλικία εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Το 1977 αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την υποκριτική ξεκινώντας της σπουδές του στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από όπου και αποφοίτησε το 1980.

Έκανε τις πρώτες του τηλεοπτικές εμφανίσεις το 1983 στις σειρές "Ιστορία γραμμένη με νότες" και "Το μινόρε της αυγής". Έγινε ευρύτερα γνωστός το 1988 με τη συμμετοχή του στη σειρά "Ποιος σκότωσε τον Άβελ". Από το 1990 έλαβε μέρος σε διάφορες επιτυχημένες σειρές της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Η πρώτη από αυτές ήταν η καθημερινή σειρά "Οικογένεια" την περίοδο 1989-1990 ενώ από το 1992 μέχρι το 1994 συμμετείχε στο πρωταγωνιστικό καστ της καθημερινής σειράς "Παράλληλοι δρόμοι". Ακολούθησαν κι άλλοι πρωταγωνιστικοί ρόλοι τη δεκαετία του 1990, μεταξύ των οποίων "Στρας", "Η πρόβα του νυφικού", "Διπλανή πόρτα", "Οι άνδρες δεν υπάρχουν πια", ενώ τη σεζόν 1998-1999 συμμετείχε ως ηθοποιός φωνής στη ελληνική σειρά cartoon "Πανδώρα και Πλάτωνας".