Ακρίτα για Σεφερλή: «Δεν υπάρχει κανένα μίσος - Οι ατάλαντοι χρειάζονται ένα τέτοιο “οπλοστάσιο”»

«Έχω δει στον ΑΝΤ1 παραστάσεις του. Τα βλέπω, τι να δω από κοντά;»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ακρίτα για Σεφερλή: «Δεν υπάρχει κανένα μίσος - Οι ατάλαντοι χρειάζονται ένα τέτοιο “οπλοστάσιο”»

Η Έλενα Ακρίτα άνοιξε το σπίτι της στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» αλλά και στην Κατερίνα Καινούργιου. Η γνωστή δημοσιογράφος μίλησε για τις μεγάλες διαφορές της τηλεόρασης του τότε και του σήμερα, για τον Μάρκο Σεφερλή αλλά και ποια είναι η γνώμη της για τον ίδιο μετά από την περιπέτεια με το δικαστήριο.

Οι δηλώσεις της Έλενας Ακρίτα

«Το podcast φοβόμουν να το κάνω, όμως αυτό σκίζει και το κάνω με πολύ χαρά. Τηλεόραση δεν έχω σκεφτεί, γιατί κάνω κι άλλα πράγματα, γράφω και στο news247, θέλω να γράψω κι ένα βιβλίο. Η τηλεόραση έχει αλλάξει πολύ στη μυθοπλασία.

Όταν ο Παπακαλιάτης είχε κάνει το πρώτο γκέι φιλί μόνο που δεν είχαν κατέβει στον δρόμο με σταυρούς να τους ξορκίσουν. Τώρα δίνεται ένα τηλεοπτικό φιλί και μάλιστα στην κρατική τηλεόραση και όχι μόνο δεν το καταδικάζει κανείς, αλλά το αποθεώνουν. Αυτό είναι ότι τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν. Αλλάζουν οι γενιές και τα πράγματα. Το φιλί που ήταν μη αποδεκτό, τώρα είναι.

Όταν στα 25 έγραφα και χρησιμοποιούσα ένα κείμενο σατιρικό για κοντές και χοντρές, τώρα ντρέπομαι και θα ζητούσα συγγνώμη. Το έχω κάνει στο παρελθόν 1-2 φορές».

«Δεν έχουμε κάτι να βρούμε. Δεν υπάρχει κανένα μίσος. Σε προσωπικό επίπεδο δεν μου έχει κάνει κάτι , δεν του έχω κάνει κάτι. Είναι καθαρά ιδεολογικό το πρόστιμο της θεατρικής μου σύγκρουσης μαζί του. Δεν πιστεύω ότι η σάτιρα είναι να χλευάζουμε ευπαθείς ομάδες.

Εκείνος το βλέπει διαφορετικά και πάρα πολύς κόσμος το αγκαλιάζει αυτό που κάνει. Έχω δει στον ΑΝΤ1 παραστάσεις του. Τα βλέπω, τι να δω από κοντά; Το κακό είναι ότι είναι καλός ηθοποιός ο Σεφερλής. Θα μπορούσε να κάνει μια θεατρική καριέρα χωρίς ένα οπλοστάσιο που δεν το χρειάζεται.

Το συγκεκριμένο οπλοστάσιο το χρειάζονται οι ατάλαντοι. Από την πρώτη κριτική μου που μας τέντωσε το είχα πει ότι είναι καλός ηθοποιός. Με τα κείμενά του έχω πρόβλημα όχι με την υποκριτική του ικανότητα. Αν το έβλεπα βέβαια και θα του μιλούσα. Όλο το θέμα είναι να λύσουμε αν η σάτιρα έχει ή δεν έχει όρια.

Αν κάτσω και κάνω κουρέλι κάποιον επειδή έχει παραπάνω κιλά ή είναι γκέι, αυτό δεν είναι αποδεκτό. Τη γυναίκα του την ξέρω πολλά χρόνια και είναι εξαιρετική. Εδώ υπάρχει ιδεολογική διαφορά που πρέπει να ξεκαθαρίσει γενικότερα. Δεν θα κάνω πίσω».

Το χρονικό της κόντρας μεταξύ Ακρίτα και Σεφερλή

Όλα ξεκίνησαν όταν εκείνη είχε δημοσιεύσει ένα κείμενο για την παράσταση «Ζητείται ψεύτης» (διαβάστε το εδώ) την οποία ετοίμαζε και η οποία τελικά δεν έγινε ποτέ. Ο Μάρκος Σεφερλής έδωσε το «παρών» στα δικαστήρια από νωρίς, έχοντας στο πλευρό του τη συνάδελφό του Αρετή Ζαχαριάδου, ενώ στην αγωγή του ζητά 100.000 ευρώ από την Έλενα Ακρίτα.

«Υπήρχαν αναβολές και καθυστερήσεις λόγω κορωνοϊού. Σήμερα όμως θα εκδικαστεί η υπόθεση. Ο Μάρκος Σεφερλής ζητά την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης», είπε ο δικηγόρος του, κ. Σαρρής.