Ο γιος του Ανέστη Βλάχου κινείται νομικά για τις συνθήκες διαβίωσης του πατέρα του - Τι συνέβη;

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ο γιος του Ανέστη Βλάχου κινείται νομικά για τις συνθήκες διαβίωσης του πατέρα του - Τι συνέβη;

Πριν από λίγο καιρό ο Ανέστης Βλάχος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών. Ωστόσο, υπάρχουν καταιγιστικές εξελίξεις με την διαθήκη του καθώς ο γιος του δηλώνει ότι πρόκειται να κινηθεί νομικά για τις συνθήκες διαβίωσης του πατέρα του και την κληρονομιά.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες το Ειρηνοδικείο Αθηνών, στο οποίο είχε κάνει αίτηση ο γιος του Ανέστη Βλάχου, εξέδωσε απόφαση στην οποία αναφέρεται ως ημερομηνία δημοσίευσης της διαθήκης η 24η Ιανουαρίου 2022. Το πρωί της Παρασkευής 10/12 ο δικηγόρος του γιου του Ανέστη Βλάχου, Κωνσταντίνος Παπαναστασίου μίλησε στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα».

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του γιου του Ανέστη Βλάχου

«Το τελευταίο διάστημα που ζούσε ο πατέρας του, δε ζούσε σε ανθρώπινες συνθήκες. Αυτό το έχουν καταθέσει μάρτυρες που είχαν δει πώς ζούσε, πόσο απομονωμένος ήταν από τη σύζυγό του. Για τις συνθήκες το θέμα μου το έθεσε ο ίδιος ο γιος του, και είπε να προχωρήσουμε και σε αυτό το σκέλος».

«Στην αρχή έχουμε μια επικοινωνία και η άλλη πλευρά λέει ότι είναι ιδιόγραφη διαθήκη, μετά είπε ότι υπάρχει μυστική διαθήκη. Χτες εμφανίστηκε ένας δικηγόρος. Γιατί δεν επικοινωνούν αυτοί οι άνθρωποι με εμένα ή τον εντολέα μου να λυθεί το θέμα; Γιατί πρέπει να πηγαίνουμε να δούμε αν υπάρχει κατάθεση διαθήκης;

Δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία από την άλλη πλευρά. Η κ. Βλάχου από τα μέσα Σεπτεμβρίου της έχουν σταλεί δύο SMS από τον αδερφό της. Της είχαμε κοινοποιήσει και τα στοιχεία μου για να έρθει σε επαφή μαζί μου, και να μη γίνει όλος αυτός ο ντόρος.

Πήγα στη Δράμα για να δω την επιμέλεια που είχε ο Ανέστης Βλάχος για τα περιουσιακά του. Ο Ανέστης Βλάχος δεν έχει καν μερίδα στο υποθηκοφυλακείο της Δράμας, που να κατοχυρώνει την περιουσία για την οποία υποτίθεται ότι τσακώνονται τα δύο αδέρφια».

«Πρέπει πρώτα να διαπιστωθεί αν τα περιουσιακά στοιχεία που δήλωνε επί σειρά ετών ο Ανέστης Βλάχος υπάρχουν συμβόλαια. Αν η διαθήκη έχει αντίκρισμα. Θα εξεταστεί η διαθήκη και από γραφολόγο, από ποιον έχει γραφτεί και σε ποιο χρόνο.

Πώς δεν έχει κατοχυρώσει την περιουσία του στο υποθηκοφυλακείο, στο κτηματολόγιο; Να έρθουν τα αδέρφια σε επικοινωνία. Δε χρειαζόμαστε οι δικηγόροι».

«Ο πατέρας μου είχε άνοια! Θα ερευνήσουμε τα πάντα» - Ξέσπασε ο γιος του Ανέστη Βλάχου για την διαθήκη

Στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” βρέθηκε ο γιος του Ανέστη Βλάχου, Ηρακλής. Μετά τις αποκαλύψεις για το μυστηριώδες πρόσωπο που κρύβεται πίσω από το άνοιγμα της διαθήκης του πατέρα του που αναμένεται στις 24 Ιανουαρίου, μαζί με τον δικηγόρο του Κωνσταντίνο Παπαναστασίου μίλησαν για το θρίλερ που ακολούθησε μετά τον θάνατο του.

Σημειώνεται πως η πλευρά του γιου του Ανέστη Βλάχου αρνείται την ύπαρξη διαθήκης, ενώ η κόρη του ηθοποιού υποστήριζε εξαρχής πως υπήρχε μία ιδιόχειρη διαθήκη, την οποία είχε σφραγίσει ο ίδιος ο ηθοποιός πριν από 7 χρόνια.

«Πληροφορηθήκαμε και εμείς μέσω του δικηγόρου μας το άνοιγμα της διαθήκης του πατέρα μου στις 24 Ιανουαρίου. Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που η διαθήκη του πατέρα μου κατατέθηκε αμέσως μετά τον θάνατό του στις 2 Σεπτεμβρίου, και ενώ δεν είχε γνώση κανένα από τα μέλη της οικογένειας. Η διαθήκη κατατέθηκε από έναν πολίτη με αρχικά Κ.Σ, με αυτά τα αρχικά δεν υπάρχει κάποιο πρόσωπο που να γνωρίζουμε από το συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον του πατέρα μου», ανέφερε.

Όπως προσθέτει, ο πατέρας του δεν έχει καταθέσει τίποτα στο Υποθηκοφυλάκειο της Δράμας σχετικά με ακίνητα ή περιουσία. Μάλιστα, σύμφωνα με τον εγγονό του, ο Ανέστης Βλάχος είχε στην ιδιοκτησία του μόνο ένα σπίτι και κάποια αγροτεμάχια. Ο ίδιος τόνισε ότι ο Ανέστης Βλάχος δεν ασχολούταν ποτέ με περιουσιακά στοιχεία.