Τζένη Καζάκου: Ανατριχιάζουν οι φωτογραφίες που δημοσίευσε για τη βία κατά των γυναικών

Η ανάρτηση όλο νόημα στο Instagram

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Τζένη Καζάκου: Ανατριχιάζουν οι φωτογραφίες που δημοσίευσε για τη βία κατά των γυναικών

Ανατριχίλα προκαλεί η ανάρτηση της Τζένης Καζάκου μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram με αφορμή το ηχηρό μήνυμα που ήθελε να στείλει κατά της βίας των γυναικών. Ανάμεσα στα άτομα αυτά ήταν και ο Νίκος Κοκλώνης ο οποίος θέλησε να δημοσιεύσει στο Twitter.

Η ανάρτηση της Τζένης Καζάκου

«Κάπου γεννιούνται κορίτσια και μεγαλώνουν νωρίς κι αν δε το πω, κι αν δε το πεις δε θα το μάθει κανείς. Κάπου φιλιώνουν γιαγιάδες με τη δροσιά της σιωπής τα είδαν όλα πια και τι να τους πεις. Κάπου ζούνε μανάδες με ραμμένο το στόμα. Θαμμένες ζωντανές από χρόνια και κάπου αλλού πεθαίνουν νεράιδες ακόμα.

Κάπου είδα γυναίκες με λυμένα μαλλιά να ψάχνουν τα παιδιά τους σε πλατείες και να ρωτάν με τα μάτια χωρίς να βγάζουν μιλιά ξόδεψε πάνω τους ο κόσμος αμαρτίες. Κάπου τις όμορφες τις κρύβουν με μαντήλες να μη τους κλέψει μια ματιά ούτε ο ήλιος, το φως και συ δεν άκουσες δεν είδες όλα μας τα παν και τα μάθαμε αλλιώς.

Κάπου τις είδα να περνάνε στην πρώτη γραμμή μ’ άσπρη ποδιά σαν αγγέλοι να γιάνουνε τη πληγή, είδα με πείσμα να ζητούν όσα η ζωή δεν έχει φέρει με τα όνειρά τους να οδηγούν της ιστορίας το χέρι.

Μα ήτανε λίγες εκείνες και δε θα φτάσουν να μαζέψουν τις μνήμες, να τις δικάσουν είναι πιο λίγες κι οι λέξεις που έχω μαζέψει στο στόμα κι από αγάπη τολμάω και γράφω ακόμα.

Μάνα και κόρη και νεράιδα ξωτικιά μαύρα μάτια, χέρια λευκά, ζεστή αγκαλιά λες και σας έβρεξε ο ουρανός ολόδροση βροχή πήγα τραγούδι να σας πω και βγήκε προσευχή».

Τζένη Καζάκου: «Φοβήθηκα την σύγκριση με την γιαγιά μου, αυτό...»

Το πρωί της Παρασκευής 5/11 η Τζένη Καζάκου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» καθώς αφορμή στάθηκε η επιτυχημένη σειρά «Συμπέθεροι από τα Τίρανα».

Η ίδια αναφέρθηκε για την αείμνηστη γιαγιά της αλλά και για το γεγονός πως αρκετοί εξακολουθούν να την συγκρίνουν με εκείνη. Μάλιστα, ο πατέρας της ο οποίος είχε παραχωρήσει συνέντευξη πριν από λίγο καιρό είχε ξεσπάσει για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

«την φοβήθηκα λίγο την σύγκριση με την γιαγιά μου γιατί αυτό το βίωνε και ο μπαμπάς μου. Ακόμη δηλαδή το βιώνει και τον ρωτάνε πως αισθάνεται για αυτό. Από κει και πέρα όμως το τι θα κάνω εγώ είναι δικιά μου ευθύνη».

«Ναι μεν μπορεί να υπάρχουν ορισμένα ελαφρυντικά λόγω ονόματος, αλλά μία, δύο, τρεις… Μετά, αν εγώ δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στο επάγγελμα, θα με διώξει το επάγγελμα από μόνο του διότι δεν θα συμφέρω. Ούτε σε παραγωγό ούτε σε σκηνοθέτη γιατί το επίπεδο της δουλειάς θα πέσει και δεν συμφέρει κανέναν αυτό».

«Αν και δεν την έχω δοκιμάσει για να πω με σιγουριά, φαντάζομαι πως θα είναι πάρα πολύ ωραία να βρεθούμε θεατρικά με την μητέρα και τον πατέρα μου».