Ιάσονας Μανδηλάς: Η πρώτη ανάρτηση μετά την αποκάλυψη ότι είναι ομοφυλόφιλος

«Αυτή τη στιγμή φοβάμαι και έχω ταχυπαλμία»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ιάσονας Μανδηλάς: Η πρώτη ανάρτηση μετά την αποκάλυψη ότι είναι ομοφυλόφιλος

Το μεσημέρι της Δευτέρας (13/12), ο Ιάσονας Μανδηλάς πήρε την απόφαση να βγει στην εκπομπή Love it και να αποκαλύψει πως είναι ομοφυλόφιλος (δείτε εδώ την εξομολόγησή του). Λίγη ώρα μετά την αποκάλυψή του, έκανε και την πρώτη του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Η ανάρτηση του Ιάσονα Μανδηλά

«Είμαι ομοφυλόφιλος. I’m gay.

Κάτι τόσο απλό, κάτι τόσο φυσιολογικό, αλλά τόσο δύσκολο να το πεις. Σήμερα σπάω την σιωπή μου και λέω την δική μου αλήθεια. Παίρνω θάρρος και δύναμη από όσους βγήκαν και μίλησαν πριν από εμένα με την ελπίδα να δώσω κι εγώ δύναμη σε κάποιον/α εκεί έξω.

Για να βοηθήσω και εγώ με όποιον τρόπο μπορώ να φτιάξουμε μια κοινωνία πιο έτοιμη να αγκαλιάσει την διαφορετικότητα και ίσως μια μέρα να μπορούμε να ζούμε μέσα σε αυτή λίγο πιο ελεύθεροι.

Και ναι, αυτή την στιγμή φοβάμαι και έχω ταχυπαλμία, αλλά ξέρω ότι οφείλω να πάρω μια βαθιά ανάσα και να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου σε αυτόν τον αγώνα. Και σε κάθε παιδί εκεί έξω που νιώθει μόνο, φοβισμένο να είναι ο εαυτός του, κλειδωμένο σε ένα δωμάτιο γιατί δεν έχει σε ποιον να μιλήσει, να ξέρεις ότι έχω υπάρξει στη θέση σου και υπόσχομαι ότι θα κάνω ότι μπορώ για να κάνω την ζωή σου λίγο πιο όμορφη και λίγο πιο εύκολη. Με αγάπη, Ιάσονας», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα της ανάρτησής της.

Ποιος είναι ο Ιάσονας Μανδηλάς

Ο Ιάσονας Μανδηλάς γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου του 1992 στην Αθήνα, και είναι ηθοποιός - τραγουδιστής. Έκανε το ντεμπούτο ως ηθοποιός στο σήριαλ του ΑΝΤ1 «Οι Συμμαθητές» μέσα από τον ρόλο του Κυριάκου, του γόη λυκειόπαιδου.

Πήγε σχολείο στην Αγία Παρασκευή και στο Ευρωπαϊκό σχολείο του Λουξεμβούργου, και τα σχολικά του χρόνια πέρασαν κάνοντας πρωταθλητισμό και πιάνο. Ασχολήθηκε με ενόργανη, καταδύσεις, σκι και πολλά άλλα, μα κυρίως με το στίβο. Έγινε μέλος της εθνικής ομάδας του Λουξεμβούργου το 2006 και πρωταθλητής Ελλάδος το 2007 στα 100μ. με Εμπόδια.

Ιάσονας Μανδηλάς Survivor

Το 2008 ξεκίνησε χορό ενώ το 2009 τραγούδι και υποκριτική. Το όνειρο του άρχισε να παίρνει μορφή όταν κέρδισε υποτροφία στο πρόγραμμά του Jacob's pillow στην Μασαχουσέτη της Αμερικής. Από ΄κει και έπειτα αφοσιώθηκε στο να γίνει επαγγελματίας musical performer και το 2010 κέρδισε την 3χρονη υποτροφία στο Bird College του Λονδίνου όπου και πήγε για να σπουδάσει. Συνεργάστηκε με μεγάλους χορογράφους και τραγουδιστές, όπως ο Robbie Williams. Την αφορμή για να γυρίσει και πάλι στην Ελλάδα, του την έδωσε ο ρόλος του Μαγκάλντι που πήρε για το μιούζικαλ "Εβίτα". Ακολούθησαν και άλλες δουλειές με την Demy και την Ήβη Αδάμου και σαν χορευτής και σαν χορογράφος σε βιντεοκλίπ. Αν και τελικά η "Εβίτα" αναβλήθηκε, δούλεψε στους Δαίμονες με την Άννα Βίσση και τώρα συμμετέχει στο Sugar, ένα μιούζικαλ βασισμένο στην ταινία "Μερικοί το προτιμούν καυτό" σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

Θα μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει και τα μαθήματα Jazz/Commercial/Σύγχρονο που παραδίδει στη σχολή "We Got Moves Dance Center" στη Δάφνη.