Γνωστή δημοσιογράφος καταγγέλλει revenge porn: «Έστελνε σε σελίδες γνωριμιών τα στοιχεία μου»

Η ανάρτησή της στο Facebook

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Γνωστή δημοσιογράφος καταγγέλλει revenge porn: «Έστελνε σε σελίδες γνωριμιών τα στοιχεία μου»

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως ο Στάθης Παναγιωτόπουλος αποχώρησε από την εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» του ΑΝΤ1 μετά από την αποκάλυψη πως διέρρευσε υλικό της πρώην κοπέλας του σε πορνογραφικές ιστοσελίδες χωρίς την συγκατάθεσή της.

Με αφορμή την συγκεκριμένη είδηση, η δημοσιογράφος Νάντια Αλεξίου μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram θέλησε να γράψει την δική της ιστορία για το πως βίωσε η ίδια το revenge porn το οποίο φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Η αποκάλυψη της Νάντιας Αλεξίου

«Πριν από χρόνια, ότι είχα ξεκινήσει να εργάζομαι ως δημοσιογράφος σε τηλεοπτικό σταθμό, ένας επίσης δημοσιογράφος, με τον οποίο εκτός από επαγγελματική συνύπαρξη επεδίωξε να κάνει σχέση μαζί μου, κάτι που αρνήθηκα.

Η δική μου επιλογή, κρίθηκε ως «απόρριψη» και επέλεξε την εκδίκηση. Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος στη συνέχεια σε άτομα του επαγγελματικού περιβάλλοντος «έκανε μια ...πλάκα» κάτι βέβαια που δεν παραδέχτηκε καν στο δικαστήριο.

Όπως αποδείχθηκε από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή φίλου του, ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση απέναντι από τη ΓΑΔΑ δημιούργησε σε τρεις διαφορετικούς διαδικτυακούς ισοτόπους «γνωριμιών» προφίλ στα στοιχεία μου με αβαταρ και με μια αλιευμένη από το διαδίκτυο φωτογραφία, την οποία ανήρτησε στα πλαστά προφίλ (και περνούσε κροουλ το κινητό μου) ζητούσε επαφή με "ενδιαφερομένους" με τους οποίους μιλούσε σε chat και τους έδινε το κινητό μου τηλέφωνο για ... άμεση επικοινωνία!.

Άρχισα να δέχομαι τηλεφωνικές κλήσεις από άγνωστους αριθμούς ώρες προχωρημένες από «ξαναμμένους βωμολόχους» για ροζ συζητήσεις και όχι μόνο. Στην αρχή δεν καταλάβαινα τι συμβαίνει, μετά από λίγο καιρό έκλεινα το κινητό μου τηλέφωνο και είχα αρχίσει να γίνομαι επιθετική σε κλήσεις που δεν αναγνώριζα.

Μέχρι που ένα απόγευμα μόλις είχα μπει στο γραφείο μου και δέχτηκα μια ακόμα τέτοια κλήση. Ζήτησα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πού βρήκε το τηλέφωνο μου ο άγνωστος νεαρός και μου εξήγησε ότι υπήρχε καταχώρηση σε διαδικτυακή σελίδα γνωριμιών και με παρέπεμψε στον ιστότοπο ενώ μου υπέδειξε και το «ψευδώνυμο» που είχε το πλαστό προφίλ καθώς και ότι ο χρήστης του επίμαχου λογαριασμού σε chat έδινε το κινητό μου τηλέφωνο για προσωπική επαφή.

Αφού μίλησα στον τότε προϊστάμενο του τμήματος μου, με παρέπεμψε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ύστερα από επικοινωνία, υπέβαλα μήνυση κατα αγνώστων ζητώντας την ποινική τους Δίωξη. Ακολούθησαν τρεις δύσκολοι μήνες με τηλεφωνικές κλήσεις και ενοχλητικούς τύπου ξαναναμμένους και "φτιαγμένους.

Μάλιστα σε μια τηλεφωνική επικοινωνία η σύντροφος ενός επισκέπτη σε σελίδες γνωριμιών βρήκε το κινητό μου καταχωρημένο στο κινητό του συντρόφου της ο οποίος της εξήγησε ότι το βρήκε σε σελίδα γνωριμιών (την τρίτη κατά σειρά καταχώριση σε σελίδα γνωριμιών από τον ίδιο δράστη) και με κάλεσε για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του...
Βρέθηκε να της εξηγώ την κατάσταση και της ζήτησα να μου αποστείλει την σχετική καταχώριση που είχε βρει ο σύντροφός της στο διαδίκτυο.

Ενώ η υπόθεση ήταν σε διερεύνηση, εντοπίσθηκε το ηλεκτρονικό στίγμα και η IP του χρήστη , ενώ ταυτοποιήθηκε επιχείρηση απέναντι από τη ΓΑΔΑ και προσήχθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ο οποίος κατονόμασε το δράστη στα στοιχεία του δημοσιογράφου ο οποίος είχε και την τεχνική υποστήριξη του υπολογιστή που διατηρούσε η επιχείρηση».