«Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν μου μιλούσε για τρία χρόνια»

«Στεναχωριέμαι με όλα αυτά που έγιναν»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
«Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν μου μιλούσε για τρία χρόνια»

Ο Άρης Λεμπεσόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Love it» όπου προβάλλεται μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για τον Μίκη Θεοδωράκη αλλά και το περιστατικό που τον έκανε να στεναχωρηθεί.

«Όσες φορές μου ζήτησαν να δώσω συνέντευξη, το έκανα, αν και δεν κέρδισα κάτι. Δεν είναι δική μου επιλογή να απέχω από την τηλεόραση τα τελευταία χρόνια, απλά δεν χτύπησε το τηλέφωνό μου. Από πολύ νωρίς σε αυτόν τον τόπο σου βάζουν μια σφραγίδα “αυτός είναι ποιοτικός”, “αυτός είναι εμπορικός”, γίνεται μια στρατοπέδευση».

Ο Άρης Λεμπεσόπουλος είπε στη συνέχεια: «Όταν συναντήθηκα με ανθρώπους που είχαν τη σφραγίδα του εμπορικού, με εντυπωσίασαν θετικά. Είχα πάντα την αγωνία της επιβίωσης και δεν είχα τη δυνατότητα να πω ότι θα παίζω μόνο στην Επίδαυρο.

Δεν επιδίωξα να είμαι αγαπητός στο σινάφι και στους επιχειρηματίες. Πριν τρία χρόνια έπαιξα έναν μονόλογο και ήταν από κάτω μόνο τρεις άνθρωποι».

«Το θέατρο είναι ένας χώρος παθών, στεναχωριέμαι με όλα αυτά που έγιναν και που επικεντρώνονται μόνο σε αυτό το χώρο. Ο Μίκης Θεοδωράκης στεναχωρήθηκε γιατί είπα στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη πως η μόνη ερώτηση που μου έκανε όταν συναντηθήκαμε ήταν αν είμαι Εβραίος. Για τρία χρόνια δεν μου ξαναμίλησε».

Ανατριχιάζει το βίντεο από τα τελευταία γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη

Η εκπομπή Super Κατερίνα πρόβαλλε βίντεο από τα τελευταία γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη το 2020, καθώς το 2021 ήταν κλινήρης. Οι εικόνες είναι πολύ συγκινητικές, λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα της διαθήκης του.

Στο βίντεο, διακρίνεται αρχικά ο ίδιος στο σπίτι του, καθισμένος σε μια καρέκλα και γύρω του όλη η οικογένειά του να τον ακούει να εξιστορεί ένα περιστατικό. Όπως μετέφερε η εκπομπή, στο τραπέζι υπήρχαν δύο τούρτες, η δική του και του εγγονού του του Άγγελου, με τον οποίο γιόρταζαν κάθε χρόνο μαζί τα γενέθλιά τους.

Λίγους μήνες αργότερα, γιόρτασε και τα γενέθλια της κόρης του Μαργαρίτας, αυτή τη φορά στο κρεβάτι του, με την ίδια να φέρνει την τούρτα της για να τη δει και να της ευχηθεί.