«Είναι μια αρρώστια η οποία...» - Η Ντόρα Μπακογιάννη "έσπασε" την σιωπή της για την υγεία της

«Η λέξη καρκίνος δεν πρέπει να είναι ταμπού»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Είναι μια αρρώστια η οποία...» - Η Ντόρα Μπακογιάννη

Καλεσμένη στην εκπομπή Μεγάλη Εικόνα βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (20/12) η Ντόρα Μπακογιάννη. Η γνωστή πολιτικός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα νεότερα της υγείας της, καθώς πριν από μερικούς μήνες διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα, μορφή καρκίνου.

Η εξομολόγηση της Μπακογιάννη για την υγεία της

«Αυτή η χρονιά μου έφερε μια κατραπακιά. Είναι μια αρρώστια η οποία παλεύεται. Είμαι καλά, πιο πολύ με ταλαιπωρεί το πόδι μου που δεν έχει καμία σχέση με την αρρώστια μου. Το διαχειρίζομαι καλά γενικά. Είμαι πολύ ευγνώμων διότι εκτός από τους δικούς μου ανθρώπους, μου έστειλε ευχές και ένας ολόκληρος κόσμος και η καλή ευχή πάντα πιάνει.

Σαν και μένα είναι άλλοι 500 κάθε χρόνο με πολλαπλό μυέλωμα. Το μήνυμα ότι “παιδιά πάμε καλά” μου το δίνουν εκείνοι και τους το δίνω κι εγώ και ταυτόχρονα η λέξη καρκίνος δεν πρέπει να είναι ταμπού γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν καρκίνο και τον καταπολεμούν με μεγάλη επιτυχία. Η επιστήμη σήμερα έχει κάνει άλματα. Όταν μίλησα ανοιχτά για τον καρκίνο ήρθαν κι άλλοι βουλευτές και μου είπαν πως το πέρασαν και εκείνοι. Πραγματικά δεν το ήξερα…» κατέληξε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη η Όλγα Κεφαλογιάννη - «Θα βγεις νικήτρια»

Με μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Όλγα Κεφαλογιάννη θέλησε να εκφράσει τη συμπαράστασή της στην Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία πριν λίγες ώρες ανακοίνωσε πως διαγνώσθηκε με μία σπάνια μορφή καρκίνου, το πολλαπλό μυέλωμα (δείτε εδώ τι είναι).

«Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα.​Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ.​ Πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου.​ Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. ​Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. ​Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν.​Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται.​

Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου.​Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου.​Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις.​ Παράλληλα. Ταυτόχρονα.​Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα.​Δεν είναι κάτι παραπάνω.​ Δεν θα λιποψυχήσουμε.​ Δεν θ’ αλλάξουμε.​Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια.​Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται.​Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον», έγραψε στην ανάρτησή της η Ντόρα Μπακογιάννη.

Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα.​ Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι...

Posted by Ντόρα Μπακογιάννη - Dora Bakoyannis on Monday, October 18, 2021