«Βίωσα σοκ...» - Συγκλονίζει ο Όμηρος Πουλάκης για τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Από το 2007 είχα έρθει και σε συνεργατική και σε προσωπική ρήξη μαζί του»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Βίωσα σοκ...» - Συγκλονίζει ο Όμηρος Πουλάκης για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Mega Καλημέρα έκανε το πρωί της Τρίτης (21/12) ο Όμηρος Πουλάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Δημήτρη Λιγνάδη και στη ρήξη στην μεταξύ τους σχέση.

Την ώρα που βγαίνουν στη δημοσιότητα όλο και περισσότερες πληροφορίες για την κράτηση του Δημήτρη Λιγνάδη στις φυλακές Τρίπολης, ο Όμηρος Πουλάκης ξεκαθαρίζει πως όταν έμαθε όλα όσα βγήκαν στη δημοσιότητα, σοκαρίστηκε.

Η εξομολόγηση του Όμηρου Πουλάκη για τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Έχω δεχτεί κακή συμπεριφορά στο θέατρο, έχω υπάρξει και μάρτυρας κακών συμπεριφορών, αλλά δε συγκρίνεται με τις καταγγελίες που έχουν γίνει γνωστές. Αντιμετώπισα την άσχημη συμπεριφορά διεκδικώντας δικαιότερη συμπεριφορά. Με έχει επηρεάσει αυτό και μου έχει αφήσει και αποτύπωμα.

Ήμουν μαθητής και συνεργάτης του Δημήτρη Λιγνάδη. Βίωσα σοκ με όσα βγήκαν, είναι ακραίο, ακόμα το επεξεργάζομαι.

Από το 2007 είχα έρθει και σε συνεργατική και σε προσωπική ρήξη με το Δημήτρη Λιγνάδη, είχα δει πράγματα που δεν ήθελα να υπάρχουν στη ζωή μου και απομακρύνθηκα για εντελώς διαφορετικές συμπεριφορές», είπε χαρακτηριστικά ο Όμηρος Πουλάκης.

«Αν ο Φιλιππίδης και ο Λιγνάδης κριθούν ένοχοι, θα σοκαριστώ και θα στεναχωρηθώ»

Μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού παραχώρησε ο Μάνος Ζαχαράκος. Ο ηθοποιός μίλησε για το κίνημα #metoo και τους δυο κατηγορούμενους συναδέφλους του Πέτρο Φιλιππίδη και Δημήτρη Λιγνάδη.

Η γνώμη σας για το κίνημα #metoo και τις καταγγελίες εις βάρος συναδέλφων σας, ποια είναι;

Το metoo καλώς έγινε, για να καθαρίσει ο χώρος από τη σαπίλα. Αν και για λέμε την αλήθεια δεν υπήρχε πολλή σαπίλα στον χώρο, σε άλλους υπάρχει περισσότερη. Απλά επειδή πουλάει, μιλάμε όλοι και γεμίζουν εκπομπές και φυλλάδες. Αυτό λοιπόν το κίνημα, πολύ σωστά έχει γίνει, πολύ σωστά πάρθηκαν οι αποφάσεις και ειπώθηκαν κάποια πράγματα από αυτές τις γυναίκες και καθόλου δεν με ενδιαφέρει το μετά από πόσα χρόνια το έκαναν. Εφόσον κατά τη γνώμη τους είχαν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα, έπρεπε να πάνε στον εισαγγελέα και να τα καταγγείλουν, έστω και αργά. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα άλλο κομμάτι, αυτό της ανθρωποφαγίας, που εκ του ασφαλούς προσπαθούμε σαν κοράκια να φάμε την σάρκα των ανθρώπων που βρίσκονται στη φυλακή.

Τους γνωρίζατε προσωπικά τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη;

Ναι, γνώριζα τον Δημήτρη και με τον Πέτρο έχω δουλέψει μία σεζόν μαζί. Η συνεργασία μας ήταν άψογη. Δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα μαζί του. Κι ο Λιγνάδης ένας σπουδαίος καλλιτέχνης. Στενοχωριέμαι πάρα πολύ γι’ αυτούς, παρόλο που ακόμη είναι φερόμενοι και όχι δράστες. Δεν είναι δική μου δουλειά να βγάλω ετυμηγορία, θα το αφήσω στην Ελληνική δικαιοσύνη. Ωστόσο, το ταλέντο τους δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Αν είναι πραγματικά ένοχοι και το αποφανθεί το δικαστήριο, θα σοκαριστώ και θα στενοχωρηθώ πάρα πολύ για την πτώση τους. Το τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες δεν μπορώ να το γνωρίζω, ξέρω μόνο αυτό που βλέπω. Μην οδηγούμαστε στην ανθρωποφαγία. Έτσι κι αλλιώς, στη σκηνή δεν θα ξανά ανέβουν αυτοί οι άνθρωποι, αυτή είναι η χειρότερή τους τιμωρία.