«Ποτέ δεν λέω "ποτέ" για έναν νέο έρωτα» - Η αποκάλυψη της Αλίκης Κατσαβού για την προσωπική της ζωή

«Δεν είναι πάντα εύκολο να μεγαλώνεις μόνη ένα παιδί»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Ποτέ δεν λέω

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα έκανε το πρωί της Τρίτης (28/12) η Αλίκη Κατσαβού, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο που έχει αναλάβει ως ο μοναδικός γονιός στην οικογένειά της, καθώς και στην προσωπική της ζωή.

Η ίδια έχει ως στήριγμα τον αγαπημένο της γιο, Φοίβο (δείτε εδώ πόσο έχει μεγαλώσει), ο οποίος τη βοήθησε να σταθεί ξανά στα πόδια της μετά τον θάνατο του Κώστα Βουτσά.

Η εξομολόγηση της Αλίκης Κατσαβού

«Είμαι 50 χρονών. Δεν είναι πάντα εύκολο να μεγαλώνεις μόνη ένα παιδί, υπάρχουν και πρακτικά θέματα. Στέκομαι στα πόδια μου γιατί το οφείλω στον Φοίβο και γιατί ο Κώστας με είχε διδάξει να είμαι δυνατή, να κοιτάζω πιο μπροστά από εκεί που νομίζω ότι φτάνω και να στοχεύω πιο μπροστά.

Ποτέ δεν λέω “ποτέ” για έναν νέο έρωτα. Η ζωή είναι απρόβλεπτη, δεν αποκλείεται στο μέλλον να συμβεί κάτι, αλλά τώρα ο Φοίβος είναι πολύ μικρός, με χρειάζεται πάρα πολύ κι εγώ έχω το μυαλό μου μόνο σε αυτόν», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

«Όταν πέθανε ο Κώστας συμβουλεύτηκα ειδικό...»

Καλεσμένη στην εκπομπή Love it βρέθηκε η Αλίκη Κατσαβού το μεσημέρι της Τρίτης (21/12), η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σχέση της με τον γιο της καθώς και στο πώς διαχειρίστηκε τον θάνατο του Κώστα Βουτσά.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε και στον ρόλο της ως μητέρα καθώς και στην δράση της στα social media η οποία έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

«Είναι δύσκολες εποχές αλλά δεν το βάζω κάτω και προσπαθώ μέσα από την τέχνη και τον Φοίβο να προχωράω. Ο κόσμος είναι κρατημένος, δεν πάει στις παραστάσεις, οι καλλιτέχνες κάνουμε προσπάθειες αλλά όλα είναι πολύ δύσκολα. Θέλουμε τη φυσιολογικότητα της ζωής για να μπορεί το θέατρο να λειτουργήσει.

Είμαι πάρα πολύ προσεκτική από την αρχή που ξεκίνησε η πανδημία και ακούω αυτά που λένε οι επιστήμονες. Είναι κάτι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Διαβάζω αρκετά, αλλά διαβάζω τα επιστημονικά άρθρα, γιατί γνώσεις ιδιαίτερες βιολογικές δεν έχω παρόλο που έδωσα για ιατρική. Αυτό είναι κάτι που δεν έχω ξαναπεί. Είχα δώσει τρεις φορές. Ήθελα να μπω στην ιατρική και να προσφέρω στην ανθρωπότητα», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια σχολίασε: «Όλες οι μητέρες είναι ηρωίδες. Το μεγάλωμα ενός παιδιού έχει δυσκολίες. Το πόσο συνειδητοποιημένος είσαι απέναντι στην μητρότητα ή στην πατρότητα αντίστοιχα έχει μια αξία για το αν θα μεγαλώσεις ένα παιδί υγιείς ψυχικά και ολοκληρωμένο. Κανείς νομίζω προσπαθεί να ξεπεράσει τα δικά του τραύματα, να γίνει ο ίδιος καλύτερος και το παιδί του δίνει αυτές τις ευκαιρίες, έτσι που να μπορέσει να κάνει έναν άνθρωπο να είναι καλύτερος από τον ίδιο.

Δεν έχω κάνει ψυχανάλυση, διαβάζω πάρα πολύ, αγαπώ το διάβασμα. Η μόνη φορά που συμβουλεύτηκα ειδικούς ήταν όταν πέθανε ο Κώστας που θέλησα να δω πώς θα μιλήσω για αυτό το δύσκολο γεγονός για τις ζωές μας στο παιδί.

Τότε ο Φοίβος ήταν 3μιση χρονών. Ο Φοίβος το φιλτράρισε καλά. Ρωτούσε που είναι και αν μπορούμε να τον πάρουμε τηλέφωνο ή πότε θα έρθει παρότι του είχα πει για το συμβάν. Το πρόβλημα με τα μικρά παιδιά είναι ότι δεν καταλαβαίνουν ότι ο θάνατος είναι κάτι το οριστικό. Νομίζω ότι η ψυχραιμία που έδειξα τον βοήθησε. “Έσπασα” πολλές φορές, αλλά δεν έκανα υστερίες.

Με το που πέθανε ο Κώστας και μπήκαμε στο πρώτο lockdown και για να βιοποριστώ αφηγούμουν παραμύθια στο Instagram σε συνεργασία με μια γαλακτοβιομηχανία. Τα βιντεάκια που κάνω στο Tik Tok έχουν ξεσηκώσει όλους του haters του συγκεκριμένου social media.

To Tik Tok σε θέλει να χορεύεις, όλα τα άλλα είναι διακόσμηση και αυτό φαίνεται και από τα views που έχουν αυτά τα βίντεο, αλλά οι haters έχουν ξεσπαθώσει. Τα social media για μένα είναι μια δημιουργική διέξοδος. Μου στέλνουν μηνύματα ότι δεν έχω δουλειά να κάνω και κάθομαι και χορεύω στα social media», ανέφερε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.