Η Γη της Ελιάς: Η Μαρίνα μαθαίνει την απιστία του Μάνου

Οι σημερινές 30/12 εξελίξεις της σειρά του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η Γη της Ελιάς: Η Μαρίνα μαθαίνει την απιστία του Μάνου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις της Γη της Ελιάς. Τα γεγονότα "τρέχουν" και "καίνε"! Η Μαρίνα θα μάθει την απιστία του Μάνου και το μέλλον του γάμου τους θα είναι μαύρο λίγο διάστημα μετά την αλλαγή των στεφάνων.

Οι 30/12 εξελίξεις της σειράς Γη της Ελιάς στο MEGA

Επεισόδιο 115

Ο Μάνος απομακρύνει τον Ανέστη από το πόστο του στο ελαιοτριβείο και επαναφέρει τον Αποστόλη που δείχνει αποφασισμένος να ξεσκεπάσει τον υπαίτιο της πυρκαγιάς.

Ο Μάνος συνειδητοποιεί πως η Αντιγόνη αρχίζει να κερδίζει έδαφος μέσα στην οικογένεια και, προκειμένου να την απομονώσει, απειλεί ανοιχτά τον Ισίδωρο πως είτε θα του γράψει όλη την περιουσία, είτε θα αποκαλύψει σε όλους πως αυτός παραποίησε τη διαθήκη του Ιπποκράτη.

Η Ζωή δεν βρίσκει την ανταπόκριση που περίμενε από τον Μάνο και ρίχνει λάδι στη φωτιά ενημερώνοντας τη Μαρίνα για τη «σχέση» τους. Η Μυρτάλη δεν μπορεί να δεχτεί την αδικία που γίνεται εις βάρος της Αθηνάς και προσπαθεί να την πείσει να γυρίσει πίσω στη Μάνη.

Παντρεύονται ο Φίλιππος και η Βασιλική - Κουμπάρα η Χάιδω

Στη Γη της Ελιάς, η Βασιλική με τον Φίλιππο ετοιμάζονται να παντρευτούν κρυφά στην Αθήνα, καθώς σε λίγο καιρό θα φέρουν στον κόσμο το κοριτσάκι τους. Στον γάμο αυτό ο Φίλιππος θα έχει κοντά του τη μάνα του, ενώ η Βασιλική θα είναι μόνη, χωρίς κανέναν από τους δικούς της.

TV24

Η Χάιδω δεν αντιδρά στη σχέση του Φίλιππου με τη Βασιλική και λέει ναι στον γάμο τους. Εκτός του ότι είναι χαρούμενη που ο γιος της θα αποκτήσει παιδί κι αυτή εγγόνι, πιστεύει ότι με αυτή την ένωση θα πετύχει επιτέλους και τη «σιάξη» μεταξύ των δύο οικογενειών. Ετσι όλοι μαζί, η Χάιδω, ο Φίλιππος και ο Λυκούργος, φεύγουν κρυφά από τη Μάνη και πηγαίνουν στην Αθήνα.

Πρέπει να οργανώσουν τον γάμο του Φίλιππου με τη Βασιλική και θέλουν να είναι εκεί στη χαρά τους. Ωστόσο ο Λυκούργος δεν νιώθει άνετα που θα παρευρεθεί στον γάμο του Φίλιππου και της Βασιλικής: «Δεν ξέρω, δεν αισθάνομαι καλά που γίνονται όλα έτσι κρυφά και που είμαι κι εγώ μέσα σ’ αυτή τη συνωμοσία», ομολογεί στη Χάιδω.

Γη της Ελιάς Φίλιππος Βασιλική

Η θέση του γίνεται ακόμα πιο δύσκολη όταν συνειδητοποιεί πως θα γίνει και κουμπάρος των παιδιών μαζί με τη Χάιδω: «Τι δηλαδή, εμείς θα γίνουμε κουμπάροι;», λέει στη Χάιδω και εκείνη του απαντάει: «Ελα, Λυκούργε, σιγά! Μια υπογραφή θα βάλουμε. Τον κανονικό γάμο μαζί με τη βάφτιση θα τα κάνουμε στον τόπο μας. Οπως πρέπει, με γλέντια και χαρές».

Την ίδια ώρα η Μαργαρίτα ετοιμάζεται να φύγει για τον γάμο στην Αθήνα, αλλά στην πόρτα της εμφανίζεται ένα πρόσωπο από το παρελθόν… Στο μεταξύ όσο η ώρα για τον γάμο περνάει, ο Λυκούργος συνεχίζει να νιώθει ταραχή και πανικό και κυρίως αρχίζει να φοβάται πως οι αντιδράσεις των Καπερνάρων, όταν μάθουν την αλήθεια, θα είναι πολύ έντονες: «Ετσι και μας πάρουν χαμπάρι οι Καπερνάροι ,ποιος μας ξεπλένει: Θα γίνει μεγάλη φασαρία σας το λέω και όχι τίποτε άλλο θα με πάρει κι εμένα η μπάλα και θα χαλάσουμε τις καρδιές μας με τον Στάθη», επιμένει.

Η μεγάλη ημέρα για τον Φίλιππο και τη Βασιλική φτάνει, με τη Βασιλική από τη μια να είναι χαρούμενη και από την άλλη λυπημένη που κανένας δεν θα τη συνοδεύσει σαν νύφη στον γάμο της, ούτε ο πατέρας της ούτε ο αδελφός της. Τελικά το ζευγάρι παντρεύεται ενώπιον της Χάιδως, του Λυκούργου και της Μαργαρίτας στην Αθήνα και ανταλλάσσει όρκους αγάπης κι αφοσίωσης. Την ίδια ώρα, ο Στάθης πιέζει την Αννα να του πει πού βρίσκεται η Βασιλική; «Νομίζεις ότι το έχαψα ότι δεν ξέρεις πού είναι η φίλη σου; Λοιπόν, λέγε πριν να είναι αργά», της λέει με έντονο ύφος κι εκείνη πάνω στα νεύρα της του εξομολογείται: «Ασε μας κι εσύ. Μακριά από δω είναι και παντρεύεται»…

Μετά την γκάφα της Αννας, ο Στάθης είναι πεπεισμένος ότι η Βασιλική παντρεύεται: «Αυτό είναι. Η κόρη μου παντρεύεται κρυφά. Χωρίς τους δικούς της, σαν ξένη», μονολογεί κι αρχίζει να ψάχνει όπου μπορεί για να μάθει περισσότερα. Την ίδια στιγμή μια αιμορραγία τρομάζει τη Βασιλική και τον Φίλιππο, ενώ και η Χάιδω ανησυχεί για τη μικρή επιπλοκή στην εγκυμοσύνη της Βασιλικής. Η Βασιλική μένει ξαπλωμένη όπως της έχει πει ο γιατρός, για να ξεπεράσει το πρόβλημα, ενώ ο Φίλιππος φροντίζει τη γυναίκα του όσο καλύτερα μπορεί.

Ο Ανέστης βαριά άρρωστος στη Γη της Ελιάς

To πάθος τού Ανέστη για την Ελένη φουντώνει, ενώ εκείνη κρατά ακόμα απόσταση «ασφαλείας» για ευνόητους λόγους. Η κοπέλα φοβάται με όσα ξέρει για τον χαρακτήρα του και δεν θέλει να του δώσει παραπάνω χώρο, μέχρι να βεβαιωθεί. Ωστόσο εκεί που δουλεύουν στον ελαιώνα και την ώρα που η Αναστασία τους έχει πάει φαγητό, ο Ανέστης πέφτει στο χώμα χωρίς αισθήσεις.

Η Αναστασία ήδη πολύ ευαίσθητη μετά τον θάνατο του Νικόλα. Μόλις βλέπει να Ανέστη να λιποθυμάει, ταράζεται και αρχίζει να φωνάζει και να ανησυχεί για την υγεία του. Τελικά ο Ανέστης και η Ελένη έρχονται πιο κοντά, αλλά μια δεύτερη λιποθυμία του Ανέστη δημιουργεί ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του. Οπως θα δούμε, όντως έχει ένα σοβαρό πρόβλημα στον εγκέφαλο, που δυστυχώς γι’ αυτόν δεν έχει καλή πρόβλεψη.

Οι ετοιμασίες του γάμο της Ιουλίας

Η Μυρτάλη δεν είναι σίγουρη για την απόφαση της θείας της να παντρευτεί τον Κουράκο και τη ρωτάει ξεκάθαρα: «Θεία, σε μένα θέλω να λες την αλήθεια. Εχεις ξεπεράσεις τον κύριο Στάθη;», αλλά η κοπέλα δεν παίρνει καμία ξεκάθαρη απάντηση. Από την άλλη, λίγο πριν τον γάμο, και ο Ιάκωβος ανησυχεί και έτσι πιέζει τον Στάθη:

«Σε λίγο η Ιουλία θα παντρευτεί και θέλω να σταματήσεις να την πλησιάζεις», του λέει, αλλά εκείνος δεν θορυβείται: «Θα κάνω ό,τι γουστάρω, Ιάκωβε, και μην ανακατεύεσαι. Φτάνει πια», του απαντάει. Στο μεταξύ ο Στέφανος με τη Μυρτάλη τσακώνονται για μια ακόμα φορά λόγω της Ιουλίας, επειδή η Μυρτάλη θα γίνει κουμπάρα και απαιτεί να είναι μαζί της και ο Στέφανος.

Ο τσακωμός τους είναι πιο έντονος και ο Στέφανος φεύγει και πηγαίνει στο πατρικό του για να κοιμηθεί. Από την άλλη, ο Ισίδωρος γίνεται διεκδικητικός και αναγκάζει την Ιουλία να διαλέξει ανάμεσα σ’ αυτόν και στον Ιάκωβο για το ποιος θα τη συνοδεύσει νύφη στην εκκλησία, ενώ ο Στάθης μαραζώνει όλο και πιο πολύ, καθώς βλέπει τον γάμο της Ιουλίας να πλησιάζει. Η Μυρτάλη συνεχίζει να πιέζει τον Στέφανο να τη συνοδεύσει στον γάμο, ενώ στη Μάνη καταφθάνουν και οι γονείς του Γιώργη Κουράκου, με τον Ισίδωρο να προσφέρεται να τους φι