Μαίρη Χρονοπούλου: «Ήμουν 118 κιλά, παράλυτη... Ήταν μια οδυνηρή και επίπονη κατάσταση»

«Δεν είμαι πολύ δυναμική. Πάλευα να δείχνω δυναμική»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Μαίρη Χρονοπούλου: «Ήμουν 118 κιλά, παράλυτη... Ήταν μια οδυνηρή και επίπονη κατάσταση»

Το πρωί της Πέμπτης 30/12 η Μαίρη Χρονοπούλου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινό». Η ίδια μίλησε μεταξύ άλλων για την σκληρή καθημερινότητά της επί ενάμιση χρόνο σχετικά με την υγεία της που απασχόλησε ιδιαίτερα. Από την άλλη δεν δίστασε να στείλει το δικό της μήνυμα σε όλους όσους "παλεύουν" στη ζωή τους.

Οι δηλώσεις της Μαίρης Χρονοπούλου

«Ήταν πολύ σκληρή η καθημερινότητα μου, επίπονη και σκληρή. Επί 1,5 χρόνο ταλαιπωρήθηκα φρικτά, αλλά να είμαι … στα πόδια μου. Εκεί είμαι 118 κιλά, πριν από 2-3 χρόνια. Με παρέλαβε γύρω στα 100 κιλά ο φυσιοθεραπευτής μου και τώρα είμαι 62 κιλά.

Είναι ένα μήνυμα που θέλω να στείλω σε όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα: ήμουν χοντρή και ανάπηρη και πάλεψα και κατάφερα, όχι να είμαι ο Κεντέρης, αλλά κάνω πέντε βήματα, μπορώ να βάφομαι, να φτιάχνω τα μαλλιά μου».«όταν ήρθε ο άνθρωπος στο σπίτι μου, ήμουν κατσούφα και μουντρούχα.

Είχα σταματήσει όχι μόνο να γελάω, ακόμη και να χαμογελάω. Τον πρώτο μήνα με σήκωσε όρθια. Δεν είχα σταθεί ποτέ όρθια. Με έμαθε από την αρχή το γέλιο και το χαμόγελο, πώς να στέκομαι όρθια, στους δύο μήνες με έμαθε πως να κάνω 1-2 βήματα. Τώρα πάω στο μπάνιο μόνη μου, κάνω 3 μπάνια την ημέρα, πριν με έκαναν μπάνιο με ένα ντους».

"Απαράδεκτο, ανήθικο και ετεροβαρές" - Η Μαίρη Χρονοπούλου σε μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση

Καλεσμένη στην εκπομπή «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση βρέθηκε η Μαίρη Χρονοπούλου. Η σπουδαία ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου και αποκάλυψε άγνωστες λεπτομέρειες της ζωής της.

Τερατωδώς δύσκολες στιγμές, αλλά έλεγα πάντοτε ότι ο Θεός μου έδωσε πολλά, πάρα πολλά στη ζωή μου. Έτσι έπρεπε να πληρώσω… και το πλήρωσα μια εικοσαετία πολύ σκληρά και πολύ βάρβαρα.

Στην αρχή καθιερώθηκα σε δραματικούς ρόλους. Δεν ήθελα να κάνω πάντα το ίδιο, ψοφούσα για αλλαγή και το πέτυχα.

Ο Μιχάλης Κακογιάννης μάζεψε στο Κολωνάκι όλους τους φίλους του και μας πήγε κομπαρσαρία σε ένα κότερο. Νίκος Κούρκουλος, Ξένια Καλογεροπούλου, εγώ. Όλη αυτή η ταινία ήταν μαγική, λες και γέννησε πρωταγωνιστές».

Η πρώτη της θεατρική παράσταση: «Ήμουν στο θέατρο Ακροπόλ. Σε δύο 24ωρα έμαθα τον ρόλο. Ο Μάνος Κατράκης μου μαύρισε τη ζωή μέχρι να μάθω τη δουλειά. Τον είχα μισήσει από τη διδασκαλία του».

Ποια ήταν η αγαπημένη της συνάδελφος; «Στο θέατρο έχω αγαπήσει λίγες γυναίκες τόσο πολύ, αλλά η Σοφία Βέμπο ήταν η μεγαλύτερη αγάπη.

Βαριόμουν το θέατρο. Μετά από 20 μέρες από την πρεμιέρα ήθελα να αυτοκτονήσω από πλήξη. Ο κινηματογράφος είχε εναλλαγές. Στον κινηματογράφο δεν έπληττες. Δεν μου έλειπε το χειροκρότημα του κοινού. Με τον κινηματογράφο έβλεπα πόσοι με θέλουν από τα εισιτήρια που κόβαμε. Είχα τα ψηφαλάκια, τα εισιτήρια από τις ταινίες. Κάθε εισιτήριο ήταν μία ψήφος. Την επιβράβευση την έπαιρνα από τους ανθρώπους γύρω μου.

Είμαι φοβερά ευάλωτη στα καλά λόγια και την τρυφερότητα. Προσπάθησαν να με εκμεταλλευτούν αλλά δεν τα κατάφεραν. Υπήρξε άντρας που κατάφερε να κατακτήσει το μυαλό και την καρδιά μου σε μια ατυχή σχέση».